Rollen handwikkelfolie verwerken met een folie dispenser

Een handwikkelfolie dispenser, is eigenlijk bijna onmisbaar wanneer je werkt met wikkelfolie. Door gebruik te maken van een wikkelfolie dispenser, kun je allereerst de folie goed op spanning brengen rondom de pallets. Dit is erg belangrijk omdat je pallets anders niet goed gepelletiseerd zijn. Daarnaast kan een dispenser, pijnlijke verwondingen aan je vingers voorkomen. Tijdens het afrollen van de folie, kan namelijk de kartonnen koker in je vingers snijden. Daarnaast kunnen er blaren ontstaan op je vingers door de wrijving. Door gebruik te maken van een dispenser, werk je ook in een veel meer ergonomische houding.

Waar let ik op bij het kopen van een wikkelfolie dispenser?

Bij de aanschaf van een stretchfolie dispenser, is het belangrijk om goed op een aantal dingen te letten. Zo moet je allereerst kijken naar de breedte van de wikkelfolie. Elke rol wikkelfolie is een bepaald aantal centimeters breed en dit moet wel op je dispenser passen. Zo hebben we bij Profipack een wikkelfolie dispenser voor bundelfolie. Hierop passen rollen van 10 en 12,5 cm. We hebben daarnaast ook dispensers voor rollen met een breedte van 45 tot 50 cm. Werk jij vaak met rollen rekfolie van variabele breedte? Kies dan voor een verstelbare rekfolie dispenser. Hier kunnen rollen op met een breedte variërend van 25 tot 50 cm.

Kies ik voor kunststof of metaal?

Ook moet je letten op de diameter van de kokerkern bij de aanschaf van een wikkelfolie dispenser. Heb jij een dispenser met een te kleine kern? Dan past je rol niet op de dispenser en is deze nutteloos. Wat ook belangrijk is om te beseffen, is of je voor goedkoop of duurzaam gaat. Bij Profipack hebben we namelijk rekfolie dispensers van zowel metaal als kunststof. De kunststof dispensers zijn een stuk goedkoper, maar ze zijn minder stevig en robuust dan hun metalen broertjes. Ben je van plan de wikkelfolie dispenser slechts af en toe te gebruiken? Kies dan voor een kunststof variant. Gebruik je de dispenser vaak? Ga dan voor metaal.

Tot slot kun je ook nog kiezen voor uitstraling. Een kunststof stretchfolie dispenser heeft toch een andere uitstraling dan een metalen dispenser. Daarbij kun je bij Profipack ook nog kiezen uit verschillende kleuren rekfolie dispensers.

Hoe werkt een handwikkelfolie dispenser?

In principe werken alle stretchfolie dispensers hetzelfde. Je begint met het handvat van de langste buis af te draaien. Heb je dit gedaan? Dan plaats je de rol wikkelfolie op de dispenser en draai je het handvat er weer bovenop. Nu is het belangrijk dat je het uiteinde van de folie vastknoopt om een palletklos in de hoek. Vervolgens kun je beginnen met het omwikkelen van de pallet. Let erop dat je de hele palletlading goed inwikkelt met wikkelfolie. De onderkant van de palletlading kun je het beste een paar keer meer inwikkelen met de rekfolie dispenser. Op de onderkant van de palletlading komt namelijk altijd net wat meer druk te staan.

Een wikkelfolie dispenser kopen bij Profipack

Bij Profipack koop je voor een aantrekkelijke prijs een robuuste wikkelfolie dispenser. Daarnaast kun je niet alleen bij ons terecht voor het kopen van een handwikkelfolie dispenser. Je kunt namelijk ook nog meteen bij ons je rollen wikkelfolie kopen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende gekleurde wikkelfolie. Zo hebben we standaard de transparante wikkelfolie, maar we hebben ook nog folie in verschillende kleuren en ook een zwarte wikkelfolie. Het is ook mogelijk om een combideal af te sluiten bij Profipack. Hierbij koop je een rekfolie dispenser in combinatie met meerdere rollen folie. Zo ben je in één keer klaar en kun je direct aan de slag met wikkelen.

Met een wikkelfolie dispenser seal je een volle pallet gemakkelijk en een stuk sneller in. Daarnaast verklein je de kans op verwondingen. Door te sealen met een dispenser voorkom je namelijk dat de blaren op je handen staan na het sealen.

Bij Profipack zijn er verschillende maten wikkelfolie dispensers verkrijgbaar. Er zijn namelijk dispensers met een verstelbare maximale rollengte van 25 tot 50cm. Daarnaast zijn er ook wikkelfolie dispensers voor wikkelfolierollen van 45cm. Bekijk de vijf verschillende wikkelfolie dispensers en ontdek welke het best bij jou past.