Waarvoor worden stuwzakken gebruikt?

Stuwzakken voor container zijn opblaasbare zakken die tussen kostbare lading geplaatst worden. Door de zakken tussen je lading te plaatsen, wordt de lading klemgezet en begint deze uit één geheel te staan. We noemen dit vormsluitend zekeren. Door middel van compressie absorberen de opblaasbare stuwzakken een schuivende lading. Dit voorkomt dat de lading gaat schuiven. Een andere manier van zekeren is krachtsluitend zekeren. Hierbij wordt de lading tegen de grond gedrukt, bijvoorbeeld door middel van spanbanden. Vaak wordt er bij containers gebruik gemaakt van een combinatie van vormsluitend en krachtsluitend zekeren.

Te vullen met iedere gangbare compressor

De zakken bestaan uit drie verschillende onderdelen. Je hebt een binnenzak van polyethyleen, die wordt ook wel de inliner genoemd. Deze zak moet de lucht vasthouden. Vervolgens heb je een buitenlaag van één of twee lagen polypropyleen. Het polypropyleen zorgt ervoor dat de zakken heel blijven tijdens transport. Het derde onderdeel is het ventiel, waar middels de zak wordt gevuld. De zakken kunnen worden gevuld met iedere gangbare compressor. De maximale vulcapaciteit van de zak is afhankelijk van het type stuwzak. De stuwzak vermeld wat de maximale vulcapaciteit is.

Polypropyleen opblaasbare stuwzakken van topkwaliteit

Onze polypropyleen stuwzakken zijn stevige zakken van topkwaliteit die niet snel kapot gaan. Ze hebben een uitstekende perforatieweerstand. Als er dus scherpe voorwerpen in prikken, zal hij niet zomaar lek gaan. Daarnaast zijn de stuwzakken voor container goed bestand tegen een hoge luchtvochtigheid. Dankzij de hoge vochtbestendigheid kan de zak prima gebruikt worden in vries- en koelcontainers. De buitenlaag van de zakken is gemaakt van polypropyleen. Deze buitenkant is bestand tegen chemische oplossingen, zuren en logen. Ook bij extreme temperaturen, blijven deze opblaasbare stuwzakken in topconditie.

Je complete ladingzekering kopen bij Profipack

Bij Profipack kun je niet alleen stuwzakken voor container kopen. Je kunt bij ons namelijk terecht voor je complete pakket aan ladingzekering om je goederen vast te zetten tijdens transport. Zo kun je naast opblaasbare stuwzakken ook antislipmatten kopen. Ook deze matten zorgen ervoor dat je lading niet gaat schuiven. Wil je gebruikmaken van een combinatie van vormsluitend en krachtsluitend zekeren? Zorg er dan ook voor dat je niet alleen je stuwzakken bij ons koopt, maar ook meteen je spanbanden. Met onze spanbanden zet je jouw lading stevig vast en kun je zeker veilig vervoeren.

Stuwzakken kopen bij Profipack

Koop voordelig en snel jouw opblaasbare stuwzakken bij Profipack en bespaar flink op je transportkosten. Dankzij goede connecties in binnen- en buitenland kunnen wij onze producten goedkoop aanbieden, zonder in te leveren op topkwaliteit. Koop daarbij naast je stuwzakken voor container, ook direct de rest van jouw verpakkingsmateriaal bij Profipack Verpakkingsmaterialen. Wij hebben namelijk ook een ruim assortiment aan kartonnen dozennoppenfolie en nog veel meer. Zo wordt er steeds meer verpakt, met Profipack.

Stuwzakken worden ook wel luchtzakken of stuwkussens genoemd. De zakken zijn gemaakt van polypropyleen en zijn zeer gemakkelijk te vullen met lucht. Door met een vulpistool de lucht in de zelfsluitende sluiting te blazen zijn de zakken snel klaar voor gebruik. Met stuwzakken voorkom je dat pallets tijdens transport gaan schuiven of botsen. Je klemt de zakken namelijk gemakkelijk tussen de pallets in en kan met behulp van de zakken vormvast zekeren.  

Stuwzakken worden gebruikt om ladingen in containers vormvast te zekeren. Door de stuwzakken wordt de lading één stevig geheel en voorkom je dat pallets gaan schuiven en tegen elkaar botsen. De zakken kunnen je na gebruik gemakkelijk leeg laten lopen en op een later moment opnieuw vullen en gebruiken.  

Bij Profipack zijn er verschillende stuwzakken verkrijgbaar. Naast dat Profipack vier verschillende maten stuwzakken aanbiedt, zijn er ook vulpistolen verkrijgbaar. Met ons kunststof of metalen vulpistool zijn de stuwzakken met een afmeting van 60 x 90cm tot 120 x 180cm gemakkelijk te vullen.