Omsnoeringsmaterialen

Werkt u met op pallets gestapelde goederen en verpakkingen? Dan mag omsnoeringsmateriaal niet ontbreken in uw magazijn. Omsnoeringsbanden en spanbanden worden gebruikt om de lading goed vast te zetten op de pallet tijdens het transport. Zo staat uw lading altijd veilig op de pallet.

Voor al uw Omsnoeringmateriaal
Voor al uw Omsnoeringmateriaal Ontdek ons assortiment

Best verkochte producten

Populaire subcategorieën

Aanbevolen

De drie bekendste omsnoeringsbanden

Om uw lading vast te zetten op een pallet, heeft u omsnoeringsbanden nodig. Er zijn drie bekende soorten omsnoeringsbanden. Wij zetten de drie meest bekende voor u op een rij:

PET band

PET band staat ook wel bekend als polyesterband. Polyester kunststof vormt de basis van het product en is sterk genoeg om een zware lading op zijn plaats te houden. Polyester is tegelijk rekbaar, waardoor de kans op scheuren minimaal is als de druk oploopt of wanneer de lading beweegt. Naast gebruik bij transport kan PET band ook erg handig zijn bij opslag. Polyesterband kan het gebruikt worden in ruimtes vanaf -10 tot +70 graden. Ook is PET band UV bestendig, dus PET band zorgt in de zon nog steeds voor een lading die staat als een huis.

PET band kunt u op een speciale PET band haspel bevestigen. Zo kunt u gemakkelijk het omsnoeringsband overal verwerken. Vervolgens kunt u het beste gebruik maken van een omsnoeringsapparaat om het PET band om de lading heen te bevestigen. Dit kan manueel of machinaal gedaan worden.

Staalband

Staalband is zeer geschikt om uw lading muurvast samen te trekken. Dit is te danken aan de extreem hoge trekkracht van 775kg. Staalband kan een enorme kracht uitoefenen op uw producten. Daarom is staalband alleen geschikt voor stevige en wat zwaardere producten. Er zit geringe rek in staalband, waardoor de strakke vorm om uw lading behouden blijft. U kunt staalband dus zeker voor transport, maar ook voor langdurige opslag goed gebruiken.

Ook voor staalband verkopen wij een speciale haspel. Daarnaast raden wij u aan om met handschoenen aan te werken als u met staalband aan de slag gaat. Om staalband af te knippen verkopen wij speciale staalbandscharen, die het band vasthouden bij het doorknippen. Uiteindelijk kunt u met het staalband apparaat, staalband stevig om uw lading heen spannen en zorgeloos vastzetten.

Staalband is beschikbaar in twee uitvoeringen, E.W. en A.W. staalband. E.W. staalband is geschikt voor Europese wikkeling of enkele wikkeling. E.W. staalband is maar 1 bandbreedte breed. A.W. is daarentegen geschikt voor Amerikaanse wikkeling. A.W. staalband zijn pakken van 3 bandbreedtes en wegen gemiddeld 50 kg.

Textielband

Staalband is zeer geschikt voor zware en harde producten, maar welk omsnoeringsmateriaal kunt u het beste gebruiken voor kwetsbare producten? Dat is de textielband. Textielband is gemaakt van sterke polyester draden. Textielband staat ook wel bekend onder de naam cordstrap. Omdat textielband geweven is, is dit minder hard van structuur. Zo kunt u meubels of producten die snel beschadigen stevig maar veilig vast zetten. Door de geweven structuur is textielband nog redelijk flexibel, hierdoor biedt textielband mogelijkheden die met harde omsnoeringsbanden niet haalbaar zijn.

Naast de bekende haspel zijn er nog vele accessoires voor de textielband. Zo kunt u gemakkelijk met de handspanner het textielband om uw lading heen spannen. Textielband kunt u vastzetten met handige metalen gespen.

Textielband is beschikbaar in verschillende breedtes: 9, 13, 16, 19, 25 en 35 millimeter.

Tip: Wij hebben handige starterssets in het assortiment. Zo heeft u meteen alles in huis om op de juiste en veiligste manier uw lading vast te zetten op de pallet.