UN Verpakkingen

Of u nu gevaarlijke stoffen wilt verzenden in categorie 1, 2 of 3, bij Profipack hebben wij gekeurde UN dozen die voor elke gevarenklasse geschikt zijn. De 4G en 4GV dozen kunt u gebruiken voor transport over de weg, per spoor, de binnenvaart, zeevracht en luchtvracht. De UN dozen voldoen aan de regels van de United Nations. Naast dozen verkopen wij ook vermiculiet opvulmateriaal, gevaren etiketten en filamenttape. Alles wat u nodig heeft voor gevaarlijk transport.

Voor al uw UN verpakkingen
Voor al uw UN verpakkingen Ontdek ons assortiment

Best verkochte producten

Populaire subcategorieën

Aanbevolen

4G en 4GV dozen, wat is het verschil

Waarom worden de UN dozen ook wel 4G als 4GV dozen genoemd. Allereerst is het goed om te weten dat de letter G staat voor karton. Het is dus een kartonnen buitenverpakking. De twee soorten dozen lijken erg veel op elkaar, toch is er een groot verschil.

Er bestaan zowel 4G en 4GV dozen. Het verschil tussen beide UN dozen is dat 4G dozen alleen worden gebruikt in combinatie met de specifieke producten waarmee deze is getest en de keuring heeft gekregen. Daarbij dienen ook de geteste tape en opvulmaterialen te worden gebruikt.

Bij 4GV dozen is dit niet nodig en daarom mogen deze dozen worden gebruikt voor alle soorten vloeibare en vast stoffen van de verpakkingsgroepen I, II, III.

Gevaarlijk transport, wat komt er nog meer bij kijken

Als u gevaarlijke stoffen wilt verzenden dient u eerst te kijken naar welke stof dit is. Als u weet welke stof het is, welke substantie het heeft en in welke categorie het valt, kunt u de juiste keuze maken uit ons assortiment aan UN dozen. Wij verkopen UN dozen in 20 verschillende maten.

Naast een doos zijn er nog meer verpakkingsmaterialen nodig voor gevaarlijk transport. Lege ruimte in de UN dozen dienen te worden opgevuld met absorberend middel. Zo voorkomt u lekken van de gevaarlijke stof. Vermiculiet is opvulmateriaal die een absorberende werking heeft. Wij raden u sterk aan om vermiculiet als opvulmateriaal te gebruiken.

Tijdens normaal transport is het al belangrijk om de doos goed dicht te tapen, maar bij gevaarlijke transport is dit cruciaal. Filamenttape is zeer geschikt voor gevaarlijk transport. Filamenttape is kruislings versterkt tape. Er zijn in de lengte en breedte glasvezel draden toegevoegd aan de tape. Deze hebben een verstevigende werking. Met Filamenttape zitten uw dozen veilig vast getapet.

Het herkennen van gevaarlijk transport

Het is belangrijk voor een transportbedrijf om te weten met welke producten hij op stap gaat. Daarom worden er etiketten op dozen geplakt, bijvoorbeeld als producten breekbaar zijn. Bij het vervoeren van gevaarlijke producten is het gebruik van etiketten verplicht. U als bedrijf, het transportbedrijf, de chauffeur en de consument moeten weten welke stoffen er in de doos zitten en welke gevaren er aan deze verpakking zitten. Zo zijn er voor alle soorten stoffen verschillende etiketten. Bijvoorbeeld voor brandbare stof of stoffen met explosiegevaar. Zorg dat u altijd de juiste etiketten plakt op de doos. Zo zorgt u voor meer veiligheid tijdens het transport.

Wij verkopen etiketten voor gevaarlijke stoffen. Wilt u advies hierover? Neem dan contact op met de klantenservice.