10 inpak tips voor het verzenden van je pakketje!

Als er iemand verstand heeft van het inpakken of verpakken van pakketjes, dan is het Profipack wel. Met deze tien tips vergeet jij nooit meer iets en gaat het zelfs sneller dan ooit tevoren. Inpakken en wegwezen!

Tip 1: Gebruik het juiste formaat van de doos of verpakking.

Het is belangrijk dat je altijd kijkt of het product past bij het formaat van de doos. Let hierbij op dat hij niet te groot is maar ook niet te klein. Is de doos te groot? Dan heeft het niet meer de optimale bescherming die het normaal heeft en kan het gaan indeuken. Is de doos te klein? Dan kan de doos direct kapotgaan, doordat het product te dicht op de verpakking zit. Kijk dus altijd goed naar het formaat of vraag ons advies: wij hebben elke afmeting die je maar kunt bedenken!

Tip 2: Voorkom lege ruimtes

Vul je pakketje op met op vulmateriaal, zoals opvulchips, noppenfolie, luchtzakjesfolie of opvulpapier. Het product die je gaat verzenden heeft zo geen kans meer om te gaan schuiven of beschadigen, doordat de loze ruimtes opgevuld zijn. Dit is erg belangrijk.

Tip 3: Sluit het pakketje goed

Sluit alle naden met tape! Verzend je veel pakketjes en wil je dit snel doen? Gebruik de tape dan met een dispenser. Op deze manier ben je klaar in no-time en handel je met één beweging.

Tip 4: Meer producten verpakken

Als je meer dan één product wil verzenden in dezelfde doos, zorg er dan ten alle tijden voor dat de producten elkaar niet raken. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van noppenfolie eromheen. Wikkel je producten in en doe ze dan in de doos. Zo blijven ze altijd heel en onbeschadigd.

Tip 5: Razendsnel opvullen

Heb je geen zin om veel tijd te besteden aan het verzenden van pakketjes en ben je opzoek naar een alles in één verzenddoos? Gebruik dan de Instapack Quick en vul snel en veilig op. Het ingebouwde schuimkussen vormt zich volledig om het product heen, zodat er geen ruimte overblijft in de verpakking. Producten van verschillende maten, gewichten en vormen kunnen daardoor optimaal beschermd worden.

Tip 6: Vermeld de afzender

Vermeld altijd je eigen naam of bedrijf. Anders weet de ontvanger niet van wie hij het pakketje ontvangt en kan het geweigerd worden bij levering.

Tip 7: Plak waarschuwingstape als dit nodig is

De ontvanger opent de doos of verpakking bijna altijd open met een mesje of iets in die richting. Je wilt niet dat ze dwars door de inhoud snijden, waardoor deze beschadigd. Dit zou zonde zijn. Plak daarom als laatst waarschuwingstape, om dit te voorkomen. Dit geld ook voor breekbare spullen.

Tip 8: Personaliseren

Wil je professioneel overkomen? Personaliseer dan uw verpakkingsmaterialen. Bij Profipack kunnen alle producten worden voorzien van eigen kleur, logo of naam en natuurlijk ook in jouw gewenste afmeting.

Tip 9: Duurzaam inpakken

Ben je een voorstander van duurzaam inpakken, het kan allemaal bij Profipack. Neem dan een kijkje in ons duurzame assortiment! Voor bijna ieder verpakkingsmateriaal is een duurzame variant te vinden.

Tip 10: Overleef de valtest!

Wil je zekerweten dat je product onbeschadigd aankomt of twijfel je of het pakketje goed verpakt is? Vraag je dan eerst af of je pakketje een val van ongeveer 80 centimeter aan kan. Hierbij mag de verpakking wel licht beschadigd raken, maar de inhoud moet gelijk blijven.

Share