PET tape – extra sterk

PET-tape, ook wel bekend als Polyethyleentereftalaattape, is een extreem sterke tape die speciaal is ontworpen om kartonnen dozen goed te sluiten (dozensluittape). Deze tape is zeer scheurvast en rekt niet uit in de lengte of breedte, waardoor het de ideale keuze is voor machinale verwerking en het sluiten van zware of overvolle dozen met een hoge spanning op de dooskleppen.

Voordelen van Pet tape

Een groot voordeel van PET-tape is dat het zijn uitstekende hechting behoudt, zelfs bij zeer hoge of lage temperaturen. Dit zorgt ervoor dat uw dozen veilig en stevig gesloten blijven, ongeacht de omgevingsomstandigheden. Kortom, als u op zoek bent naar een tape die uw dozen veilig en stevig sluit, is PET-tape de beste keuze. Of het nu gaat om het sluiten van kartonnen dozen voor opslag of verzending, PET-tape zorgt voor een probleemloze en betrouwbare sluiting.

Duurzame verpakkingstape

Deze PET verpakkingstape is echt een duurzame keuze, want hij bestaat voor maar liefst 70% uit gerecycled materiaal. Je kunt deze tape gebruiken voor verschillende toepassingen en hij is ideaal voor het sluiten van kartonnen dozen. De tape heeft een PET-film en een kleeflaag op basis van acryl. Hij heeft een sterk draagvermogen en kan goed tegen slijtage en vocht. Bovendien rolt de tape soepel en geruisloos af. We adviseren om deze tape te gebruiken voor lichte- en middelzware verpakkingen tot 30 kg. Voor zwaardere verpakkingen kun je PVC-tape gebruiken. Een groot voordeel van deze verpakkingstape is dat hij ook uitstekend hecht op testliner dozen.

Verpakkingstape online kopen

Bij Profipack vind je altijd de juiste verpakkingstape, ongeacht welke variant je kiest. Het is handig om verschillende soorten tape op voorraad te hebben, vooral als je meerdere producten verkoopt. Zo kun je bij elke bestelling de beste keuze maken. Twijfel je nog steeds welk verpakkingsmateriaal het meest geschikt is voor jou? Geen probleem, neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We staan klaar om je te voorzien van passend advies over alle soorten verpakkingen.

Pet tape, ook wel bekend als polyester tape of polyethyleentereftalaat tape, is een soort tape die is gemaakt van een dunne laag polyesterfilm die aan één zijde is gecoat met een kleefstof. De tape wordt vaak gebruikt voor het verpakken, bundelen en afdichten van producten en materialen in verschillende industrieën, waaronder elektronica, productie, logistiek en transport. Pet tape is zeer duurzaam en bestaat voor 70% uit gerecyclede materialen.

Pet tape kan worden gebruikt in verschillende toepassingen en situaties, vanwege zijn duurzaamheid en kleefkracht. Zo kan PET-tape kan worden gebruikt om dozen, enveloppen en andere verpakkingsmaterialen te sluiten voor verzending. Het biedt een sterke en veilige sluiting om ervoor te zorgen dat het pakket tijdens transport niet open gaat. De tape kan zelfs worden gebruikt voor het sluiten van zware of overvolle dozen.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van PET-tape ten opzichte van andere soorten tapes. Enkele van deze voordelen zijn: 

- Sterkere hechting: PET-tape heeft over het algemeen een sterkere hechting dan andere soorten tapes, waardoor het geschikt is voor gebruik in situaties waarbij een sterke en duurzame hechting vereist is.
- Bestand tegen hoge temperaturen: PET-tape is bestand tegen hoge temperaturen, waardoor het geschikt is voor gebruik in situaties waarbij het materiaal blootgesteld kan worden aan hitte.
- Duurzaamheid: PET-tape is zeer duurzaam en bestand tegen scheuren en rekken, waardoor het geschikt is voor gebruik in situaties waarbij het materiaal blootgesteld kan worden aan stress en slijtage. 

Over het algemeen biedt PET-tape een sterke, duurzame en betrouwbare kleefkracht in een breed scala van situaties, waardoor het een veelzijdige optie is voor verschillende industrieën en toepassingen.