Wat is security tape?

Voordat je pakket helemaal gereed is voor verzending, dien je natuurlijk zorg te dragen voor een goede sluiting. Dit doe je in de meeste gevallen middels tape. Natuurlijk kun je standaard tape gebruiken, maar in sommige gevallen is het beter om voor een speciale security tape te gaan als aanvulling op je verpakkingsmateriaal. De security tapes in ons assortiment zijn stevig, vocht- en scheurbestendig. Bovendien is de tape gemaakt van milieuvriendelijke lijmlaag en maakt het afrollen weinig geluid. Een bijkomend voordeel van deze tape is dat je vanaf de buitenkant niet kunt zien dat het om veiligheidstape gaat.

Waarom gebruik je security tape?

Verstuur je kostbare goederen in kartonnen dozen, dan is het gebruik van een veiligheidstape absoluut aan te bevelen. Sieraden, medicijnen en merkkleding zijn hier enkele voorbeelden van. Je wilt natuurlijk dat al je zendingen op een correcte manier geleverd worden bij de ontvanger. Diefstal en fraude zijn helaas zaken die regelmatig voorkomen. Aangeraden wordt om bij dergelijke zendingen gebruik te maken van security tape

Het gebruik van deze tape voorkomt natuurlijk niet dat er een poging gedaan wordt om het pakket te openen, maar voor de ontvangende partij is het wel direct zichtbaar dat de verpakking geopend werd, althans, dat hiertoe een (ongewenste) poging is gedaan.

De soorten security tapes

Bij Profipack bieden we je de keuze uit blauwe security tape, rode security tape of blauw/witte garantie tape. In het geval van de blauwe security tape en de rode security tape verschijnt het woord 'opened ' als waarschuwingstekst op het moment dat de tape van de verpakking geprobeerd is te verwijderen. 

Bij de blauw/witte tape zit het net even anders dan bij de blauwe en rode security tapes: deze tape namelijk geeft aan dat een vermelding op de bon noodzakelijk is in geval van beschadiging. Op onze rollen zit een aardige hoeveelheid tape. Zo leveren wij de blauwe en rode security tapes met een totale lengte van 50 meter en de blauw/witte tape met een lengte van maar liefst 66 meter. Zo kun je er lang mee doen en hoef je niet snel een nieuwe rol te kopen.

Hoe gebruik je deze veiligheidstape?

Het gebruik van deze speciale security tapes is heel eenvoudig en werkt eigenlijk zoals elke andere tape. Je kunt er voor kiezen om de tape handmatig af te rollen en te knippen, maar eenvoudiger is het om gebruik te maken van een tape dispenser. Heb je deze nog niet, kijk dan in ons assortiment en bestel hem direct mee. Het werkt een stuk sneller, wat natuurlijk erg efficiënt is. Als de verpakking geopend wordt en het woord 'opened ' verschijnt, is het niet mogelijk om de tape weer terug te plakken om te laten lijken alsof er niets gebeurd is. Het woord blijft zichtbaar. De tape laat daarbij zijn sporen na.

Security tapes van Profipack

De veiligheidstape van Profipack is een 'low cost' security tape met een uitermate effectieve werking. Onze security tape heeft geen zichtbare print en ziet er dus als gewone verpakkingstape uit. Zodra de tape wordt losgemaakt van de verpakking, verschijnt de boodschap "OPENED". Zo kun je direct zien dat er mogelijk met de zending gerommeld is. De security tape hecht het best op karton of papier en kan goed aangebracht worden met een tape dispenser.   

Product voor waardevolle goederen

Wil je weten wat de exacte mogelijkheden zijn als het gaat om deze security tape? Of zoek je een andere soort waarschuwingstape? Neem dan even contact met ons op via de mail of telefonisch. We vertellen je hier graag meer over de mogelijkheden.

Veiligheidstape kopen bij Profipack

Van kartonnen dozen tot tape en zelfs speciale veiligheidstape: voor al je verpakkingsmateriaal kun je bij Profipack dus uitstekend terecht. Wij leveren doorgaans direct uit voorraad, wat betekent dat je de bestelling snel in huis hebt.

Security tape is verpakkingstape wat niet onopgemerkt verwijderd kan worden. Wanneer je een doos dicht tapet ziet het er uit als normale tape. Maar wanneer de tape wordt verwijderd, verschijnt er “opened” op de doos. Hierdoor kan een doos nooit onopgemerkt geopend worden.

Security tape wordt vooral ingezet bij het verpakken en versturen van kostbare producten. Dit kan bijvoorbeeld gaan om exclusieve kleding, tabak, parfum of medicatie. Door de security tape kan de ontvanger altijd zien of het pakketje onderweg is opengemaakt.

Security tape wordt vooral gebruikt wanneer er waardevolle producten worden verzonden. Door de security tape kunnen pakketjes namelijk niet onopgemerkt geopend worden. Wanneer de tape wordt verwijderd, verschijnt er namelijk “opened” op de doos.