Krimphoezen zijn plastic beschermhoezen voor over een volle pallet. Krimphoezen kunnen gebruikt worden ter vervanging van wikkelfolie. De hoezen zorgen ervoor dat de lading op de pallet op zijn plek blijft. De waterafstotende eigenschap van de plastic beschermhoezen zorgt ervoor dat de lading goed beschermd wordt tegen stof, vuil en vocht.

Er zijn verschillende maten krimphoezen verkrijgbaar bij Profipack. Bij alle krimphoezen staat de lengte, breedte, hoogte en dikte van de krimphoes vermeld. Er zijn namelijk krimphoezen voor mini pallets, europallets en blokpallets verkrijgbaar. De hoezen kunnen met behulp van een krimpmachine precies om de pallet heen gekrompen worden.

Het gebruiken van een krimphoes heeft verschillende voordelen. Een krimphoes zit niet alleen om de zijkant van de lading op de pallet, maar ook over de bovenkant. Hierdoor wordt de volledige lading beschermd tegen vocht, stof en vuil. Daarnaast kan een krimphoes precies om de pallet worden gekrompen, zo krijgt de lading geen kans te verschuiven op de pallet.