Duurzame opvulmaterialen

Duurzame opvulmaterialen
Opvulmateriaal wordt vaak bij het afval weggegooid. Daarom is het extra belangrijk om gebruik te maken van duurzaam vulmateriaal. Een mooie aanvulling op onze duurzame verpakkingen zijn onze duurzame opvulmaterialen. Wij hebben in ons ecologische assortiment o.a. opvulmateriaal van papier, afbreekbare opvulchips en afbreekbare luchtzakjes.

12 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

12 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Biologisch afbreekbaar

Plastic is een groot probleem. Plastic wordt niet afgebroken in de natuur en blijft dus liggen. Massaal scheiden we ons plastic, maar op lange termijn heeft dit niet het gewenste effect. Daarom verkopen wij biologisch afbreekbaar plastic. Onze Biodegradable luchtzakjes zijn 100% composteerbaar. Dit betekent dat de luchtzakjes worden afgebroken in de natuur, omdat ze van natuurlijke materialen zijn gemaakt.

Naast plastic zijn er meer producten die niet goed opgenomen worden door de natuur. Opvulchips van EPS bijvoorbeeld. Daarom hebben wij de Flo Pak opvulchips in het assortiment. Deze biologische opvulchips zijn gemaakt van maïsmeel. De opvulchips zijn 100% afbreekbaar en verdwijnen wanneer ze in contact komen met water.

CO² uitstoot

CO² uitstoot is slecht voor het milieu. Bij het maken van verpakkingsmaterialen komt er veel CO² vrij. Door producten te recyclen kunnen we de CO² uitstoot verminderen. Speedman papier is duurzaam opvulmateriaal gemaakt van gerecycled papier. Bij de productie van Speedman papier is energie bespaart en is de CO² uitstoot een stuk lager.