Ruilen & Retourneren

Ruilen & Retourneren

Voldoet het product niet aan uw verwachtingen? Wij helpen u graag verder. Retourneren is heel eenvoudig bij Profipack Verpakkingsmaterialen.

Retourproces particuliere & zakelijke klanten

Foutje gemaakt tijdens het bestellen? Geen probleem, maar geef dit wel snel aan ons door via telefoon of e-mail. Na het plaatsen van uw bestelling heeft u het recht om de bestelling te annuleren zolang deze nog niet door u is ontvangen. Zodra u het product heeft ontvangen vervalt het recht op annuleren.

Na ontvangst van uw bestelling heeft u ook het recht om uw bestelling binnen 14 dagen te ruilen of retourneren. Indien u hiervan gebruik wilt maken neem dan graag telefonisch of schriftelijk contact met ons op om dit door te geven, en vervolgens heeft u nog eens 14 dagen om de zending retour te sturen. Retouren die niet binnen 14 dagen na ontvangst van bestelling worden aangemeld zullen niet in behandeling worden genomen.

Wilt u het product retour sturen? Dan dient u de producten zonder schade te versturen naar onderstaand adres. Om het retourproces te versnellen vragen we u om het retourformulier zo volledig mogelijk in te vullen en mee te sturen met uw order.

Profipack Verpakkingsmaterialen B.V.
Waardsedijk oost 8
3417 XJ te Montfoort

Voorwaarden retourneren

Producten welke retour worden gestuurd moeten aan onderstaande voorwaarden voldoen. Is dit niet het geval? Dan hebben wij het recht om een waardevermindering te rekenen.

 • Producten welke retour worden gestuurd moeten onbeschadigd en compleet zijn.
 • De producten dienen in de originele verpakking retour gezonden te worden.
 • Producten moeten in een geschikte (om)verpakking retour gestuurd worden.

Retourkosten

De rechtstreekse kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening. U kunt ervoor kiezen om de retourzending zelf te regelen, of door ons te laten afhandelen. Dan zorgen wij ervoor dat onze vervoerder de zending bij u komt afhalen en die zorgt ook voor een verzendlabel. De retourkosten als u het door ons laat regelen zijn: 

 • Pakket tot 120 x 50 x 45cm
       NL = € 7,90   BE € 10,50
 • Groter pakket
       NL = € 12,90  BE = € 17,50
 • Pallet kosten
       NL= € 45,50  BE = 58,50 

Indien wij een fout hebben gemaakt dan zullen wij uiteraard de retourkosten voor onze rekening nemen.

Retour afhandeling

Bij de retourzending dient u het verzendnummer van de vervoerder te noteren en de bijbehorende postcode door te geven, zodat de zending gevolgd kan worden. Zodra wij de retourzending hebben ontvangen zullen wij deze binnen 3 werkdagen in behandeling nemen.

Terugbetaling

Indien u heeft gekozen voor het terugstorten van uw geld dan wordt dit overgemaakt naar het rekeningnummer waarmee de order is betaald. Het geld wordt binnen 8 werkdagen overgemaakt op uw rekening.

Ruilen

indien u heeft gekozen voor het ruilen van producten dan worden de betreffende producten z.s.m. naar u opgestuurd.

Maatwerk, bedrukkingen, of confectie producten

Wij accepteren alleen retouren voor standaard producten en voorraadartikelen. U kunt maatwerk-, bedrukte- of confectie producten niet retour zenden. Deze producten zijn volgens specificaties van de klant vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de klant, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn.

Bent u toch niet tevreden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Tip

Zodra u een bestelling heeft ontvangen vragen wij u het volgende goed te checken:

 • zijn de juiste artikelen geleverd?
 • Is het juiste aantal geleverd?
 • zijn de producten in goede staat ontvangen?

Is dit niet het geval? Neem dan contact op met onze klantenservice.