Ik ga verhuizen, wat nu?! Dé verhuistips voor het inpakken

Spannende tijden zijn aangebroken, u heeft een huis gekocht! Waarschijnlijk bent u druk bezig met het regelen van het koopcontract, het kopen van nieuwe meubels en met de adreswijziging. Daarom komt Profipack Verpakkingsmaterialen met de ultieme checklist verhuizen voor het inpakken. Want hoe pak je nu alle spullen het beste in? Wij zetten voor u op een rij waar u bij een verhuizing op moet letten en waar u het beste kunt beginnen met inpakken.

Verhuismateriaal, de must haves

U krijgt waarschijnlijk van iedereen om u heen verhuistips. Een tip die u waarschijnlijk overal voorbij ziet komen is: begin op tijd met inpakken! Voordat je kunt gaan beginnen met inpakken heb je wel verhuismaterialen nodig. Daarom is onze tip: koop tijdig uw verhuismateriaal in. Wanneer u uw inboedel wilt verhuizen moet u wel genoeg verhuisdozen en beschermingsmateriaal in huis hebben. Pas als u al het verpakkingsmateriaal in huis heeft, kunt u gaan beginnen met inpakken.

Wij zetten een aantal must have inpakmaterialen voor u op een rij:

 • Kleine-, grote-, en middel verhuisdozen
 • Verhuisdekens
 • Garderobe dozen
 • Inpakpapier voor glaswerk
 • Noppenfolie
 • Tape
 • Opvulmateriaal

Gebruik de juiste verhuisdoos

Verhuisdozen zijn beschikbaar in verschillende maten, en die zijn er niet voor niets! Maar wat doe je nu in welke verhuisdoos? Lees hier onze tips

https://www.libelletv.nl/serie/lifehacks/makkelijk-verhuisdoos-openen/

Kleine verhuisdozen

Heeft u glas en servieswerk? Verhuis dit in een kleine verhuisdoos. Als u te veel glaswerk tegelijk in een doos opbergt is er meer kans op beschadigingen. Gebruik daarnaast inpakpapier voor glazen. Dit wordt ook wel courantpapier genoemd. Hiermee wordt het glaswerk beschermd tegen krassen en stoten. Als u hele kwetsbare producten wilt verhuizen, maak dan gebruik van noppenfolie. Noppenfolie geeft nog meer bescherming aan uw producten. Heeft u een doos vol met glaswerk, maar zitten er nog veel luchtgaten? Vul deze dan op met opvulmateriaal, zodat het glaswerk niet kan gaan schuiven.

Tip: Wij hebben glazendozen en flessendozen in het assortiment. Zo kunt u gemakkelijk 75 glazen of 12 flessen in één doos veilig vervoeren.

Verhuisdozen middel en groot

Verhuisdozen in de maten middel en groot zijn multifunctioneel inzetbaar. Wel is het belangrijk dat u zware producten onderop legt en lichte producten bovenop. Maak de verhuisdozen niet te zwaar (maximaal 20kg). Als u boeken wilt verhuizen raden wij aan om middel verhuisdozen te gebruiken of boekendozen. Deze verhuisdozen zijn kleiner, waardoor de dozen niet te zwaar worden ingepakt. Grote verhuisdozen zijn zeer geschikt voor het inpakken van kleding. Kleding heeft over het algemeen niet veel gewicht, hierdoor kun je een grote doos helemaal vullen met kleding.

Garderobedozen

Om kreuken in uw kleding te voorkomen kunt u gebruik maken van garderobe dozen. Dit zijn speciale verhuisdozen voor hangkleding. De doos geeft u de mogelijkheid om uw kleding hangend te verhuizen. Met de handige roede, kunt u al uw kleding gemakkelijk ophangen in de doos. Groot voordeel: u hangt zo uw kleding vanuit de doos in uw nieuwe kast!

De laatste puntjes op de i

Onze autolock verhuisdozen zijn erg handig. Deze verhuisdozen hebben een stevige bodem en een deksel die u als het ware op uw doos klikt. Zo zit uw doos dicht en de deksel kan er tijdens het transport niet van af vallen. Maakt u geen gebruik van de autolock verhuisdozen? Tape alle verhuisdozen goed dicht! Het zou zonde zijn als verhuisdozen open schieten en hierdoor spullen beschadigen. Gebruik daarom liever te veel tape dan te weinig.

Heeft u alle spullen ingepakt, label de verhuisdozen! Dit is onze waardevolste tip. Als u gaat verhuizen bent u continu bezig met het sjouwen van dozen. Zo kunt u bijvoorbeeld de verhuisdoos een label geven per ruimte. Alle keuken spullen krijgen een gele label en alle spullen voor de slaapkamer blauw. Geef waardevolle spullen ook een label, dan doen verhuizers extra voorzichtig met uw spullen.

https://be.verhuisoffertes.com/verhuisfirma-limburg/

Alle verhuistips op een rij

Er zijn vele tips voorbij gekomen als het om inpakken gaat tijdens een verhuizing. Daarom zetten wij de beste verhuistips nog even voor u op een rij:

 1. Koop tijdig uw verhuismateriaal in
 2. Begin tijdig met inpakken
 3. Gebruik de juiste verhuisdoos voor uw spullen
 4. Wikkel glaswerk in courantpapier of noppenfolie
 5. Gebruik opvulmateriaal ter opvulling van een verhuisdoos
 6. Pak een verhuisdoos niet te zwaar in (maximaal 20kg)
 7. Zware producten onderin en lichte producten bovenin de doos
 8. Gebruik garderobe dozen voor hangkleding
 9. Tape alle verhuisdozen goed in
 10. Label uw producten