Hoe maak je een pallet bank? Wij leggen het uit..


Producten worden vaak geleverd op pallets. Pallets belanden vervolgens bij het grof vuil. Dit is zonde! Want er zijn zoveel leuke dingen die u kunt maken met pallets. Zo kunt u bijvoorbeeld pallet meubels maken.

Wij leggen hieronder uit hoe u een pallet bankje kunt maken van slechts 3 Euro pallets. Met deze pallet bank van Profipack, bent u helemaal klaar voor de zomer!

Wat heeft u nodig?

  • 3 Euro pallets (80cm x 120cm)
  • 20 Schroeven van 4mm x 40mm
  • Een zaag
  • Een schroefboor
  • Een schroevendraaier
  • 20 Spijkers voor extra stevigheid

Aan de slag!

Hoe maakt u nu een bank van pallets. Wij leggen het stap voor stap voor u uit:

Stap 1

Selecteer de 2 meest stevige pallets. Soms verschillen de pallets in breedtes van de planken. Dit is niet erg, maar selecteer de pallets die het beste op elkaar passen.

Vervolgens schroef je de pallets als volgt op elkaar:

Doe dit rondom, gebruik minimaal 4 schroeven. Wij raden 6 tot 8 schroeven aan.

Stap 2

Pak de derde pallet die nog niet vastgeschroefd is en zaag hem vanaf de onderste twee balken af:

U houdt een groot gezaagd gedeelte over en een klein deel. Leg het grote deel aan de kant. Zaag dan van het kleine deel van een kant de kleine tussen latjes er tussenuit:

Stap 3

Plaatst het groot gezaagde gedeelte als volgt tegen de twee basis pallets en schroef hem vast:

Let op: dat wanneer je de rugleuning vastschroeft, je dit niet te dicht op de rand van het hout doet. Dan kan het hout scheuren.

Stap 4

Bevestig nu de 2 losse plankjes om de rugleuning stevig te maken. Doe dit met meerdere schroeven want dit maakt de rugleuning stevig.

U kunt vele accessoires toevoegen, denk bijvoorbeeld aan: een voetensteun of een armsteun. Wij hebben de overige plank als volgt gebruikt:

Zo wordt de bank een beetje gekanteld, waardoor u een extra lounge effect krijgt. U kunt de bank afmaken met lekkere pallet bank kussens.

Gefeliciteerd u heeft uw eigen Profi-bank gemaakt!

Tip: Het is uiteraard ook mogelijk om twee pallet banken naast elkaar te maken voor een prachtige lounge bank. Een bijzettafel nodig? Schroef 2 pallets op elkaar, zaag ze op het gewenste formaat. Schroef er wieltjes onder en dan heeft u in een handomdraai uw eigen bijpassende pallet roltafel gemaakt!