5 Redenen waarom jij voor suikerriet verpakkingen moet kiezen

De stap naar een groener Profipack is gezet. De vraag naar duurzame verpakkingen wordt steeds groter. Maar welke verpakkingen zijn duurzaam? In deze blog lees je meer over duurzame materialen waar verpakkingen van gemaakt kunnen worden. Met vandaag in het speciaal: Suikerriet.

1. Duurzame productie

Suikerriet hoort bij dezelfde familie als gras en is in alles soorten en maten te vinden. Het speciale aan deze plant is dat deze steeds weer bijgroeit. Voor de productie van verpakkingsmaterialen is deze plant enorm duurzaam. Maar hoe wordt zo’n verpakking eigenlijk gemaakt? Simpel, namelijk van resten die van de suikerrietplanten overblijven. Vanuit daar worden mooie en stabiele producten geproduceerd. Doordat suikerriet steeds opnieuw te gebruiken valt is dit een zeer waardevolle grondstof. Voor de producten die Profipack produceert wordt de bagasse van het suikerriet goed gereinigd, vermalen en met water tot één massa verwerkt. Uiteindelijk wordt deze massa in verschillende vormen geperst en omgezet tot een tastbaar product. Interessant toch?

2. Topkwaliteit

Je zou denken dat een verpakkingen van suikerriet niet stevig is. Het tegendeel is waar, een verpakking van suikerriet is steviger dan karton of plastic en daardoor prettiger in gebruik. De verpakkingen die gebaseerd zijn op suikerriet zijn milieuvriendelijk zonder de kwaliteit van het product te verminderen. Een leuk weetje is daarom ook dat bij verpakkingen als disposables het materiaal smaakneutraal is. Hierdoor blijft de smaak van het product die verpakt zit, zijn verse smaak behouden. Suikerriet blijft je steeds verassen en het kan zelfs in diverse vormen en maten worden vervaardigd.

3. Geschikt voor magnetron, oven en diepvries

Verpakkingen die gemaakt zijn van suikerriet zijn duurzaam, stabiel en stevig en zijn goed te gebruiken voor warme en koude producten. Suikerriet producten zijn magnetronbestendig en biologisch afbreekbaar. Het materiaal is namelijk goed beschermd tegen hitte, olie en is vocht- en diepvriesbestendig, wat het een veelomvattend product maakt. De producten kunnen in de oven verhit worden tot 100 °C, in de magnetron tot 750 Watt en in de diepvries ingevroren worden tot -20 °C. Kortom, multifunctioneel inzetbaar dus.

4. Composteer-baar

De producten van Profipack zijn na gebruik 100% composteerbaar en zorgt hiermee weer voor voedingsstoffen voor planten. Verpakkingen, gemaakt van restafval van de rietsuikerwinning mogen na gebruik bij het gft-afval gegooid worden. Makkelijk en duurzaam dus.

5. Positieve beïnvloeding van imago

Tegenwoordig is een duurzame maatschappij erg belangrijk binnen de samenleving. Het verkopen van milieuvriendelijke alternatieven is daarom een goede boost voor je bedrijf. Als groothandel draag je niet alleen persoonlijk bij aan een betere wereld. Het aanbieden van alternatieven wordt ook nog eens enorm gewaardeerd door de consument. Op lange termijn geeft het een positief resultaat op je merkervaring en imago door de consument.

6. Bonusreden: Suikerriet bij Profipack

Ben jij ook zo verrast na het lezen van deze blog? Goed nieuws, bij Profipack verkopen wij een breed scala aan suikerriet verpakkingen en materialen. Zo zetten we samen de stap naar een duurzame toekomst met minder vervuiling en meer suikerriet verpakkingen.

Wil jij nog input hebben met de keuze van de ontwerpen van de webshopzakken? Reageer dan via onze Facebook-pagina en wie weet kiezen wij jouw ontwerp! Deze werken wij uit tot een tastbaar product die verkocht zal worden op Profipack.nl.