Wat is een diamantzak?

Een diamantzak is eenvoudig gezegd een transparante verpakking met een langwerpige en ronde vorm. In de lengte en aan de onderkant zijn de diamantzakken dicht geseald. Standaard worden ze geleverd zonder bodem, maar wil je diamantzakken met bodem, dan is dit bij Profipack uiteraard ook mogelijk.

Waar gebruik je het voor?

Je kunt diamantzakken kopen als je op zoek bent naar geschenkverpakkingen voor het samenstellen van een leuk cadeaupakket. Ook voor het verpakken van enkel een flesje wijn worden diamantzakken veel gebruikt, evenals non-food producten, zoals kaarsen. Het maakt niet uit of het heel kleine of wat grotere producten betreft, aangezien er keuze is in de maatvoering van de diamantzakken is en je zodoende kunt kijken welke diamantzakken het best geschikt zijn.

Lees ook: "Borrelbox samenstellen: hoe doe ik dat?"

Waar zijn diamantzakken van gemaakt?

Wij hebben goedkope diamantzakken in ons assortiment die gemaakt zijn van polypropyleen. Dit materiaal is BPA-vrij, waardoor de diamantzakken voedselveilig zijn. De dikte van de diamantzakken is 40 micron. Dit maakt diamantzakken erg stevige zakken die zeer geschikt zijn voor het verpakken van vele producten. Onze diamantzakken zijn bovendien volledig te recyclen. Wil jij dus diamantzakken kopen, dan draag je op deze manier bij aan een stukje duurzaamheid. Bekijk ook al onze ander duurzame verpakkingsmaterialen.

Hoe gebruik je diamantzakken?

Als je diamantzakken gebruikt om een of meerdere producten te verpakken, dan plaats je deze in het midden van de diamantzak. Doorgaans begin je met het grootste product, als het er meerdere zijn. De kleinere producten kun je er dan aan alle kanten omheen plaatsen. Dit geeft een leuke en speelse touch en het geheel ziet er op die manier zeer representatief uit. 

Om een diamantzak dicht te maken, kun je kiezen voor een leuk en feestelijk lintje. Knoop deze aan de bovenkant om de diamantzakken heen en je hebt een geweldige en vrolijke verpakking. Ook is het mogelijk om diamantzakken dicht te plakken met wat tape of eventueel de diamantzakken dicht te sealen. Hiervoor heb je dan wel een speciaal sealapparaat nodig. Je kunt deze vinden in onze verpakkingsmaterialen webshop.

Diamantzakken met bodem

Voor extra stevigheid kun je gebruik maken van rondellen; dan heb je diamantzakken met een bodem. Deze zijn bij ons te verkrijgen in de luxe kleuren goud en zilver. Niet alleen blijven je producten beter op zijn plek staan in de diamantzakken, maar ook krijgt een verpakking op deze manier een nog nettere uitstraling. Zo zijn diamantzakken met bodem niet alleen erg leuk om te geven, maar natuurlijk ook om te krijgen.

Formaat en aantallen

Je hebt bij ons diamantzakken kopen met diverse afmetingen, waarbij ook de diameter van de diamantzakken verschillend is. Ben jij van plan om diamantzakken te kopen, kijk dan goed welke afmeting voor jouw producten het beste is en houd er rekening mee dat je de diamantzakken aan de bovenkant nog dicht moet maken. Wij leveren diamantzakken in dozen van 250 stuks. Door de diamantzakken in grote aantallen te leveren, kunnen wij de prijs laag houden. Zoek jij dus goedkope diamantzakken, dan zit je bij ons goed. Ditzelfde geldt voor de gekleurde rondellen, welke eenvoudig en direct mee te bestellen zijn.

Diamantzakken kopen bij Profipack

Ben jij op zoek naar verpakkingsmateriaal, zoals bijvoorbeeld goedkope diamantzakken, al dan niet met bodem in het goud of zilver? Neem dan gerust een uitgebreid kijkje in onze webshop en je zult verrast worden door het ruime aanbod. Voor de prijs hoef je het niet te laten en ook onze service wordt als zeer goed beoordeeld. Lang hoef je bovendien niet op je pakket te wachten, want wij verzenden (mits voor 16:00 uur besteld) al dezelfde werkdag.

Diamantzakken zijn stevige polypropyleen zakken van 40 micron dik. Profipack biedt deze ideale verpakkingszakken in verschillende maten aan. Door de diamantzakken kunnen wijnflessen, cosmeticaproducten of andere pakketjes snel en mooi worden ingepakt.

Bij Profipack zijn er drie maten diamantzakken verkrijgbaar. De diamantzak van 70 x 400 x Ø110 mm, is ideaal om niet al te grote producten in te verpakken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan cosmeticaproducten of nootjes. De diamantzak met een afmeting van 85 x 500 x Ø160 mm, hebben de perfecte afmeting om een wijnfles in te verpakken. Onze grootste diamantzakken met een afmeting van 110 x 600 x Ø200 mm, zijn ideaal om grote pakketjes in te verpakken.

Rondellen zijn kartonnen bodemplaatjes voor in een diamantzak. De rondellen zorgen voor platte en stevige bodem, waardoor de producten mooier kunnen worden ingepakt. De rondellen zijn verkrijgbaar in de bijpassende formaten, waardoor ze precies in een diamantzak passen.

In een diamantzak zit niet standaard een kartonnen bodem. Wel worden kartonnen bodems ofwel rondellen vaak aangeschaft. Rondellen geven namelijk extra stevigheid aan diamantzakken, waardoor producten netjes gepresenteerd kunnen worden en de producten op de juiste plek blijven.