Verhuisdekens VS Opslagdekens

Verhuisdekens of opslagdekens gebruiken? Deze twee worden vaak door elkaar gehaald, maar er is wel degelijk een verschil tussen de dekens. Het verschil zit hem vooral in het materiaal en de stiksels van de dekens, maar ook waarvoor ze gebruikt dienen te worden. Bent u benieuwd wat nou daadwerkelijk het verschil is, lees dan vooral verder.

Wat is het verschil tussen verhuisdekens en opslagdekens?

Als u gaat verhuizen is het belangrijk om te weten welke soort deken u nodig heeft. Zoals de naam eigenlijk al verklapt, gebruikt u verhuisdekens voornamelijk voor het beschermen van meubels of andere spullen tijdens een verhuizing en andere mogelijke manieren van transport. De verhuisdekens van Profipack zijn gemaakt van sterk en stug materiaal. Daarnaast hebben ze ook een langdurige kwaliteit, omdat ze geweven zijn. Doordat de dekens aan alle kanten gestikt zijn, voorkomt het dat ze inscheuren.

De opslagdekens worden vooral gebruikt voor het afdekken en beschermen van uw spullen tijdens opslag. Vanwege het lagere percentage wol en katoen zijn deze dekens minder geschikt voor transport, maar dit zegt niet dat ze hiervoor niet bruikbaar zijn. De opslagdekens gaan alleen minder lang mee als u besluit deze te gebruiken. Het is belangrijk dat de deken de lak van de meubels niet beschadigd. De opslagdekens zijn daarom gemaakt van erg zacht materiaal en houdt vuil en vocht tegen tijdens opslag.

Hergebruiken van de dekens

De opslag- en verhuisdekens van Profipack zijn gemaakt van sterk materiaal, waardoor het product meerdere malen te gebruiken is. De dekens zijn duurzaam en kunnen ook nog eens in de wasmachine. Wilt u meer lezen over duurzaamheid? Lees dan onze blog over duurzaam verpakken!

Personaliseer daarom uw opslag- en verhuisdekens, zodat ze altijd klaarliggen als u ze nodig heeft bij de volgende klus of verhuizing. De dekens kunnen worden voorzien van eigen kleur strepen, een hang label, genaaid label, geweven naam en natuurlijk ook in jouw gewenste afmeting. Voor advies of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.