De verhuisdeken: Perfect als yogadeken voor een actieve yoga (flow)les en een ontspannen savasana!


Yoga, een methodiek om lichaam en geest in balans te houden. Sommige mensen zweren erbij en andere vinden het te zweverig. Yoga kunt u overal beoefenen. Tijdens lessen in de sportschool of yogastudio, maar ook thuis of in de buitenlucht. De benodigdheden voor yoga zijn daarom beperkt en kunt u overal mee naar toe nemen. Eén van de benodigdheden is een yogadeken. Een yoga deken is onmisbaar. Na een actieve yoga les houdt de deken u warm tijdens de savasana houding, maar de deken heeft meerdere functies tijdens een yogales. Zo kan een yogadeken gebruikt worden als yoga kleed en kussen. Een yoga deken kopen is niet altijd even makkelijk, maar wist u dat zelfs een verhuisdeken kan dienen als de perfecte yoga deken?

Yoga, wat heb je nodig?

Voor yoga heeft u niet veel nodig, maar sommige yoga artikelen kunnen niet ontbreken. Als eerste heeft u een yoga mat nodig. Een yoga mat is zacht, stroef en stevig. Zo kunt u op een prettige en stabiele manier uw yoga oefeningen uitvoeren.

Dan heeft u ook een yoga dekentje nodig. Na een les wordt vaak afgesloten met een ontspanningsmoment in de savasana houding. In deze houding ligt u stil. Een yoga dekentje is er om ,tijdens deze houding, uw lichaam en spieren warm te houden.

Sommige yoga artikelen kunt u ook vervangen door de yogadeken. Zo kunt u voor een aantal oefeningen ter ondersteuning van uw rug een bolster gebruiken. Een bolster is een groot rond en langwerpig kussen. Echter kunt u van een yogadeken ook een rol maken. In de sukhasana houding (kleermakerszit) kan het prettig zijn om op een kussen te zitten. Hiervoor wordt vaak een meditatiekussen gebruikt. Ook een miditatiekussen kunt u vervangen door een yoga deken. Als u de yoga deken vouwt dan kunt u een zacht yogakussen creëren.

Daarnaast heeft u een yoga blok en yoga riem nodig. Deze yoga artikelen dienen als hulpmiddel tijdens het uitvoeren van de yogahoudingen.

Een warme wollen yogadeken

Warmte kan helpen om je lichaam te ontspannen. Warmte zet uw bloedvaten open en zorgt dat er meer bloed gaat naar de plekken die het nodig hebben, bijvoorbeeld pijnlijk weefsel. Ook zorgt warmte voor de verlichting van stress. Daarom is een warme deken zo belangrijk tijdens een yogales. U kunt kiezen tussen een yoga deken van katoen of wol. Wollen dekens zijn warmer. Daarom wordt er vaak gekozen voor een yoga deken van wol.

Yoga deken v.s. verhuisdeken

We weten nu waarom een yoga deken niet mag ontbreken tijdens een yoga les. Maar wat is de link met een verhuisdeken? Een verhuisdeken is eigenlijk niet meer dan een grote wollen deken. Wij hebben de verhuisdeken superieur in ons assortiment. Dit is een geweven deken van katoen, wol en gerecyclede textiel vezels. De dekens zijn van hoogwaardige kwaliteit en netjes afgewerkt. Een verhuisdeken kunt u binnen, maar ook goed buiten gebruiken. De dekens zijn zacht en warm. Na gebruik kunt u de dekens wassen op 40° graden. Ideaal dus als yoga deken van wol.

Verhuisdeken superieur wit

Verhuisdeken superieur Profipack

Wilt u snel wollen dekens online kopen? Kies dan voor de verhuisdekens van Profipack. De verhuisdekens superieur zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren. Heeft u een eigen yoga studio en wilt u minimaal 100 dekens afnemen? Dan kunt u er zelfs voor kiezen om uw dekens te personaliseren met een eigen tekst of logo.

Namasté!

One Comment

Geef een reactie