Ruilen & Retourneren

Ruilen & Retourneren

Voldoet het product niet aan uw verwachtingen? Wij helpen u graag verder. Retourneren is heel eenvoudig bij Profipack Verpakkingsmaterialen. De wet is voor particulieren anders dan zakelijke klanten en bedrijven. Kijk daarom goed welke voorwaarden voor u van toepassing zijn.

Particulieren klanten

Als u heeft besteld als particulier valt u onder het consumentenrecht. Zo heeft u het recht om uw bestelling te annuleren. Dit kunt u na het plaatsen van uw bestelling schriftelijk of per e-mail doen. Zodra u het product heeft ontvangen vervalt het recht op annuleren. Echter heeft u vervolgens 14 werkdagen na ontvangst van uw bestelling het recht om de producten retour te zenden, zonder opgave van redenen. Retourformulieren die niet binnen 14 werkdagen na de besteldatum zijn verzonden worden niet in behandeling genomen.

Wilt u een product retour sturen dan dient u de producten samen met het volledig ingevulde retourformulier te sturen naar: 

Profipack Verpakkingsmaterialen B.V
Waardsedijk oost 8
3417 XJ te Montfoort.

Voorwaarden retourneren

Producten welke retour worden gestuurd moeten aan onderstaande voorwaarden voldoen. Is dit niet het geval? Dan hebben wij het recht om een waardevermindering te rekenen.

  • Producten welke retour worden gestuurd moeten onbeschadigd en compleet zijn.
  • De producten dienen in de originele verpakking retour gezonden te worden.
  • Producten moeten in een geschikte (om)verpakking retour gestuurd worden.

Retour kosten

De kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening. Als u een volledige bestelling retour stuurt, ontvangt u wel de verzendkosten van de originele bestelling van ons terug.

Retour afhandeling

Bij de retourzending dient u het verzendnummer van de vervoerder te noteren en de bijbehorende postcode door te geven, zodat de zending gevolgd kan worden. Zodra wij de retourzending hebben ontvangen zullen wij deze binnen 3 werkdagen in behandeling nemen.

Terugbetaling

Indien u heeft gekozen voor het terugstorten van uw geld dan wordt dit overgemaakt naar het rekeningnummer waarmee de order is betaald. Het geld wordt binnen 8 werkdagen overgemaakt op uw rekening.

Ruilen

indien u heeft gekozen voor het ruilen van producten dan worden de betreffende producten z.s.m. naar u opgestuurd.

Maatwerk, bedrukkingen, of confectie producten

Wij accepteren alleen standaard producten en voorraadartikelen. U kunt maatwerk-, bedrukte- of confectie producten niet retour zenden. Deze producten zijn speciaal voor u samengesteld. Bent u toch niet tevreden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Zakelijke klanten / bedrijven

Heeft u als zakelijke klant of bedrijf een bestelling geplaatst dan bent u verplicht de bestelde producten af te nemen zodra de bestelling is ontvangen. Wel heeft u het recht om uw bestelling te annuleren tot het moment van verzending.

Heeft u een verkeerd product besteld? Neem dan contact op met onze klantenservice, zodat we gezamenlijk kunnen kijken naar een passende oplossing.

Tip

Zodra u een bestelling heeft ontvangen vragen wij u het volgende goed te checken:

  • zijn de juiste artikelen geleverd?
  • Is het juiste aantal geleverd?
  • zijn de producten in goede staat ontvangen?

Is dit niet het geval? Neem dan contact op met onze klantenservice.