Wat zijn polypropyleen puinzakken?

Polypropyleen puinzakken, zijn bijzonder stevige zakken gemaakt van polypropyleen. Ze worden gebruikt voor het verzamelen en het afvoeren van kleine hoeveelheden bouw- en sloopafval. De structuur van de polypropyleen puinzakken is geweven, waardoor deze erg sterk is. Qua draagkracht kunnen deze krachtpatsers er wat van. De geweven puinzakken kunnen tot wel 50 kg dragen. Het geweven materiaal heeft daarbij een erg belangrijke eigenschap: het voorkomt dat een klein gat een grote scheur wordt. Wanneer een scherp voorwerp een gat in de polypropyleen puinzakken prikt, scheurt deze niet verder uit. Hierdoor zijn ze bijzonder goed geschikt voor puin met scherpe punten.

Profiweetje: geweven puinzakken werden vroeger veel gemaakt van jute. Vanaf de tweede helft van de 21e eeuw kwamen de varianten van polyprop in trek. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit de bouwwereld.

Van welk materiaal zijn polypropyleen zakken gemaakt?

Polypropyleen zakken zijn gemaakt van, je raadt het nooit, polypropyleen! Maar wat is polypropyleen eigenlijk? Zet je scheikundebril maar op, want dit kan even ingewikkeld worden. Polypropyleen wordt vervaardigd uit het monomeer propeen. Dit koolwaterstof wordt gepolymeriseerd, en zo krijg je polyprop. Om het simpel te houden: het is een soort plastic. Bij de omzetting van propeen naar polyprop komen er geen gifstoffen of vervuilende stoffen vrij. Mede hierdoor, kun je zeggen dat polypropyleen zakken een milieubewuste keuze zijn. Het materiaal is verder erg sterk, maar heeft een lage dichtheid en is vrij licht.

Profitip: ook als je gebruikt maken van een stortkoker tijdens een bouwproject zijn polyprop zakken een uitkomst. Ze voorkomen dat de stortkoker snel slijt en reduceren de hoeveelheid stof en lawaai.

De eigenschappen van polypropyleen zakken

Polypropyleen zakken hebben verschillende goede eigenschappen. Zo zijn ze bestand tegen verschillende zuren en is het materiaal hittebestendig tot 100 graden. Polypropyleen zakken zijn niet UV-bestendig, maar wel bestand tegen de meeste chemische stoffen. PP, zoals het materiaal ook wel wordt genoemd, heeft ook een hoge slagvastheid en is niet giftig. Hierdoor is goed te gebruiken in combinatie met voeding. Zo worden er naast geweven puinzakken, ook bijvoorbeeld babyflesjes van polypropyleen gemaakt. Dankzij de goede mechanische eigenschappen, is dit materiaal een bijzonder veelzijdig soort kuststof.

Profitip: onze geweven puinzakken en big bags kunnen wel UV-bestendig worden gemaakt. Neem voor meer informatie contact op met onze verpakkingsexperts.

Makkelijk werken met geweven puinzakken

De geweven puinzakken zijn dankzij het materiaal erg licht en flexibel. Hierdoor zijn ze erg handzaam Onderschat de geweven puinzakken echter niet vanwege hun geringe gewicht: ze zijn namelijk oersterk. Dankzij de ruime opening in het product, kun je het sloopafval er makkelijk in doen. Zo kun je er simpel en snel puin mee afvoeren. Je hebt hier ook geen groot materiaal voor nodig hebt zoals bij de afvoer van een bouwcontainer of big bags. De geweven puinzakken zijn geschikt voor bouw- en sloopbedrijven die kleine hoeveelheden puin moeten afvoeren. Daarnaast zijn ze ook weer erg geschikt voor de particulier die een kleine verbouwing aangaat.

Polyprop geweven puinzakken afsluiten

Polyprop geweven puinzakken wil je, als ze eenmaal vol zijn, natuurlijk goed afsluiten. Maar hoe doe je dat? Dat is eigenlijk heel simpel. Hiervoor heb je sluitingsmateriaal nodig. Eén van de meest gebruikte materialen hiervoor zijn tyraps. Deze worden ook wel kabelbinders genoemd. Met een tyrap sluit je polyprop geweven puinzakken permanent af. Zo voorkom je dat het puin er tijdens het transport uit valt. Een ander middel om de polyprop geweven puinzakken mee af te sluiten is de drilbinder. Met drilbinders kun je snel en effectief de zakken sluiten. Ook kun je natuurlijk gewoon gebruikmaken van een simpel touwtje.

PP zaken kopen bij Profipack

Wil je PP zakken kopen voor een aantrekkelijke prijs en van goede kwaliteit? Stop dan maar met zoeken. Bij Profipack kun je PP zakken kopen van topkwaliteit en voor een scherpe prijs. Doordat wij slim inkopen, kunnen wij de prijs van onze producten competitief en laag houden. Door een grote hoeveelheid zakken in één keer aan te schaffen, profiteer je bij ons van aantrekkelijke staffelkortingen. Zo heb jij in één keer een grote voorraad aan geweven puinzakken in huis en voor een aantrekkelijke prijs.

Profitip: Ga je asbest vervoeren? Hiervoor moet je gebruikmaken van speciale asbestzakken.

Geweven puinzakken bedrukken

Wil jij investeren in je naamsbekendheid als gerenommeerd sloop- of bouwbedrijf? Dan kun je ervoor kiezen om geweven puinzakken te laten bedrukken. Hierdoor heb je een sterk reclamemiddel in handen op de bouwplaats. Het is al mogelijk geweven puinzakken bij Profipack te laten bedrukken vanaf 5000 stuks. Daarbij betaal je bij ons geen drukplaatkosten, waardoor je goedkoper uit bent. De levertijd van dit product bedraagt 12 tot 16 weken. Heb je vragen over deze geweven puinzakken? Neem dan contact op met onze verpakkingsexperts en zij helpen je graag verder.

Polypropyleen zakken te koop in verschillende maten

Bij Profipack zijn verschillende maten polypropyleen zakken te koop. Zo hebben wij kleine geweven puinzakken van 50 x 80 cm, maar ook een variant van 70 x 110 cm. Zo heb  je dus een ruime keuze, waardoor je bij ons altijd het product vind dat je nodig hebt. Bij ons hebben we niet alleen polyproplyleen zakken te koop in verschillende maten, maar ook in verschillende kleuren. Zo hebben wij ons assortiment ook geweven puinzakken in het groen. Erg handig voor het afvoeren van tuinafval. Zoek je toch een product in een andere maat of kleur? Neem dan even contact op met onze klantenservice.

Geweven puinzakken voor de tuin

Geweven puinzakken zijn multifunctioneel. Zo kun je ze niet alleen gebruiken voor het afvoeren van bouw- en sloopafval, maar ook voor het afvoeren van tuinafval. Hiervoor kunnen niet alleen onze kleine geweven puinzakken worden gebruikt, maar ook onze big bags. Zo maken veel hoveniers hier gebruik van voor het afvoeren van hun snoeiafval. De big bag is eigenlijk het grote broertje van de geweven puinzak. In de standaard big bags kan wel 1000 kuub aan tuinafval. Door te kiezen voor een big bag met schort, kun je de bovenkant van de zak afsluiten. Hierdoor voorkom je dat tuinafval, zoals bladeren, wegwaait. 

Profitip: in deze grote big bags kun je natuurlijk ook goed grove stukken sloopafval kwijt. Denk bijvoorbeeld aan wasbakken of toiletpotten.

PP geweven zakken voor voedsel

Naast dat PP geweven zakken worden gebruikt voor het afvoeren van puin, zijn ze ook bijzonder geschikt voor het opslaan van voedsel. Denk bijvoorbeeld aan voedingswaren zoals graan, rijst en suiker. De PP geweven zakken zijn makkelijk schoon te maken en te hergebruiken. Ze geven ook geen kleur af aan de voedselwaren. Verder worden de PP geweven zakken ook nog gebruikt voor andere bulkproducten. Hierbij kun je denken aan diervoeding, meststoffen, maar ook bouwmaterialen zoals zand en cement. Je kunt dus veel kanten op met dit handige product.

Voordelen van geweven polypropyleen zakken

Geweven polypropyleen zakken hebben meerdere voordelen ten opzichte van de plastic puinzakken. Zo is de geweven variant eigenlijk onscheurbaar. Wanneer er een gat ontstaat in de geweven polypropyleen zakken, zal de zak niet uitscheuren. Het blijft bij een gat. Een ander voordeel is dat ze een hoger draagvermogen hebben. Zo kun je de geweven variant wel vullen tot 50 kg. Bij de plastic variant raden wij aan deze te vullen tot 30 kg. Een andere voordeel is dat de PP variant waterdoorlatend is. Hierdoor is hij geschikt voor puin dat water bevat. Een klein nadeel van de geweven polypropyleen zakken is dat ze niet heel eenvoudig zijn te recyclen.

Geweven polyprop zakken en duurzaamheid

Polyprop zakken zijn een vrij duurzaam product. Zo heeft het PP een kleine ecologische voetafdruk. Er komen tijdens het productieproces van het materiaal geen giftige stoffen vrij. Zelfs wanneer de polyprop zakken worden verbrand, komen er geen giftige gassen vrij. Al raden we niet aan om dit materiaal te gebruiken om een kampvuur aan te maken. Ook tijdens het gebruik geeft dit product geen giftige stoffen af. Om deze reden kan het ook veilig worden gebruikt voor voedsel. De polyprop zakken kunnen daarnaast worden hergebruikt en voor 100% worden gerecycled. Polyprop is van alle kunststoffen een van de meest milieuvriendelijk.

Geweven polyprop zakken met liner

Onze standaard polyprop zakken zijn door de geweven structuur niet waterdicht. Dit is vooral handig wanneer je puin verzamelt waarin veel vocht zit. Het vocht kan er door de geweven structuur uitlopen. Daarnaast blijft er ook geen regenwater in de polyprop zakken staan, wanneer je deze nog niet hebt afgesloten. In sommige gevallen wil je echter een product dat wel water- en stofdicht is. Bijvoorbeeld wanneer je heel fijn puin wilt afvoeren met veel stof. Hiervoor kun je polyprop zakken met liner gebruiken. Deze liner, of binnenzak, is gemaakt van LDPE. Dankzij het LDPE is deze variant ook bijzonder goed geschikt voor het voedselveilig opslaan van voedingswaren.

Geweven PP zandzakken tijdens een watersnoodramp

PP geweven zakken zijn zoals je al wist dus bijzonder veelzijdig. Wist je echter dat je tijdens een watersnoodramp ook gebruikt kunt maken van PP zandzakken? Deze producten zijn gevuld met zand. Hier wordt een barrière van gemaakt tijdens een overstroming, wat het water tegenhoud. Je kunt hiervoor ook big bags gevuld met zand gebruiken. Voor een optimale werking, kun je het beste gebruik van maken van PP zandzakken met een liner. Naast dat dit product geschikt is tijdens overstromingen, worden ze ook gebruikt voor het tegenhouden van geweervuur tijdens oorlogen. De PP zandzakken zijn een goedkope en snel op te trekken verdedigingsmuur.

Profitip: PP zandzakken kunnen ook worden gebruikt als ballast voor luchtballonnen.

Polypropyleen zakken groothandel in Montfoort

Zoek je een polypropyleen zakken groothandel in de buurt van Montfoort? Dan moet je bij Profipack zijn. Vanuit ons centraal gelegen distributiecentrum in Montfoort, kunnen wij polypropyleen zakken snel laten bezorgen tot in alle uithoeken van Nederland. Ook voor transport naar België en Duitsland draaien wij onze hand niet om. Naast dat wij een groothandel zijn in polypropyleen zakken, hebben we ook nog een keur aan andere verpakkingsmaterialen. Zo kun je bij ons voordelig ­bubble wrap en kartonnen dozen kopen. Heb je jouw geweven puinzakken vandaag nog nodig? Dan is het ook mogelijk om je bestelling bij ons in Montfoort op te halen.

Geweven puinzakken zijn erg sterk. Doordat de polypropleen in elkaar geweven is, is de puinzak scheurbestendig en steken scherpen voorwerpen niet zo maar door de zak heen. De puinzakken zijn geschikt voor zwaar afval.
De geweven puinzak is geschikt voor verschillende soorten bouwafval. In deze zeer stevige zakken kan namelijk zand, hout, kunststof en puin worden afgevoerd. Wil je duurzaam ondernemen de puinzakken lenen zich ideaal om jou verschillende soorten afval te scheiden.
Profipack biedt verschillende maten stevige geweven puinzakken aan. Zo vind jij altijd een puinzak die past bij jouw klus en jouw soort afval. Naast de geweven puinzakken biedt Profipack ook plastic puinzakken aan.