5 tips om de kou te bestrijden

Er staan ons koude dagen te wachten en daarom kunt u er maar beter goed op voorbereid zijn. Met deze vijf gouden tips bent u het beste beschermt tegen het koude weer en heeft u het ongetwijfeld ook een stukje warmer!

Pak uw planten goed in tegen de kou

U kunt uw planten inpakken met dekens of dekens met vlies om bovengrondse delen te beschermen. Wilt u het echt goed doen, gebruik dan onze verhuisdekens! Let hierbij wel op dat u nooit natte planten inpakt, hierdoor kan er broei ontstaan en kunnen de planten alsnog vergaan.

Planten die in potten zitten zijn met kou veel kwetsbaarder dan die in de volle grond staan. In dat geval is noppenfolie een goede oplossing om de kou tegen te gaan. U kunt namelijk de binnenkant van de pot met noppenfolie bekleden, voordat je de plant erin doet. Maar ook de buitenkant van de plant inpakken met noppenfolie. Op deze manier bent u goed voorbereid op de kou. Noppenfolie beschermt planten tegen lage temperaturen en laat tegelijkertijd voldoende licht door.

Gebruik thermo handschoenen in een koude werkomgeving

Onze handen zijn onze belangrijkste werkinstrumenten, zonder onze handen wordt de gemiddelde werkdag een stuk ingewikkelder. Daarom is het belangrijk dat we deze goed beschermen tegen extreme temperaturen. Bij Profipack hebben we winterhandschoenen voor iedere klus op maat. Neem bijvoorbeeld onze thermo handschoenen. Deze handschoenen zijn uitermate geschikt voor werkzaamheden in een koude omgeving tot ca -30 graden.

O-profielen tegen bevriezing van leidingen

Schuimprofielen worden gebruikt als beschermingsmateriaal voor ronde voorwerpen, zoals cilinders of buizen. Maar de zogenoemde o-profielen zijn ook goed als isolatiemateriaal voor bijvoorbeeld leidingen. Schuimprofielen zijn gemaakt van PE-schuim. Dit materiaal is niet gevoelig voor slijtage en weerstaat temperatuurschommelingen van -40 tot +100 graden.

Houd de kou uit je magazijn

Om de temperatuur in je magazijn op pijl te houden voor je werknemers, besteed je bij koude weersverwachtingen de meeste aandacht aan poorten bij de laadkades. Daar komt de meeste kou naar binnen. Houd dus je deuren zo veel mogelijk gesloten. Ook is het zeer verstandig om het droog te houden in het magazijn. Water en vocht maken het namelijk nog kouder.

Last but nog least: blijf in beweging

Wie druk is heeft immers geen tijd om het koud te hebben. Als je met deze kou besluit naar buiten te gaan is het belangrijk dat je altijd blijft bewegen. Vaak is een simpele beweging al genoeg. Dus pak veel dozen in, wikkel pallets in of trek pallets met een palletwagen en blijf in beweging! Je bloed blijft op deze manier stromen en zo blijf je warm.