Wat is isolatietape?

Met isolatietape kun je op een snelle en efficiënte manier elektrische kabels en draden verbinden. Deze specifieke tape wordt hiervoor gebruikt om het materiaal geen elektrisch geleidingsvermogen heeft. Doordat de tape brandvertragend werkt, geeft hij een veilig bescherming aan jouw elektrische kabels en draden. De beschermende tape is vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je ook verschillende kabels van elkaar kunt onderscheiden. Daarnaast werkt het materiaal ook prima om leidingen en pijpen mee te bundelen. Ook wordt het gebruikt voor het afplakken van buizen en pijpen. De oersterke tape heeft een uitstekende kleefkracht en een zeer hoge breukweerstand.

Waarvan is de tape gemaakt?

De isolatietape is geproduceerd uit PVC en is geschikt voor vele toepassingen. Je kunt er eenvoudig mee repareren of iets snel mee bevestigen. De tape kan ook buiten worden gebruikt en kan goed tegen hoge- en lage temperaturen. Het beschermt kabelhoezen daarbij op een uitstekende manier. Zo heb je een veilige bescherming. Het is daarbij ook geschikt voor tijdelijke reparaties.

Eenvoudig elektrische kabels droog verbinden met isolatietape

Met de isolatie tape van Profipack geef je een veilige bescherming aan elektrische draden en kabels. Het materiaal werkt daarbij prettig, rolt gemakkelijk af en geeft veilige bescherming. Het is eenvoudig af te wikkelen, maar één ding is van levensbelang bij het aanbrengen van deze isolatietape. En dat is je het aanbrengt op een droge ondergrond. Als de ondergrond namelijk niet droog is, blijft de isolatietape niet goed plakken. Let er daarom altijd op dat je tape aanbrengt op een droge ondergrond. Zo kun je makkelijk, snel en veilig isoleren met deze tape.

Geschikt voor oneffen ondergronden

De isolatietape van Profipack zorgt voor een veilige elektrische isolatie. Hierdoor worden elektrische draden en kabels op een veilige manier geïsoleerd. Met de isolatietape voorkom je ongewenste stromen en je kunt het prima toepassen op oneffen ondergronden. Een groot voordeel van de tape, is dat het geen elektriciteit geleidt. Zo kun je de isolatietape prima om een geleider binden.

Isolatietape geschikt voor verschillende toepassingen

De tape is niet alleen geschikt om mee te isoleren. Je kunt er bijvoorbeeld ook kabels of zekeringen mee markeren die je niet wilt laten inschakelen. Isolatietape kan daarbij ook worden toegepast als een beschermende tape voor randen en je kunt er kabelmantels mee vastzetten.

Een bescherming voor elektrische draden en kabels

Een gewone tapesoort is niet geschikt voor de bescherming en isolatie van elektrische draden en kabels. Het brandgevaar is hierbij gewoon te groot. Met isolatietape kun je ook op eenvoudige en efficiënte manier kabelmantels beschermen. Daarnaast is het ook mogelijk om een beschadigde kabelmantel te repareren met deze beschermende tape. Let wel goed op! Is de rubberen mantel van een kabel beschadigd en liggen de draden bloot? Dan kun je geen isolatietape gebruiken. In dat geval moet je de kabel vervangen, of gebruikmaken van een krimpkous.

Een ruim assortiment aan isolatietape

Bij Profipack hebben we een ruim assortiment aan isolatietape. Ze bieden eenvoudige oplossingen, aan soms complexe bedradingsproblemen. Je kunt de isolatietape kopen in diverse kleuren. Bij Profipack hebben we ook nog diverse andere artikelen van tape in ons ruime assortiment. Bekijk het complete aanbod van onze technische tapesfluor gaffertapeduct tapeantislip tapealuminium tape en veel meer!

Isolatietape wordt gebruikt voor isolatiedoeleinden. Zo worden kabels en leidingen vaak geïsoleerd of gebundeld doormiddel van isolatietape. Door de hoge kleefkracht blijft de tape langdurig zitten op een droge ondergrond.

Isolatietape is gemaakt van PVC. Doordat de tape bestaat uit PVC is de dikke tape goed bestand tegen zowel hoge als lage temperaturen. Daarnaast heeft de tape geen elektrisch geleidend vermogen. Als laatst is de tape bestand tegen hoge spanningen en vocht. Ideaal dus om jouw kabels en leidingen te isoleren.

Wil je makkelijk kabels of leidingen isoleren? Isolatietape is een isolatiemiddel dat niet alleen makkelijk en snel in gebruik is, maar zich ook nog eens vormt naar het voorwerp. Daarnaast is de tape bestand tegen zowel hoge als lage temperaturen en heeft het geen elektrisch geleidend vermogen.