Duurzame beschermingsmaterialen

Duurzame beschermingsmaterialen
Een van de ecologische trends zijn biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen. Hieronder vallen o.a. ecologische beschermingsmaterialen. Zo hebben wij ecologisch golfkarton in ons assortiment. Golfkarton is gemaakt van dubbel laags gerecycled karton. Golfkarton is 100% recyclebaar en 100% afbreekbaar. Dit maakt golfkarton één van de meest duurzaamste verpakkingsmaterialen.

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Waar is golfkarton van gemaakt?

Golfkarton is gemaakt van alleen maar natuurlijke grondstoffen. Zo bestaat een plaat golfkarton uit: houtpulp, zetmeellijm en 80% gerecycleerd papier. Oud golfkarton kunt u recyclen tot nieuw golfkarton. Daarnaast is golfkarton volledig afbreekbaar. Dit betekent dat na een bepaalde tijd het karton volledig wordt opgenomen in de natuur. Dit is mogelijk door het gebruik van natuurlijke grondstoffen.

Ecologisch, erg logisch

De CO²-uitstoot van golfkarton is zeer laag. 1 ton golfkarton stoot 784 kg CO² uit. Dit is beduidend lager dan bij aluminium of plastic. Het klinkt misschien raar maar door onze milieuvriendelijke verpakkingen groeien er jaarlijks meer nieuwe bomen dan dat ze worden geoogst. Juist omdat we onze producten recyclen, is het kappen van bossen minder dringend. Bomen zetten CO² om in zuurstof en zo ben je met onze ecologische verpakkingsmaterialen niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor de mens.

Onze duurzame verpakkingen

Wilt u meer weten over onze ecologische verpakkingsmaterialen? Bekijk dan hier onze duurzame webshop pagina. Hier kunt u al onze duurzame verpakkingen vinden.