UN Gekeurde dozen

UN Gekeurde dozen

Gekeurde UN dozen worden gebruikt om gevaarlijke stoffen veilig op hun plek van bestemming te transporteren. De UN dozen zijn gekeurd volgende de regels van de UN (United Nations) opgestelde keuringsvorm. Deze verpakkingen zijn gemaakt om producten die als gevaarlijk zijn geclassificeerd te transporteren via de weg (ADR), spoorweg (RID), binnenvaartschepen (ADN), zeevracht (IMDG) en luchtvracht (ICAO / IATA).

14 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

14 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Er bestaan zowel 4G en 4GV dozen. Het verschil tussen beide UN dozen is dat 4G dozen alleen worden gebruikt in combinatie met de specifieke producten waarmee deze is getest en de keuring heeft gekregen. Daarbij dienen ook dezelfde verpakkingsmaterialen zoals tape en opvulmateriaal te worden gebruikt die zijn getest.

Bij 4GV dozen is dit niet nodig en daarom mogen deze dozen worden gebruikt voor alle soorten vloeibare en vast stoffen van de verpakkingsgroepen I, II, III.

Een aantal regels die moeten worden voldaan bij het gebruiken van UN dozen:

• Lege ruimte van de dozen dienen worden opgevuld met absorberend middel. Wij bieden hiervoor vermiculiet.
• U dient rekening te houden met de minimale afstand tussen de binnen verpakking van de doos.
• Identieke wijzen van sluiten van de doos met dezelfde kruislings versterkte tape. (ook wel Filamenttape genoemd) Wij bieden UN dozen aan in 20 verschillende afmetingen en hebben daarbij alle benodigde verpakkingsmaterialen zoals tape, etiketten en opvulmaterialen.