Wat is ersatz papier?

Ersatz papier is papier dat licht van gewicht is, glad aanvoelt en een witte kleur heeft. Dit, omdat ersatzpapier gebleekt is. Het is een geliefde papiersoort, vanwege zijn vocht- en vetwerende eigenschappen. Dit voorkomt doorlekken van bepaalde producten. Ook is ersatzpapier sterk en flexibel tegelijk, wat het een handzaam product maakt.

Wanneer kiezen voor ersatzpapier?

Er zijn een aantal toepassingen, waarbij ersatzpapier veelvuldig gebruikt wordt en dat is natuurlijk niet voor niks. Benieuwd of dit papieren beschermmateriaal ook voor jou geschikt is?

Ersatz papier geschikt voor voedingswaar

Zo zie je ersatz papier vaak terug bij een snackbar, als beschermingsmateriaal. Van friet tot hamburger; er kan een hoop mee verpakt worden. Ook om vis te verpakken wordt dit papier verpakking vaak gebruikt. Vis is nogal vet van zichzelf en met ersatzpapier druipt dit vet niet door. Klanten houden handen en tasjes dus schoon. Verkoop jij nu geen vis, maar de lekkerste kazen? Dan kun je bij ons kaaspapier kopen, want onder die naam staat ersatzpapier ook wel bekend.

Vaak gebruikt als patroonpapier

Niet alleen voor voeding is ersatzpapier uitermate geschikt. Het wordt namelijk ook met regelmaat gebruikt als patroonpapier. Kledingontwerpers en andere creatievelingen maken hier vaak gebruik van. Dit geeft wel aan hoe veelzijdig dit papier is!

Welke voordelen biedt ersatz papier?

De voordelen van ersatz papier mogen duidelijk zijn. Het is vocht- en vetvrij inpakpapier wat zeer goed geschikt is voor het verpakken van voedingswaar, zoals de lekkerste kazen en om friet, snacks of vis te verpakken. Ook is deze verpakking eenvoudig in gebruik. Het laat zich makkelijk vouwen en is verkrijgbaar in verschillende formaten.

Koop de juiste verpakking bij Profipack

Bij Profipack Verpakkingsmaterialen is ersatz papier verkrijgbaar in vellen. Afscheuren is dus niet nodig, waardoor je er snel mee kunt werken. Ook als je op zoek bent naar ander inpakpapier dan slaag je bij Profipack ongetwijfeld. Kijk rond in onze webshop en laat je verrassen door het ruime aanbod van verpakkings- en verzendmaterialen.

Ersatz papier is lichtgewicht en glad. Dit papier heeft een hoog absorberend vermogen en is geschikt om voedsel in te verpakken. Ersatz papier wordt vaak ingezet om vette vis of kaas in te verpakken. Dit vocht- en vetwerende papier zorgt dat de buitenkant van het papier niet vettig wordt en voorkomt dat de rest van de producten in de tas vettig worden.

Vellen ersatz papier worden vaak gebruikt om vettig of vochtig voedsel mee te verpakken. Zo wordt het papier vaak ingezet bij de snackbar, visboer en kaasboer. Het ersatz papier laat geen vet door, hierdoor voorkom je dat alle producten in je tas onder de vette vis zit.