Duurzaam verpakken en beschermen tijdens transport of verhuizingen!

Duurzaam verpakken?

De transportsector in België heeft een grote invloed op het milieu doordat zij gebruik maken van veel motorvoertuigen. Ruim 1/5de van de totale co2 uitstoot in België is afkomstig van de transport en verhuis sector. https://multimedia.tijd.be/co2/

Om deze impact te beperken kan de sector kiezen voor verpakking en beschermingsmaterialen dat duurzaam is. Bepaalde producten zijn tegenwoordig 100% recyclebaar, waardoor deze hergebruikt kunnen worden.

Er worden in dit artikel 6 tips gegeven op welke manier transporteurs en verhuisbedrijven kunnen kiezen voor duurzame materialen tijdens transport en verhuizingen.


Tip 1: Kies voor duurzame verhuis of opslagdekens

Duurzame verhuis of opslagdekens zijn zeer effectief. Tijdens transport van kwetsbare goederen zoals bijvoorbeeld meubilair voorkomt het krassen of andere beschadigingen.

Profipack vindt het erg belangrijk dat producten hergebruikt worden. Onze duurzame verhuis en opslag dekens worden gemaakt van oude kleding die worden verzameld in containers. De kleding wordt geperst in balen en vervolgens geschredderd tot duurzaam wol. De klosjes wol worden uiteindelijk op een machine geweven tot verhuis of opslagdekens van de hoogste kwaliteit.

Lever uw oude verhuisdekens in!

Wij recyclen ook uw oude verhuis of opslagdekens. Lever deze bij ons in en ontvang een korting op uw nieuwe bestelling! Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.


Tip 2: Kies voor Eco gerecyclede noppenfolie.   

Noppenfolie staat in België ook wel bekend als bubbeltjesplastic. Tijdens transport wordt noppenfolie gebruikt om materialen te beschermen. Noppenfolie is bestemd tegen schokken of andere klappen tijdens transport.

Noppenfolie is nu ook te verkrijgen in een milieuvriendelijke variant. Op deze manier is het dus mogelijk om uw lading op een duurzame manier te beschermen. De ECO gerecyclede noppenfolie is even sterk als de standaard noppenfolie. De noppenfolie is gemaakt van 60% gerecycled plastic. De ECO noppenfolie is groen van kleur. Deze groene kleur geeft duidelijk aan dat het om duurzame noppenfolie gaat.

De ECO gerecyclede noppenfolie kan hiernaast op een duurzame manier worden bevestigd of dicht worden geplakt d.m.v. papieren tape.

De ECO gerecyclede noppenfolie is beschikbaar in de volgende breedtes:

  • 30 cm
  • 50 cm
  • 100 cm
  • 150 cm

Tip 3: Kies voor milieuvriendelijk papieren tape

Doordat duurzaam ondernemen steeds populairder wordt stappen ondernemers over naar andere soorten materialen. Een voorbeeld hiervan is duurzaam papieren tape, op deze manier dragen zij een steentje bij aan een beter milieu in België.  

Papieren tape is gemaakt van speciaal kraftpapier. Hierdoor is het milieuvriendelijk en 100% recyclebaar. De tape is gemaakt van gebleekte pulp van duurzame bosbouw. Het is zelfklevend en erg sterk.

De tape heeft een sterke kleefkracht en is bestand tegen vochtigheid en verschillende weersomstandigheden. De tape is voorzien van een natuurlijke solvent belijming, waardoor er een zeer goede hechting ontstaat.


Tip 4: Kies voor ECO papieren paklijst enveloppen

Wanneer u uw lading wilt voorzien van paklijsten kunt u kiezen voor de duurzame variant. In deze paklijsten kunt u belangrijke documenten zoals pakbonnen of facturen versturen. Voor export zendingen is dit overigens erg handig. De douane kunnen dan makkelijk zien om wat voor lading het gaat .

De enveloppen zijn voorzien van een sterk zelfklevende plak laag. De ECO paklijst enveloppen zijn hiernaast licht waterafstotend.

De paklijsten zijn gemaakt van 100% papier en bevat een milieuvriendelijke, gepantenteerde lijmlag en kan daarom na gebruik bij het papieren afval en gerecycled worden. Er is geen plastic verwerkt in de paklijst envelop.

De ECO paklijsten zijn bedrukt en blanco verkrijgbaar.


Tip 5: Kies voor duurzame wikkelfolie

Handwikkelfolie of rekfolie is niet weg te denken uit de transport of verhuiswereld. Ook hier is een duurzame variant van die in tegenstelling tot de normale wikkelfolie milieuvriendelijk is. De duurzame wikkelfolie beschermt ladingen tegen stof, vocht en vuil. Hiernaast zorgt het er voor dat pallet ladingen stabiel bij elkaar blijven. De ladingen kunnen op deze manier niet schuiven. Kortom wikkelfolie is erg veilig om te gebruiken.

Er zijn 2 manieren om de folie aan te brengen. De eerste manier is met een handwikkelfolie dispenser en de tweede manier d.m.v. een machine.

De ECO duurzame wikkelfolie is doorzichtig, hierdoor is de lading beter zichtbaar. De folie is goed rekbaar en scheurbestendig. De rollen wikkelfolie zijn gemaakt van 50% suikerriet, afkomstig uit biomassa. Dit is 100% recyclebaar. Suikerriet plantages slaan veel Co2 op, wat erg goed voor het milieu is. In tegenstelling tot normale wikkelfolie is de duurzame wikkelfolie minder dik, maar toch erg stek. Het kan overigens verder uitgerekt worden dan normale wikkelfolie.  

Voordeel:

Wanneer u een pallet met 6 wikkelingen omwikkelt, gebruikt u 202 gram normale wikkelfolie met een dikte van 12 micron. Voor dezelfde pallet gebruikt u 81,6 gram duurzaam wikkelfolie, zonder dat de pallet stabiliteit verliest. Al met het al bespaar je ongeveer 120 gram wikkelfolie voor hetzelfde resultaat. Dit is daarom erg goed voor het milieu.


Tip 6: kies voor geryclede houten pallets

Er worden in het hedendaagse bedrijfsleven veel pallets gebruikt. Veel van deze bedrijven maken op een duurzame manier gebruik van pallets, aangezien zij maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben. Bedrijven gebruiken vaak pallets bij transport en opslag. Het is erg efficiënt en veilig bij het laden, lossen of vervoeren van goederen. De meeste pallets zijn herbruikbaar.

Houten pallets worden veelvoudig gebruikt. De houten pallets van Profipack zijn van een goede kwaliteit en hebben hiernaast een hoge draagkracht. De pallets zijn zeer milieuvriendelijk doordat deze eenvoudig gerecycled kunnen worden. De houten pallets zijn er in diverse maten.  

De houten pallets zijn beschikbaar in de volgende afmetingen:

60 cm x 80 cm (draagvermogen 250 kg)

80 cm x 120 cm  (draagvermogen 500 kg)

100 cm x 120 cm (draagvermogen 600 kg)

Voordelen:

  1. Hout zorgt voor vermindering Co2 uitstoot.
  2. Houten pallets vatten minder snel vlam dan kunststof pallets
  3. Hout is herbruikbaar.
  4. Op houten pallets hoeft geen verpakkingenbelasting te worden betaald, omdat hout duurzaam en recyclebaar is.

Share