Randisolatie wordt gebruikt bij het storten van een betonvloer. Door randisolatie te plaatsen verklein je de kans dat de vloer scheurt of barst. Beton kan namelijk krimpen en uitzetten door opdrogen en of wisselende temperaturen. Door de randisolatie te plaatsen zorg je dat de vloer kan gaan werken en hier de ruimte voor krijgt. Door de randisolatie creëer je een buffer tussen de randen en het beton. Tevens heeft de randisolatie zoals de naam al zegt ook een isolerende werking en is bestand tegen vocht wat de kans op schimmelen van je muur verkleint.
Profipack biedt twee verschillende diktes randisolatie aan, namelijk 5mm en 10mm. Vaak worden de 10mm gebruikt voor buiten.
Randisolatie werkt ook zeker isolerend. Randisolatie wordt niet alleen voor het storten van een betonvloer ingezet, maar ook als isolatie bij een vloerverwarming. Door de randisolatie te plaatsen tussen de vloer en de muur, ontsnapt de warmte van de vloerverwarming niet door de muur naar buiten. Tevens is de randisolatie ook nog eens vochtbestendig en houdt dus het schimmelen na het storten van de betonvloer tegen.