Asbestzakken kopen bij Profipack

Asbestzakken kopen kan bij Profipack voor een aantrekkelijke prijs. Doordat al onze verpakkingen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen en regelgeving, weet je zeker dat jij asbesthoudend materiaal veilig en verantwoord kan afvoeren. Asbestzakken kopen kan bij Profipack in kleine en grote hoeveelheden. Bij een grote bestelling, kom je in aanmerking voor aantrekkelijke staffelkortingen. Wanneer je daarnaast asbestzakken koopt op een werkdag voor 16:00 uur, dan verzenden wij jouw verpakkingsmateriaal diezelfde dag nog. Zo heb je altijd voldoende materiaal in huis en kun je gestaag doorwerken.

Wat is asbest?

Bij het woord asbest deinzen veel mensen huiverig terug, maar wat is het materiaal eigenlijk? Je zou het misschien niet denken, maar asbest is een mineraal. Het wordt onder meer gedolven in Rusland en Canada. Asbest is opgebouwd uit allemaal zeer kleine kristallen. Deze kristallen noemen we ook wel asbestvezels. Over het gevaar van die vezels vertellen we straks graag meer. Er zijn verschillende kleuren asbest . Zo heb je witte, blauwe en gele asbest. Wanneer het materiaal eenmaal verwerkt, is de soort asbest niet meer te herleiden. Je hoeft dus niet te verwachten dat je straks een asbestzak vol gele asbest hebt.

Waar wordt asbest voor gebruikt?

Al in de oudheid werd het materiaal gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo werd asbest gebruikt in uniformen van Arabische soldaten, die werkten met brandbommen. Het materiaal is namelijk niet brandbaar en beschermde zo de soldaten. In de eerste wereldoorlog werd asbest gebruikt voor filtering. Zo zat het in de filters van luchtmaskers en sigaretten. Iets waar je nu niet meer aan zou willen denken, toch? In de 20ste eeuw werd asbest ook onder meer gebruikt voor bouwdoeleinden. Het was een nuttig bouwmateriaal omdat het slijtvast is, isolerend en erg sterk. Asbest werd zo veel gebruikt in golfplaten, rioolbuizen en pijpleidingen. Veel gebouwen van voor 1994 bevatten in Nederland asbest.

Waarom zijn asbestzakken belangrijk?

Bij het afvoeren van asbest, zijn asbestzakken noodzakelijk omdat het een schadelijk materiaal is voor de gezondheid. Wanneer asbest intact is, ondervind je eigenlijk weinig problemen. Echter wanneer het materiaal kapot gaat, komen de asbestvezels vrij. En dat is wanneer de herrie begint. Doordat de vezels in te ademen kun je schadelijke ziektes oplopen, zoals asbestose. Op dit moment is daar nog geen medische oplossing voor gevonden. Om deze reden is het dus uiterst belangrijk om plastic asbestzakken van goede kwaliteit te gebruiken bij het afvoeren van dit materiaal

Asbest zakken inslaan voor 2024

Het eerste gevaar van asbest werd in de jaren 30 ontdekt. De officiële verkoop en het gebruik van asbest werd pas vanaf 1994 verboden in Nederland. Er ligt momenteel echter nog veel asbest op de Nederlandse daken. Mensen met asbest op hun daken, kunnen hier echter beter snel wat aan gaan doen. Vanaf 2024 is het namelijk verboden om een asbestdak op je gebouw te hebben . Ook mag je vanaf dat jaar niet meer asbest op welke manier dan ook bezitten. Reden genoeg dus om goede asbestzakken in te slaan en dit schadelijke materiaal te verwijderen van jouw panden.

Bedenk je goed dat je asbestafval onder geen beding met normaal bouw- en sloopafval mag afvoeren. Je moet dit echt apart inpakken in asbestzakken. Je kunt het materiaal dan veilig verpakt aanleveren bij de lokale gemeentewerf. Let wel, niet elke gemeentewerf neemt asbest aan. Waag er dus eerst even een belletje aan voordat je voor niks naar de gemeentewerf rijdt.

Zelf aan de slag met asbestzakken

Voor het verwijderen van asbest, ben je als bedrijf en particulier gebonden aan de nodige wet- en regelgeving. Informeer hierover bij de lokale gemeente en laat het altijd weten als je het materiaal gaat verwijderen. Als particulier kun je deels zelf aan de slag met verschillende hoeveelheden asbest. Voor het verwijderen van grote hoeveelheden asbesthoudend materiaal kun je beter een professioneel asbestsaneringsbedrijf inschakelen. Voor beide partijen zijn onze asbestzakken uitermate geschikt. We vertellen je graag wat meer over onze asbestzakken.

Wat is een asbestzak?

Een asbestzak is een verpakking die geschikt is voor het veilig en verantwoord afvoeren van asbest.

Deze zakken zijn gebonden aan bepaalde wet- en regelgeving. Zo moet je er allereerst voor zorgen dat je afvalzakken hebt van goede kwaliteit. Zo voorkom je dat een asbestzak scheurt en het materiaal op de grond belandt, met alle gevolgen van dien. Asbest moet om deze reden ook dubbel verpakt worden. De totale verpakking moet minimaal 200 micron dik zijn. Daarbij moeten asbestzakken altijd voorzien zijn van het asbest A-vignet. Op dit vignet staat in verschillende talen dat de verpakking asbesthoudende materialen bevat. Een asbestzak moet ook luchtdicht verpakt worden. Op die manier hebben asbestvezels geen enkele kans om te ontsnappen en in de omgeving terecht te komen.

Hoe kun je asbest herkennen?

Voordat je snel een hoop asbestzakken aanschaft, is het natuurlijk belangrijk dat je zeker weet dat je met asbesthoudend materiaal van doen hebt. Maar hoe herken je dit materiaal en waar vindt je het vaak terug? Sowieso vindt je asbesthoudend afval vaak terug in gebouwen van voor 1994. Een veelgebruikt materiaal was cement van asbest en de bekende asbest golfplaten. Platen van asbest vinden we daarbij onder meer terug in gevels en rondom schoorstenen.

Als je echter zeker wilt weten of een product asbest bevat, moet je hiervoor een laboratorium inschakelen. Bepaalde asbesthoudende materialen of producten zijn echter makkelijker te herkennen. Zo hebben de bekende asbesthoudende golfplaten een honingraatstructuur. Je kunt het daarnaast herkennen aan de vezelachtige structuur. Het materiaal is daarbij vaak wit tot lichtgrijs gekleurd. Wil je het echter zeker weten of je asbestzakken nodig hebt? Schakel dan een asbestinventarisatiebureau in.

Profitip : gebruik altijd asbestzakken met het A-vignet. Je hebt anders een grote kans dat de gemeentewerf jouw zakken met asbest niet aanneemt.

Tips bij het werken met asbest zakken

We geven je graag een aantal belangrijke tips over het werken met asbest zakken. Zorg allereerst altijd ervoor dat je genoeg asbest zakken op voorraad hebt. Niks is namelijk zo vervelend, als dat je net een paar zakken tekort komt. Kijk daarbij eerst hoe groot de asbestplaten zijn. Je moet deze namelijk in hun geheel verwijderen en niet breken. Om deze reden is het belangrijk dat je de juiste maat asbest zakken kiest. Maak ook gebruik van de juiste hulpmiddelen, zoals asbestmaskers en handschoenen. Veiligheidsbril en overall zijn geen overbodige luxe. Schuif het materiaal daarbij het voorzichtig in de zakken, om breken te voorkomen. Werk daarom het liefst met z’n tweeën.

Profitip : gooi de gebruikte hulpmiddelen, zoals een overall weg na de klus. Zo voorkom je dat je kleine stukjes asbesthoudend materiaal verspreid. Verpak deze hulpmiddelen netjes in een asbest zak.

Welke asbest zakken heb ik nodig?

Bij Profipack hebben we een ruim assortiment van verschillende soorten asbest zakken. We vertellen je graag wat over de verschillende soorten en welke bouwmarkt asbest zak jij het beste kunt gebruiken.

Asbestzakken van plastic

Al onze asbestzakken van plastic, zijn gemaakt van stevig en kwalitatief hoogstaand LDPE. Al deze LDPE verpakkingen zijn voorzien van het A-vignet en voldoen aan alle verplichte regelgevingen omtrent het vervoeren van asbest. In 4 talen staat op de verpakkingen te lezen dat ze asbest bevatten. Alle onze plastic zakken voor asbest zijn 100 micron dik. Hierdoor is het belangrijk dat je altijd twee zakken over elkaar heen gebruikt, om aan de verplichte 200 micron te komen. De asbestverpakkingen zijn erg sterk en hebben een hoge perforatieweerstand. Ze zijn geschikt voor kleine asbestplaten, maar ook zeer geschikt om hulpmiddelen, zoals gebruikte overalls in te stoppen.

Profiweetje : wist je dat onze plastic asbestzakken zijn gemaakt van gerecycled plastic? Wel zo duurzaam!

Polyprop asbestzakken voor asbesthoudend afval

Wil je een asbestzak met extra draagkracht die erg stevig is? Dan kun je het beste kiezen voor onze polypropyleen zakken. Deze sterke asbestzakken zijn gemaakt van geweven polypropyleen en hebben een liner van LDPE. Het LDPE zorgt voor een luchtdichte verpakking en het polypropyleen zorgt ervoor dat de asbestverpakkingen niet kunnen uitscheuren. Het polyprop is namelijk zo geweven dat, wanneer scherp materiaal door de zakken heen prikt, er slechts een gat in de verpakking ontstaat. Hierdoor zijn deze polyprop asbestzakken uitermate geschikt voor scherp materiaal en asbesthoudend puin dat wat zwaarder is.

Profiptip: voor standaard puin hebben wij in ons assortiment puinzakken en standaard big bags.

De asbestzak voor de grootverbruiker

Ga je echt grote hoeveelheden asbest verwijderen? Dan zijn onze kleine verpakkingen niet voldoende, maar moet je gaan voor grote asbestzakken . Deze grote asbestzak is onze asbest big bag. In deze grote jongen kun je tot wel 1500 kg aan asbesthoudend materiaal kwijt. Voor extra stevigheid en het luchtdicht verpakken van het schadelijke product, is de big bag voorzien van een liner van LDPE. De zakken zijn daarbij voorzien van alle belangrijke logo’s, identificatienummers en symbolen. De grote asbestzak is door middel van een handige schort goed af te sluiten.

Kleine en grote asbestzakken in verschillende maten

Zoals we eerder schreven mag je asbesthoudend materiaal niet breken. Hierdoor is het dus van belangrijk dat je niet te kleine of te grote asbestzakken gebruikt, zodat de asbestplaten in hun geheel in de verpakking passen. Om deze reden hebben wij in ons assortiment verschillende maten. Zo kun je in onze grote asbestzakken van 240 liter makkelijk kleine golfplaten kwijt van 80 x 120 cm. Zoek je slechts een klein formaat verpakking voor bijvoorbeeld het afvoeren van asbest hulpmiddelen? Dan kun je onze asbestzakken gebruiken van 80 liter.

Een asbest zak op maat laten maken

Ben je een gecertificeerd asbestbedrijf en heb je voor een grote klus asbest zakken op maat nodig? Ook dan ben je bij Profipack aan het juiste adres. Met asbest zakken op maat ben je duurzaam bezig en weet je zeker dat het af te voeren puin in de zak past. Het is ook nog bij ons mogelijk om het A-vignet in meerdere talen op de verpakking te laten plaatsen. Hierdoor kun je met de asbest zakken ook in het buitenland snel aan de slag. Heb je telkens te maken met veel verschillende formaten asbestplaten? Dan kun je ook gebruikmaken van een sterke bouwfolie om het asbest afval in te pakken. Vergeet dan niet om deze nog wel te beplakken met asbesttape!

Wat is jullie asbestzakken prijs?

Bij Profipack aantrekkelijke prijs asbestzakken kopen. Zo is het al mogelijk om onze plastic zakken van 80 x 120 cm aan te schaffen voor € 2,00 per stuk. Onze asbestzakken prijs voor de grotere big bags is € 13,50 per stuk. Maak je echter gebruik van onze staffelkortingen? Dan kan je zomaar asbest big bags aanschaffen voor € 5,95 per stuk. Wil je echt een grote bestelling plaatsen? Neem dan even contact op met onze verpakkingsexperts en zij maken voor jou een offerte met een nog aantrekkelijkere asbestzakken prijs!

Asbestzakken kopen voor België

Wil je asbestzakken kopen voor België? Ook dat is mogelijk bij Profipack. Wij bezorgen namelijk niet alleen onze producten in Nederland, maar ook onder meer in Duitsland en België. Plaats je een bestelling vanaf € 150,- voor België? Dan betaal je voor deze bestelling geen verzendkosten bij ons. Kijk dus snel rond in onze webshop, om te zien of het juiste formaat asbestzakken er voor jou bij zit.

Asbestzakken bestellen in Nederland

Bij Profipack kun je asbestzakken bestellen van een goede kwaliteit en voor een aantrekkelijke prijs. Door goede zakenrelaties in binnen- en buitenland kunnen we voor jou uiterst scherpe prijzen bedingen. Al onze producten zijn voorzien van het A-vignet en voldoen aan geldende regel- en wetgeving. Wil je asbestzakken bestellen en vandaag nog in huis hebben? Ook dat is bij ons mogelijk. Je kunt je bestelling namelijk bij ons persoonlijk komen afhalen in Montfoort. Ons distributiecentrum is centraal gelegen en makkelijk te bereiken. Bestel je asbestzakken dus vandaag nog en ga direct aan de slag.

Profipack biedt asbestzakken in drie verschillende maten aan. De maten die Profipack aan biedt zijn namelijk 80 liter, 120 liter en 240 liter. Alle drie de maten zijn voor zien van ‘a’ vignet. Het ‘a’ vignet is verplicht en duidt voor de veiligheid aan dat de zak is gevuld met asbest.
In Nederland mag je asbestplaten alleen in zijn geheel verwijderen. Een particulier mag maximaal 35m2 verwijderen en afvoeren. Wanneer je asbest verwijderd raden wij jou ten zeerste af dit asbest te breken of in te zagen, de vezels zijn namelijk het gevaarlijkst. Grote of kleine hoeveelheden asbest kan in een daarvoor bedoelde asbestzak afgevoerd worden bij de gemeentewerf.
Er worden verschillende eisen aan asbestzakken gesteld, voor een zo hoog mogelijke veiligheid. Zo moet asbest altijd dubbel verpakt worden en moeten deze twee verpakkingen samen minimaal 200my dik zijn. Ook moet een asbestzak bedrukt zijn met het ‘a’ vignet. Door het ‘a’ vignet is het duidelijk voor werknemers op de gemeentewerf dat er asbest in de zak zit en dat hier extra voorzichtig mee moet worden gedaan.

Profipack biedt erg goedkopen asbestzakken aan. De prijs van een asbestzak is afhankelijk van de grootte, dikte en het materiaal. Profipack biedt verschillende soorten asbestzakken aan: asbestzakken van plastic en polypropyleen. Daarnaast bieden wij kleine asbestzakken aan van 80 x 120 cm tot asbest big bags. Kijk voor de specifieke prijzen in ons asbestzakken assortiment.