Vakantie! Maar wat nemen we mee? Dé verpakkingsmaterialen op een rij, die onmisbaar zijn op vakantie.

Yes, de kinderen zijn vrij van school en de bouwvak is begonnen. Dat kan maar één ding betekenen, vakantie! Eindelijk naar de mooie vakantiebestemming die u al maanden van te voren heeft geboekt. De voorpret is voorbij, jullie gaan nu echt op vakantie. Dan begint de stress. Wat moet u inpakken voor de vakantie? Er is zo veel om in te pakken, dat sommige handige kleine dingen worden vergeten. Zeker als u met de auto gaat reizen, is het inpakken een uitdaging! Want hoe moet u de auto inpakken voor de vakantie met alle spullen. Tijdens het inpakken denkt u vaak niet aan verpakkingsmaterialen. Maar toch zijn er een aantal verpakkingsmaterialen erg handig om te hebben tijdens de vakantie. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met dé onmisbare verpakkingsmaterialen voor de vakantie!

Duct tape, voor alle kleine reparaties

Een reparatiekit is altijd handig om bij de hand te hebben. Een loszittende schroef van de campingstoel of een scheur in uw koffer, het kan u allemaal overkomen. Neem daarom altijd een multitool gereedschapssetje mee. Daarnaast is een rol duct tape niet overbodig! Met een rol sterke duct tape kunt u een lekkende tent of scheurtjes in de koffer zo repareren. Neem daarnaast ook altijd een setje tyraps mee. Handig om spullen snel aan elkaar vast te zetten te bundelen.

Als u met het vliegtuig gaat, neem dan het reparatie setje niet mee in uw handbagage. Bij de tassen controle wordt dit zeker uit uw koffer gevist, en dan bent u het kwijt!

Verpakkingsmaterialen voor onderweg

Eindelijk vakantie, maar eerst nog op de camping komen. Met nog een lange auto reis voor de boeg, wordt er genoeg eten en drinken ingepakt voor de hele reis. Eten wat ingepakt wordt in zakjes en folie. Drinkpakjes met rietjes. Dat is een hoop afval. En u bent niet altijd in de gelegenheid om uw afval weg te gooien. Neem daarom altijd een rol afvalzakken mee in de auto. Zo kunt u al uw afval tijdens de reis verzamelen. Het gaat niet stinken en alles is zo weggegooid na de reis. Daarnaast is een rol afvalzakken erg handig op de camping zelf. U kunt al uw afval verzamelen en uw vieze was in de zakken opbergen.

Neemt u liever een fles frisdrank of water mee i.p.v. drinkpakjes? Zorg dan dat u genoeg kartonnen bekertjes mee heeft. Zo kunt u de fles frisdrank verdelen over uw reisgenoten. Een fles frisdrank is een goedkope en bewuste keuze. Als de fles leeg is, kunt u hem namelijk weer vullen met water of limonade. Erg handig voor op de camping!

Er zijn ook verpakkingsmaterialen die u nodig heeft om veilig de weg op te gaan. Gaat u met een dakkoffer of aanhangwagen op vakantie, dan zijn spanbanden onmisbaar. Met spanbanden zet u uw lading op een veilige en stevige manier vast. Een setje spanbanden is sowieso áltijd handig om in uw auto te hebben! Dit geldt ook voor het verkeersvest. Heeft u pech onderweg, dan moet u ten alle tijden goed zichtbaar zijn. Het dragen van een verkeersvest is verplicht. Zorg dus dat u deze altijd in uw auto heeft liggen!

Vergeet het afdekzeil niet!

Als laatste, het afdekzeil. Een afdekzeil ,ook wel tentzeil genoemd, is altijd handig als zeil voor op uw lading onderweg. Daarnaast kunt u het gebruiken als zeil onder uw tent. Of als vloer in de voortent.

De onmisbare verpakkingsmaterialen nog even op een rij

Zeker als u met de auto op vakantie gaat naar de camping zijn sommige verpakkingsmaterialen een must! Hieronder ziet u nog één keer alle verpakkingsmaterialen op een rij die volgens ons onmisbaar zijn op vakantie:

  • Duct tape
  • Tyraps
  • Afvalzakken
  • Kartonnen bekertjes
  • Spanbanden
  • Verkeersvest
  • Afdekzeil

Wij wensen u een veilige en fijne vakantie!

Geef een reactie