Wat zijn luchtkussenzakjes?

Luchtkussenzakjes zijn ideaal om kwetsbare producten in te verpakken. Wanneer je immers jouw producten gaat verzenden in kartonnen dozen, springt niet altijd voorzichtig om met jouw kwetsbare producten. Je kunt jouw producten een goede bescherming bieden door ze te verpakken in luchtkussenfolie zakjes. Deze handige zakjes zijn aan buitenkant bekleed met noppen. Deze noppen zijn gevuld met lucht en werken als een natuurlijke schokbreker. Wanneer bijvoorbeeld de doos valt tijdens de verzending, vangen de noppen de klap op.

Goed verpakken tegen schokken en klappen

Niet alleen beschermen luchtkussenzakjes producten tegen schokken en klappen. Ze zorgen er ook voor dat er geen krassen op het product komen. Daarbij kun je jouw kwetsbare producten hiermee ook nog beschermen tegen vocht, stof en vuil. De folie biedt namelijk ook een goede bescherming daartegen. Zo weet je met een noppenfolie zakje in ieder geval zeker dat jouw zending veilig en netjes aankomt bij de ontvanger.

Wat zijn de voordelen van dit product?

Het gebruik van de noppenfolie zakjes kent verschillende voordelen. Zo heb je allereerst met deze zakjes een uitstekende bescherming. De noppen zitten alleen aan de buitenkant van het noppenfolie zakje. Hierdoor is de binnenzijde glad en glijden de producten zo naar binnen. De zakjes zijn daarbij transparant. Hierdoor houdt je ten allen tijd goed zicht op de verpakte artikelen. Je hoeft het zakje maar uit de doos te halen, of je ziet al wat voor product erin verpakt zit. Het materiaal van de luchtkussenzakjes is daarbij erg licht. Hierdoor hoef jij je jezelf geen zorgen te maken over hoge verzendkosten met het verpakken.

Lees ook: "Het versturen van een brievenbuspakket"

Luchtkussenzakjes met plakstrip

Je hoeft bij de luchtkussenzakjes ook niet te klieren, met tape dankzij de zelfklevende sluiting. De zelfklevende sluiting werkt goed en zorgt er voor dat de zakjes goed gesloten blijven. De plakstrip wordt beschermd door een klein strookje, die je eenvoudig en snel kunt verwijderen. Zo zit jouw noppenfolie zakje razendsnel dicht. Wil jij kleinere producten extra goed beschermen? Neem dan een iets groter noppenfolie zakje en de vouw de verpakking een aantal keer dubbel. Zo beschermen meerdere lagen noppenfolie jouw voorwerp.

Verstuur je daarbij individuele producten? Dan kunnen deze noppenfolie zakjes prima in een brievenbusdoos of een verzendzak. Zo heb je een brievenbuspakketje met een uitstekende bescherming.

Noppenfolie zakjes gemaakt van PE

De plastic zakjes zijn gemaakt van PE, oftewel Polyetheen. Polyetheen is een soort plastic. De noppenfolie zakjes van Profipack zijn gemaakt van 3 lagen PE en hebben een totale dikte van 80 micron. Het materiaal is hierdoor scheurvast en heeft ook een uitstekende perforatiewaarde. Doordat de zakjes zijn gemaakt van plastic, kun je ze na gebruik gewoon voor 100% recyclen met het plastic afval. Zo is het product eigenlijk ondanks het plastic, toch nog een behoorlijk duurzaam zakje.

Verpakking verkrijgbaar in verschillende formaten

De luchtkussenzakjes zijn bij Profipack verkrijgbaar in verschillende formaten en direct uit voorraad leverbaar. Zo is ons kleinste zakje al 80 x 100 mm. Deze zakjes zijn uitermate geschikt om kleine voorwerpen mee te beschermen. We hebben echter ook grotere luchtkussenfolie zakjes van wel 400 x 600 mm. Met zo'n zak bescherm je ook grotere producten. Ga je daarbij elektronische apparaten verzenden? Dan kun je het beste kiezen voor antistatische luchtkussenfolie zakjes. Deze beschermen elektronische producten tegen elektrostatische ontlading. Gooi ze dus snel in je winkelwagen en bescherm je producten.

Waarom bestellen bij Profipack

Koop jij jouw noppenfolie zakjes bij Profipack? Dan kies je voor kwaliteit. Wij zorgen er altijd voor dat we alleen verpakkingsmateriaal van de hoogste kwaliteit leveren. Hier zoeken wij stad en land voor af. Dankzij onze jarenlange ervaring, zien wij al snel of een product van de juiste kwaliteit is. Is dat het niet? Dan verkopen wij het niet. Doordat we ook al jarenlange ervaring hebben met verpakkingsmateriaal, kunnen wij jou ook goed van advies voorzien over jouw luchtkussenzakjes. Heb je daarom twijfels, over bijvoorbeeld één van de formaten? Twijfel dan niet en bel vandaag nog met één van onze vertegenwoordigers.

Noppenfolie zakjes en noppenfolie

Bij Profipack verkopen we niet alleen noppenfolie zakjes. We hebben namelijk ook nog een bijzonder uitgebreid assortiment aan verschillende soorten noppenfolie dat wij in onze webshop aanbieden. Zo hebben wij standaard noppenfolie in ons assortiment in erg veel verschillende afmetingen. Zo zit er altijd een afmeting tussen voor jou, net zoals met onze luchtkussenzakjes. Daarnaast hebben we ook eco noppenfolie in ons assortiment. Deze noppenfolie is voor wel 50% gemaakt van gerecycled plastic. Hierdoor is het een bijzonder duurzaam product.

Profitip: wil jij zelf noppenfolie zakjes maken? Maak dan gebruik van onze noppen buisfolie!

Noppenfolie zakjes bestellen bij Profipack

Bestel voordelig en snel jouw noppenfolie zakjes met zelfklevende sluiting bij Profipack. Naast luchtkussenzakjes hebben we bij Profipack nog een ruim assortiment aan andere soorten verpakkingsmateriaal. Zo hebben wij ook nog golfkarton in ons assortiment, omsnoeringsmateriaal en kartonnen dozen. Zo ben je met Profipack in één klaar voor al jouw verpakkingsmateriaal. Bestel je daarbij bij ons vanaf een bedrag van €99,- in Nederland? Dan betaal je bij Profipack geen verzendkosten. Steeds meer verpakt, met Profipack.

De zakjes worden gesloten middels een handige plakstrip. Je verwijderd simpel en snel de beschermstrook en plakt het noppenfolie zakje stevig dicht.
De luchtkussenzakjes zijn gemaakt van PE. Dit is een afkorting die staat voor polyetheen. Dit is een soort plastic. De luchtkussenzakjes kunne na gebruik dan ook voor 100% worden gerecycled met plastic afval.
Voor elektronische producten kun je het beste gebruikmaken van antistatische luchtkussenzakjes. Deze luchtkussenzakjes voorkomen dat een elektrostatische ontlading, de elektronische producten beschadigd.