Ladingzekering

Als u geladen de weg op gaat dan is goede ladingzekering essentieel voor een veilig transport. Helaas mankeert het hier nog wel eens aan in de praktijk. Zo ontstaan er veel ongelukken met vrachtwagens doordat ze slecht of verkeerd hun lading zekeren. Deze ongelukken zijn naast gevaarlijk ook nog eens de oorzaak van files, schade en hoge kosten. Er is geen cursus lading zekeren nodig voor een goede ladingzekering, maar de juiste spullen. En die vindt u hier bij Profipack.

Ga voor veilig en zeker uw goederen met de producten van Profipack!
Ga voor veilig en zeker uw goederen met de producten van Profipack! Ontdek ons assortiment

Best verkochte producten

Populaire subcategorieën

Aanbevolen

Ladingzekering materiaal

U kunt uw lading zekeren met verschillend materiaal. Allereerst is het verstandig om eerst uw lading te beschermen tegen schuiven. Producten kunnen tegen elkaar aan schuiven tijdens transport of zelfs uit de container vallen. Gebruik daarom onder uw producten een antislip mat. Zit er nog veel ruimte tussen de producten in de container? Gebruik dan stuwzakken als opvulmateriaal. De producten kunnen dan niet meer schuiven, want de loze ruimte is opgevuld. Zet vervolgens de lading in de container goed vast met lashing band. Want een goede ladingzekering is het halve werk. Zoals u ziet bestaat lading zekering materiaal niet alleen maar uit de bekende spanbanden.

Lading vastzetten met spanbanden

De spanband is nog steeds het meest gebruikte lading zekering materiaal. Eigenlijk zou iedereen spanbanden in zijn auto moeten hebben. Want ook als u gaat verhuizen of een net iets te grote aankoop heeft gedaan is uw lading vastzetten met spanbanden geen overbodige luxe. Spanbanden worden ook wel sjorbanden genoemd. De spanband met gesp is de bekendste in zijn soort. De 1-delige spanband is voorzien van een klemgesp. Plaats de band om uw lading heen en steek de band door de gesp heen en de band klemt vanzelf vast. Zo zit uw lading stevig vast.

Hoe kunt u de lading vastzetten in een vrachtwagen?

Ladingzekering voor vrachtwagens is erg belangrijk. U kunt het beste de lading vastzetten in een vrachtwagen met een 2-delige spanband. Dit zijn echte vrachtwagen spanbanden. Ze hebben namelijk een sleufgat fitting. Dit wordt ook wel een Euroclip genoemd. Aan de zijkanten van de vrachtauto zit een bindrails. De spanbanden kunt u gemakkelijk vast klikken aan deze rails. De spanbanden voldoen aan alle lading zekering wetgeving. Ze zijn oersterk en gemakkelijk in gebruik.