Verschillende spandbanden

Profipack biedt 16 verschillende soorten spanbanden aan. We hebben sjorbanden van 1 tot 9 meter lang en van 25 tot 50 mm breed. Daarnaast hebben we in ons assortiment banden met een maximale draagkracht van 1 ton tot 5 ton. De grootte en de kracht zijn niet de enige verschillen opties waaruit je kunt kiezen bij spanbanden. Je hebt namelijk ook verschillende ratelaars en haken. Bij Profipack kan je kiezen voor de meest bekende duwratelaar of de klemgesp. Als laatste kan je kiezen voor een haak, sleufgatifitting of een vingerhaak.

Waarvoor worden spanbanden gebruikt?

Spanbanden, ook wel sjorbanden of spanriemen genoemd, worden in verschillende branches met verschillende doeleindes gebruikt. Zo worden sjorbanden vooral ingezet in de transport en logistiek om ladingen te zekeren tijdens transport. Daarnaast worden spanriemen ook veel ingezet in de evenementenbranches. Zo worden festivaltenten, reclameborden en decorstukken vaak vastgezet met behulp van spanbanden.

Wet- en regelgeving ladingszekering

De wetgeving in Nederland aangaande ladingen staat geschreven in de verkeerswetgeving. Hierin staat bijvoorbeeld dat de lading gezekerd moet zijn. De spanbanden die verkrijgbaar zijn bij Profipack voldoen aan deze wet- en regelgeving. Daarnaast is het belangrijk dat de lading stevig op de aanhanger wordt geplaatst en netjes wordt gestapeld.

Personaliseren spanband

Bij Profipack is het mogelijk om jouw spanriemen te laten personaliseren. Het personaliseren van jouw spanbanden is niet alleen ijzersterk reclamemiddel. Jouw opvallende banden zullen hierdoor ook minder snel kwijtraken of door andere partijen worden samenvoegen. De spanbanden kunnen in jouw bedrijfskleuren worden geleverd met bedrukking van logo. Neem voor meer informatie over personalisatie contact op met onze verpakkingsexperts.