Wat is golfkarton?

Golfkarton is eigenlijk simpelweg karton dat gegolfd is. Door deze golfjes in het karton, kan het perfect schokken en stoten opvangen. Hierdoor wordt het gebruikt om producten te beschermen tegen beschadigingen. Het golfkarton van Profipack is eenzijdig gegolfd en opgebouwd uit twee lagen karton. De ene laag is glad en de laag karton met de golf is daar tegenaan geplakt. Het materiaal wordt onder meer gebruikt om producten mee in te pakken en zo te beschermen.

Beschermen tegen krassen en schokken

Golfkarton wordt voornamelijk gebruikt om te beschermen tegen schokken en krassen. De golven in het materiaal, dempen de schokken die van buitenaf komen. Het materiaal is behoorlijk flexibel, waardoor je er goed producten mee in kunt wikkelen. Eenmaal ingepakt is het uiterst goed beschermd. Het materiaal houdt ook tijdens de verzending producten op hun plaats. Niet alleen wordt het gebruikt als inpakpapier van producten. Het wordt namelijk ook regelmatig gebruikt als opvulmateriaal. Hierdoor vangt het ook goed schokken op en houdt het ook producten op hun plek. Ondanks de flexibiliteit, is het beschermmateriaal erg sterk.

Waarvoor gebruiken we golfkarton?

Voor wat voor producten wordt golfkarton onder meer gebruikt? Het wordt allereerst gebruikt om verschillende producten mee in te wikkelen. Daarbij wordt het ook gebruikt als opvulmateriaal voor kwetsbare producten. Denk hierbij aan voorwerpen van keramiek of glas. Het wordt echter ook gebruikt om de hoeken van meubels of schilderijen met te beschermen. Deze hoeken zijn vaak extra kwetsbaar. Hierom kan het verstandig zijn deze hoeken goed te beschermen.

Lees ook: "Van golfkarton tot kartonnen doos: zo zit dat..."

Golfkarton op rollen wordt daarnaast ook nog gebruikt als tussenlegvellen voor producten die je gaat verzenden. Door het materiaal als tussenlegvel te gebruiken, voorkom je dat de producten tegen elkaar aan schuren en elkaar beschadigen. Zo kun je materiaal bijvoorbeeld in grote kartonnen dozen gebruiken als tussenlegvel.

Alternatieve manieren om te gebruiken

Golfkarton wordt naast verpakkingsmateriaal ook nog gebruikt voor andere doeleinden. Zo gebruiken sommige mensen het onderin hun vogelkooi. Hier doet het dan dienst als bodembedekking. Andere mensen gebruiken het weer om hun vloer af te dekken tijdens het klussen of schilderen. Hier kun je echter ook prima stucloper voor gebruiken. Dit is net wat steviger materiaal en beter bestand tegen intensief gebruik. Tot slot gebruiken sommige mensen het in hun tuin, of moestuin, om het opkomen van onkruid tegen te gaan. Al met al is golfkarton dus een bijzonder veelzijdig en multifunctioneel verpakkingsmateriaal.

Lees ook: "Hoe ga je je vloer afdekken tijden het schilderen?"

Waarom rollen golfkarton kopen bij Profipack?

Waarom zou ik mijn golfkarton kopen bij Profipack? We zijn blij dat je het vraagt. Je golfkarton kopen bij Profipack kent verschillende voordelen. Zo hebben wij allereerst een ruim assortiment waaruit je kunt kiezen. Zo hebben we rollen met een breedte van 30 cm tot wel 200 cm. Deze rollen hebben we op voorraad liggen, zodat jij je verpakkingsmateriaal altijd snel in huis hebt. Bestel direct een groot aantal stuks en profiteer van nog meer voordeel. Als je namelijk in één keer een grote hoeveelheid golfkarton op rol koopt, profiteer je van aantrekkelijke staffelkortingen. Zo ben je bijzonder voordelig uit met Profipack.

Duurzaam ribbelkarton genoemd

Golfkarton, dat ook wel ribbelkarton genoemd wordt, is een bijzonder duurzaam verpakkingsmateriaal. Doordat het product is gemaakt van gerecycled papier, is het product al bijzonder duurzaam. Daarbij kun je het ribbelkarton, na ontvangst, ook altijd weer goed hergebruiken. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken als opvulmateriaal. Ben je nou helemaal klaar met je golfkarton? Dan kun je het weer voor 100% recyclen met het oud papier. Duurzaam toch?

Lees ook: "Duurzaam verpakken en beschermen tijdens transport of verhuizingen"

Golfkarton op rol kopen bij Profipack

Bij Profipack kun je goedkoop golfkarton op rol kopen. Ga jij namelijk golfkarton kopen voor een bedrag van €99,- of meer in Nederland. Dan rekenen we bij Profipack hiervoor geen verzendkosten. Bestel direct op werkdagen voor 16:00 uur en we verzenden je producten diezelfde nog. Zo weet je met Profipack altijd zeker dat je snel weer aan de slag kunt met verpakken en beschermen.

Golfkarton is licht, goedkoop, stevig en duurzaam beschermingsmateriaal. Golfkarton bestaat uit meerdere lagen papier en beschermt kwetsbare producten tegen krassen en schokken tijdens transport. De golven in het karton hebben namelijk een schokabsorberende werking.

Golfkarton is erg duurzaam beschermingsmateriaal. Het golfkarton bestaat namelijk uit gerecycled karton. Daarnaast kan het gebruikte golfkarton na gebruik, gebruikt worden als opvulmateriaal of voor wel 100% gerecycled worden.

Profipack biedt verschillende maten golfkarton aan tegen scherpe prijzen. Zo zijn er rollen golfkarton met een rolbreedte van 30 cm en rollen golfkarton met een rolbreedte van wel 200 cm. Door deze verschillende maten kunnen bijna alle producten worden verpakt in het lichte, duurzame, flexibele, sterke en goedkope beschermingsmateriaal.