De enige échte Profipack burger! Zo maak je hem..

Het is zomer! Daarom heeft Profipack Verpakkingsmaterialen dé enige echte Profipack burger ontwikkeld. Dit hebben we in samenwerking gedaan met onze Profi-chefkok Joop Wijman. Bekijk hier het recept en geniet van deze sappige burger met overheerlijke burgersaus.

Profipack Burger

Voor de echte BBQ Profi-Grillers hebben wij de Profipack burger ontwikkeld. Volg onderstaand recept en geniet van deze sappige burger!

Ingrediënten:
  • 1 kg rundergehakt
  • ½ ui gesnipperd
  • 1 theel. sambal
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. peterselie (fijn)
  • 1 teentje knoflook (fijn)
  • ¼ theel. nootmuskaat
  • 1 ei

Stap 1: Gehakt los prakken in een kom en alle overige ingrediënten toevoegen. Meng alles goed door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 2: Verdeel het gehakt  in 10 gelijke ballen en vorm mooie platten schijven.

Stap 3: Zet de Profipack BBQ aan. Zorg dat die goed warm is. Leg de hamburgers op de grillplaat. Bak de hamburgers om en om bruin. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn.

Burger saus

Een hamburger is niet compleet zonder een lekkere burger saus. Daarom hebben wij speciaal voor u ook een ultieme burger saus ontwikkeld.

Ingrediënten:
  • 1 ui gesnipperd 2 dl tomatenketchup
  • 1 Spaanse peper (fijn) 1 dl bouillon
  • 1 teentje knoflook (fijn) bruine basterd suiker
  • 1 theel. koriander peterselie (gehakt)
  • 1 theel. komijn

Stap 1: Verwarm de olie en fruit het uitje en de knoflook. Voeg de Spaanse peper, koriander en komijn toe en fruit mee.

Stap 2: Blus af met de bouillon. Voeg vervolgens de ketchup en suiker toe en breng aan de kook.

Stap 3: Laat het inkoken tot een lekkere BBQ saus. Voeg naar smaak peterselie toe.

Tip: Leg de burger in een heerlijk hamburger broodje en voeg eventueel nog sla, komkommer, tomaat of augurken toe. Top af met de ultieme BBQ saus en u heeft uw eigen Profipack burger.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *