Wat is kraftpapier?

Je kent ze wel: de stevige, bruin gekleurde tassen, enveloppen of papieren zakken. Hoofdzakelijk zijn deze gemaakt van kraftpapier. Niet voor niks is dit een veel gekozen papiersoort. Kraftpapier is namelijk sterk, maar flexibel tegelijk, wat maakt dat het handig in gebruik is en je kunt vertrouwen op een goede bescherming. Kraftpapier is daarnaast een duurzame papiersoort. Bet wordt gemaakt van houtvezels en is goed te recyclen. Kraftpapier is ook bekend onder namen, zoals natronkraft papier, kraft inpakpapier of simpelweg bruin inpakpapier. Je kunt kraftpapier op rol kopen of in losse vellen.

Verschillende toepassingen van onze bruine inpakpapier

Kraftpapier wordt veel gebruikt voor het verpakken van producten ter bescherming van deze goederen tijdens verzending of als kraft inpakpapier voor onder andere geschenken. Ook kan kraftpapier uitstekend gebruikt worden als opvulmateriaal in kartonnen dozen. Kraftpapier kan eigenlijk omschreven worden als een ideale soort, mede vanwege deze vele toepassingen. Of je nu een eigen bedrijf hebt of niet, het is altijd handig om dit natronkraft papier in huis te hebben. Voor ondernemers zijn onze kraftpapier rollen in elk geval nagenoeg onmisbaar te noemen.

De voordelen van het gebruik van kraftpapier

Kraft papier is dus voor meerdere doeleinden te gebruiken, maar welke voordelen heeft deze papiersoort verder te bieden? Naast het feit dat het zeker handig is, wil je wel meer weten over waarom je specifiek kraftpapier moeten kopen, alvorens je daadwerkelijk tot de koop overgaat. Dat begrijpen wij bij Profipack zeker en daarom lichten we de belangrijkste voordelen graag toe.

Uitstekende kwaliteit

Als eerste is de kwaliteit van natronkraft papier eigenlijk perfect te noemen. Het is scheurbestendig en ook scherpe hoeken van bepaalde productverpakkingen prikken niet snel door dit bruine kraft papier heen. Stug moet een papiersoort echter niet zijn als je het wilt gebruiken voor verpakkingen en dat is dan ook direct weer waar natronkraft papier eveneens goed scoort.

Strakke uitstraling

Natronkraft papier heeft een mooi egale, bruine kleur, wat heel natuurlijk oogt. Daarnaast ziet natronkraft papier er ook nog eens strak uit.

Multifunctioneel

Natronkraft papier is ook goed te gebruiken als inpakpapier op zich voor bijvoorbeeld cadeaus en zelfs schoolboeken. Zoek je iets om kartonnen dozen mee op te vullen, ook dan kun je met dit natronkraft papier goed uit de voeten. Het feit dat kraftpapier op rol ook nog eens verkrijgbaar is in verschillende breedtes maakt dat je altijd kunt kiezen voor het natronkraft papier het best bij jouw situatie past.

Een milieuvriendelijke keuze

Natronkraft papier is een papiersoort die biologisch afbreekbaar is. Steeds meer geven zowel consumenten als bedrijven de voorkeur aan milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Met dit kraftpapier zit je dus goed.

De verschillende soorten kraft papier

Veelgebruikt papier verpakking is het natronkraft papier, welke bekend staat om zijn uitstekende toepassing als het gaat om het verpakken van producten. Wij bieden kraftpapier op rol, maar ook losse vellen kraftpapier zijn bij ons te bestellen.Ben je op zoek naar kraftpapier met een vochtafstotende werking? Kijk dan eens naar ons oliepapier. Heb je meer bescherming nodig, bijvoorbeeld omdat je iets wilt verzenden dat breekbaar is? Dan is ons X wrap papier een geschikte keuze. Dit is een papiersoort die ook wel bekend staat onder de naam honingraat papier.

Maat en kwaliteit van het kraftpapier

In onze verpakkingsmateriaal webshop hebben we dus een aantal verschillende soorten kraftpapier en deze zijn ook nog eens in verschillende breedtes te verkrijgen. Bovendien is ons natronkraft papier doorgaans direct uit voorraad leverbaar. Je kunt bij ons gaan voor een rol kraftpapier van 30 centimeter tot wel 120 centimeter breed. De kwaliteit van dit bruine kraft papier wordt uitgedrukt in grammage, wat aangeeft hoe dik en dus hoe sterk het kraftpapier is. Wij bieden 70 en 90 grams kraftpapier, waarbij het kraftpapier met het hoogste getal dus als het meest sterke beschouwd wordt.

Hoe gebruik je kraftpapier?

Je kunt dus kiezen voor kraftpapier op rol of gaan voor kraft papier in de vorm van losse vellen. Als je gebruikt maakt van losse vellen dan kun je deze handmatig gebruiken en tussen je producten leggen als beschermvel of gebruiken als opvulmateriaal in je kartonnen dozen. Gebruik je een rol kraftpapier, dan kun je natuurlijk ook gaan voor handmatig gebruik, maar ook kiezen voor kraftpapier op rol in combinatie met een papierrolhouder. Dit handige apparaat maakt het afsnijden van het bruine kraft papier een stuk eenvoudiger. Bovendien werkt het sneller. Wel zo efficiënt dus. Ben je dus van plan om kraftpapier te kopen, dan is het de overweging waard om een dergelijke papierrolhouder erbij aan te schaffen. Houd ook hierbij rekening met de verschillende breedtes die verkrijgbaar zijn. Een brede rol kraftpapier moet uiteraard op een brede papierrolhouder.

Extra bescherming dankzij stevig papier

Hoewel natronkraft papier van zichzelf al erg stevig is, kan het zijn dat je te maken hebt met gevoelige producten die extra bescherming vereisen. Het verdient in zo'n geval de voorkeur om te gaan voor kraftpapier in combinatie met onze noppenfolie of te gaan voor ons kraftpapier op rol in de vorm van honingraat kraftpapier. Zodoende creëer je een extra beschermlaag en weet je zeker dat jouw producten optimaal beschermd zijn. Als je een doos op wilt vullen, gebruik ook dan voldoende kraftpapier om te voorkomen dat je producten niet gaan schuiven.

Kraft inpakpapier kopen bij profipack

Wil je kraftpapier op rol kopen? Kies dan voor een van de soorten natronkraft papier die Profipack aanbiedt. Wij hanteren vriendelijke prijzen en handelen elke bestelling vlot, maar zorgvuldig af. Of je nu op zoek bent naar bruin inpakpapier om een item te voorzien van een stijlvolle, doch duurzame verpakking of je wilt schuiven van - en schade aan - jouw producten tijdens de verzending voorkomen: het bruine kraft papier van Profipack biedt de zekerheid waarnaar jij op zoek bent. Je ziet op onze site direct of het natronkraft papier uit voorraad leverbaar is. Heb jij het kraftpapier dus snel nodig, dan is meteen duidelijk of je het de volgende dag al in huis hebt. Kraftpapier kopen doe je bij ons dus snel én voordelig.

Kraftpapier ook wel bekend als Natron papier is erg stevig papier. Dit papier wordt onder meer gebruikt om goederen mee in te pakken of lege ruimtes in een doos mee op te vullen. Kraftpapier heeft een hoge scheurbestendigheid, waardoor het papier niet snel scheurt.

Het stevige kraftpapier is naast recyclebaar ook nog eens biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het Natronkraft papier gemaakt van FSC-gecertificeerd papier. Het kiezen voor kraftpapier om jouw goederen mee in te pakken is dus een erg duurzame keuze.

Kraftpapier is een stevige, elastische maar poreuze papiersoort die wordt gemaakt van kraftprocedé. Dit materiaal komt voort uit naaldhout. Door zijn stevigheid scheurt het papier niet snel en is het te gebruiken voor diverse toepassingen. Zo kan kraftpapier worden gebruikt als inpakpapier, maar er kunnen ook bijvoorbeeld tassen van gemaakt worden. Kraftpapier is zeer geliefd, mede doordat het kraftpapier biologisch afbreekbaar is. Bij Profipack hebben we diverse producten van kraftpapier.