Polyprop puinzakken

Polyprop puinzakken

De polyprop puinzakken van Profipack zijn vervaardigd uit geweven polypropyleen banden. Er zitten veel voordelen aan geweven puinzakken. De puinzakken zijn zeer scheurbestendig, zijn licht en ademend. Zeer geschikt dus voor zwaar afval en puin.

5 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

5 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Wat is polypropyleen?

Polypropyleen wordt ook wel afgekort naar PP materiaal. U zult zich misschien afvragen, wat is polypropyleen precies. Polypropyleen is eigenlijk een soort plastic. Het is onbreekbaar plastic. De volgende producten worden gemaakt van PP: bloempotjes, chipszakjes, hakken van damesschoenen en wc-brillen. Dit zijn erg uiteenlopende producten. Polypropyleen kan na verhitting elke vorm kan aannemen en is bestand tegen chemische oplossingen en zuren. Het is een soort wonder materiaal. Vandaar dat er zo veel producten worden gemaakt van dit PP materiaal.

Duurzaam polypropyleen

Polypropyleen is onbreekbaar plastic. U zou denken dat dit niet goed is voor het milieu. Echter is polypropyleen oliehoudend, dus uitstekend te recyclen. Uiteindelijk blijft er een granulaat over. Dit kan de kunststofindustrie weer gebruiken om producten te maken.

Waarom polypropyleen i.p.v. plastic zakken?

Plastic zakken zijn erg handig voor klein afval. Zodra afval te zwaar wordt, ziet u dat de zak al gaat scheuren. Een normale plastic zak is niet gemaakt voor zwaar afval of puin. Als een zak eenmaal een scheur heeft, is het een kwestie van tijd. Plastic scheurt namelijk volledig door. Een geweven zak van polypropyleen is daarentegen zeer scheurbestendig. Door de geweven structuur ontstaat er alleen een gat als er afval door de zak heen steekt. Het gat scheurt vervolgens niet door.

Polypropyleen zakken voor de foodindustrie

De geweven polypropyleen zakken zijn licht, sterk, waterdoorlatend en ademend. Daarom zijn ze zeer geschikt voor de foodindustrie. PP zakken worden vaak gebruikt voor opslag van droge voedingswaren, zoals: suiker, rijst en meel. Daarentegen worden ze ook gebruikt voor bijvoorbeeld mosselen.

Verschillende soorten pp zakken kopen

Bij Profipack kunt u verschillende polyprop puinzakken kopen. We hebben de standaard pp geweven puinzakken, maar ook de pp zak met liner. Een liner is een plastic binnenzak. Wilt u puinzakken in een andere kleur dan wit of wilt u een andere maat? Dat is op aanvraag mogelijk. Het is ook mogelijk om puinzakken te bedrukken met uw logo. Neem hiervoor contact op met onze verpakkingsspecialist.