Wat is stucloper tape?

We kennen allemaal wel de welbekende oranje stucloper tape, maar waarvoor wordt het gebruikt? Zo als de naam al doet vermoeden, is het een ideale tape voor het vastplakken van stuclopers. Niet alleen wordt het gebruikt om stucloper aan de grond vast te plakken, maar het wordt ook gebruikt om de naden tussen de stucloper dicht te plakken. Doordat de tape vochtdicht is, hoef je niet bang te zijn dat de tape doorlekt. De stucloper tape hecht goed, dankzij een uitstekende kleefkracht. Voor de technische specificaties van deze speciale PVC tape verwijzen wij graag naar de specifieke productinformatie.

Let op: het kan zijn dat er op sommige ondergronden een verkleuring ontstaat na lang gebruik bij het gebruik van stuclopertape. Dit komt doordat de grond rondom de tape verkleurd, bijvoorbeeld door zonlicht, maar de grond onder tape niet.

Waarom moeten wij onze stucloper vastplakken?

Stucloper vastplakken met stucloper tape, doe je onder meer om ongelukken te voorkomen. Zo kan de stucloper namelijk gaan schuiven als je er overheen loopt. Dit kan voor ongelukken zorgen. Denk maar eens in dat jij een smakker maakt met een volle emmer stuc. De schade is dan niet te overzien. Daarbij kunnen opstekende randen en hoeken ook zorgen voor gevaarlijke struikelblokken. Wij kiezen er dus voor stucloper vastplakken met een stevige stucloper tape, net zoals vele stucadoors. Zo voorkom je ongelukken en kun je veilig stuccen of verven.

Als je daarbij de naden van je stucloper niet afplakt, kun je ook nog een ander risico op je hals halen. Zo kan verf of stuc, tussen de naden door op je vloer lopen. Hierdoor kun je alsnog stuc of verf op vele gladde ondergronden krijgen. En dat is nu juist wat we willen voorkomen met onze stucloper. Vergeet dus ook niet om de naden met tape voor stucloper dicht te maken.

Welke soorten stucloper tape zijn er allemaal

Je hebt verschillende soorten tape op de markt voor stucloper vastplakken. Je hebt de standaard oranje tape, maar ook de bekende ag stucloper tape. De tape van Profipack heeft exact dezelfde eigenschappen als de vaak geroemde ag stuclopers tape. Onze tape hecht goed, is geschikt voor vele gladde ondergronden en laat geen lijmresten achter. Bij Profipack kopen wij daarbij groot in en dat je merk je aan de prijs. Zo kun je met onze stucloper tape voordelig aftapen.

Profitip: stucloper tape werkt soms minder goed op ondergronden van natuursteen. Hierbij raden wij altijd eerst een praktijktest aan.

Plakt op vele gladde ondergronden

De stucloper tape van Profipack hecht goed dankzij zijn goede kleefkracht op vele gladde ondergronden. Zo plakt de stucloper tape op hout, steen, laminaat en zelfs op gegoten betonvloeren. Vele stucadoors maken dan ook gebruik van deze speciale PVC tape. De tape is daarbij stevig, heeft een goede kleefkracht en wordt altijd met succes gebruikt. Een belangrijke vraag die wij vaak krijgen over deze tape, is of hij schoon verwijderbaar is. Daar hoef jij je bij de stucloper tape van onze verpakkingsmateriaal webshop Profipack dus geen zorgen over te maken. Bij correct gebruik is deze tape altijd schoon verwijderbaar.

Lees ook: "Wanneer moet ik schilderstape verwijderen?"

Voor stucloper adviseren wij stucloper tape

Kan ik niet gewoon ducttape gebruiken voor het voordelig aftapen van mijn stucloper? Dit raden wij ten zeerste af. Ducttape heeft namelijk een veel te sterke lijmkracht. Hierdoor heb je kans dat je de tape niet makkelijk verwijderd wordt van de stucloper. Daarnaast heb je ook nog kans dat, wanneer je geen stucloper tape gebruikt, deze tape lijmresten achterlaat op je vloer. Voor het vastplakken van onze stucloper adviseren wij dan ook echt het gebruik van een degelijke stucloper tape. Deze hecht goed, met een goede kleefkracht, is vochtdicht en is al met al ook nog eens schoon verwijderbaar.

Hoe moet ik mijn tape na het tapen bewaren?

Als jij klaar bent met afplakken van naden en het vastplakken van de stucloper, moet je de stucloper tape nog bewaren. Mits koel en donker bewaard, kun je deze tape zeker enkele maanden bewaren. We adviseren daarbij ook om de tape niet te hoog bewaren. Warme lucht stijgt namelijk op, en warmte komt de kwaliteit van tape niet ten goede. Zo kan de tape aan elkaar vast gaan plakken en gaan zweten. Zorg er dus voor dat je jouw stucloper tape laag, koel en donker bewaard.

Lees ook: "The battle of the tapes: papier, PVC of PP?"

Voordelig stucloper tape kopen bij Profipack

Bij Profipack kun je jouw stucloper vastplakken met stucloper tape voor een voordelige prijs. Daarbij kun je niet alleen tape bij ons kopen, maar ook direct onze stucloper bestellen. Hierdoor ben je voor al je materiaal in één keer klaar bij één aanbieder. Niet alleen kun je daarbij stucloper en tape voor stucloper bij ons kopen, maar ook diverse andere bouwmaterialen. Bestel bijvoorbeeld bij ons ook direct bouwfolie en afdekfolie. Bestel je daarbij voor een bedrag van €99,- of meer? Dan betaal je bij Profipack geen verzendkosten in Nederland.

Wanneer je gaat schilderen, wil je jouw vloer optimaal beschermen. Dit kan ideaal met stucloper. Om de stucloper goed op zijn plek te houden, is het van belang de stucloper goed vastgemaakt wordt. Hiervoor is speciale stuclopertape. Deze tape is geschikt om op stucloop te plakken en laat hierop niet los. Daarnaast laat de tape bij correct gebruik geen lijmresten achter op jouw vloer. 

Profitip: controleer altijd op een klein stukje of de tape op jouw ondervloer geen lijmresten achterlaat.

Profipack biedt verschillende soorten stuclopertape aan. Deze stuclopertape worden aangeboden tegen scherpen prijzen. De stuclopertape bij Profipack zijn al verkrijgbaar vanaf €2,- per rol.

Profipack biedt naast verschillende maten ook nog eens verschillende kleuren stuclopertape aan. Onze stucloper tapes hebben een rolbreedte van 50 mm of 75 mm. Ze zijn verkrijgbaar in de kleur oranje of rood-wit.