DE JUISTE AFPLAKTAPE VOOR ELKE KLUS

Afplaktape, of schilderstape is onmisbaar bij elke schilderklus en kan gebruikt worden voor divers schilderwerk. Onze producten worden gebruikt door professionele schilders, drukkerijen en spuitcabines. Masking tape kan echter ook niet ontbreken wanneer in je eigen huis gaat schilderen. Want hoe vast je hand ook is, een ongeluk zit in een klein hoekje. Een strakke lijn zetten is daarbij vakwerk en voor echt strakke randen kun je maar beter speciale maskeertape gebruiken. 

Maar waarvoor wordt deze precies gebruikt? En kan je het ook gebruiken op ruwe ondergronden? En welke schilderstape heb ik eigenlijk nodig voor mijn verfklus? Geen nood! Wij leggen je graag alles uit wat je moet weten over deze producten.

WAARVOOR GEBRUIK IK MASKING TAPE?

Masking tape gebruiken? Waarvoor? Als je immers netjes en precies werkt, heb je die tape toch helemaal niet nodig? Dat klopt, maar helaas zijn we niet allemaal Michelangelo. Een ongeluk zit in een klein hoekje en strakke lijnen kunnen door een onverwachte niespartij fout uitvallen. Want dat is waar schilderstape onder meer voor wordt gebruikt; het zetten van scherpe lijnen. Zo komen er geen rare kronkels in jouw geschilderde ondergronden, maar krijg je een strak en net eindresultaat.

Nette lijnen CREËREN

Gebruik je geen schilderstape? Dan moet je of een enorm vaste hand hebben, of genoegen nemen met een geschilderd eindresultaat dat niet optimaal is. Veel schildersbedrijven maken om die reden toch vaak gebruik van goede schilderstape. Je wilt immers het best mogelijk resultaat leveren aan de klant. Ben je van plan om thuis zelf aan een verfklus te beginnen. Dan is afplaktape pure noodzaak om nette lijnen met je schilderwerk te creëren.

GLASWERK BESCHERMEN MET SCHILDERSTAPE

Afplaktape wordt ook gebruikt wanneer er houtwerk rondom glas wordt geschilderd. Hierbij wordt de tape op het glas geplakt. Het maakt hierbij dan niet of je een beetje uitschiet. De verf komt dan immers op de tape terecht en niet op het glas. Nadat je klaar bent met je schilderklus, verwijder je het materiaal. Hierdoor krijg je superstrakke lijnen.

SNELLER EN EFFICIËNTER WERKEN

Met schilderstape bij glaswerk, werk je ook bovendien veel sneller. Je hoeft immers niet elke keer, wanneer je een foutje maakt, de verf weg te vegen met een schildersdoek. De tape laat geen lijmresten achter, wanneer je dit snel doet. Het is daarbij wel belangrijk om één ding te houden? Schilderstape verwijderen doe je direct nadat je met één gedeelte klaar bent. Waarom? Dat vertellen we je iets verderop.

AFPLAKFOLIE VASTZETTEN MET SCHILDERSTAPE

Schilderstape wordt ook gebruikt om afdekfolie vast te zetten. De afdekfolie, of het afdek papier, gebruik je namelijk om grote oppervlakken vrij te houden van verf en verfspatten. Om ervoor te zorgen dat de afplakfolie op de juiste plek blijft zitten, zet je deze vast met afplaktape. Hierdoor houd je ondergrond dus vrij van verf en hoef je niet elke keer tussendoor schoon te maken. Wat je ook wilt afplakken, schilderstape is het ultieme middel.

STRAKKE RANDEN TUSSEN VERSCHILLENDE KLEUREN

Afplaktape wordt ook vaak gebruikt, wanneer je werkt met twee verschillende kleuren op twee wanden. Waar de wanden elkaar ontmoeten wil je nette lijnen creeëren. Dit kan door gebruik te maken van schilderstape. Je kunt simpelweg eerst de linkerwand in één kleur verven en deze laten drogen. Vervolgens plaats je een strakke lijn van masking tape en begin je met de verfklus aan de andere kant. Wanneer je de schilderstape verwijdert, heb je een enorm mooi eindresultaat.

LETTERS OF GEVERFDE BLOKKEN

Je kunt afplaktape echter nog voor meer verschillende opties gebruiken. Zo kun je het materiaal gebruiken om letters in het schilderwerk van muren te creëren. Of wat dacht je van muren met verschillende kleuren per wand?

Lees ook: "Hoe plan ik een geslaagde verbouwing?"

Schilderstape van goede kwaliteit

Heb je weleens muren of ramen geschilderd? Dan weet je dat er niks vervelender is dan afplaktape van slechte kwaliteit. Deze technische tapes blijven vaak niet goed plakken, scheuren in het midden, laten vocht door of kun je niet makkelijk aanbrengen. Er zijn dan helaas veel goedkope tapes op de markt. Het scheelt echter soms maar enkele euro's en dan heb je al een beter product. Door te kiezen voor schilderstape kopen van goede kwaliteit, bespaar jij jezelf een hoop tijd, extra werk en frustratie.

Een andere tape gebruiken

Schilderstape kopen? Waarom niet gewoon ducttape? Absoluut niet! Ducttape is ontworpen voor bijna elke toepassing, waardoor het een enorme lijmkracht heeft. Hierdoor kun je erop rekenen dat deze tapes lijmresten achterlaten. Maak dus bij divers schilderswerk altijd gebruik van afplaktape.

Wat zijn de eigenschappen van jullie tapes

Bij Profipack hebben we kwaliteit hoog in het vaandel zetten. Daarom willen wij dan ook zelf alleen schilderstape kopen en verkopen van superieure kwaliteit. Zo plakt onze masking tape goed op verschillende ondergronden zoals, hout, glas en metaal. Je kunt dit afplakband daarbij ook gebruiken op ruwe ondergronden zoals steen en grof hout. Wij raden wel altijd vooraf een praktijktest aan.

Alplaktape voor kwetsbare ondergronden

Onze afplaktape is daarbij ook geschikt voor kwetsbare ondergronden. Te vaak gebeurt het namelijk nog dat er gebruik gemaakt wordt van goedkope tape. Wanneer je deze bijvoorbeeld lostrekt van pas geschilderde ondergronden, komt de helft van de verf mee. Dit is onnodig en erg frusterend, zeker wanneer dit bij jouw pasgeverfde deuren gebeurt.

Welke soorten schilderstape kopen?

Zoveel soorten verf er zijn, zoveel soorten schilderstape zijn er. Oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar het komt toch dicht in de buurt. Er zijn bijvoorbeeld speciale tapes die uv bestendig zijn. Ook is er paarse schilderstape op de markt. Sommige tapes zijn daarbij alleen geschikt voor binnen, andere juist weer ook voor buitengebruik.

Gele schilderstape voor strakke lijnen

Bij Profipack verkopen wij vooral gele schilderstape. Deze masking tape is bijzonder geschikt wanneer je iets wilt afplakken. Het heeft een goede kleefkracht, laat geen lijmresten achter en werkt erg prettig. Je kunt er kozijnen mee afplakken, deuren, behang en werkt zelfs op ruwe ondergronden. Onze afplaktape is daarbij prima geschikt voor buitengebruik. Zoek je toch een andere schilderstape die niet tussen ons assortiment staat? Neem dan even contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Andere hulpmiddelen voor jouw schilderklus

Om tijdens jouw schildersklus een optimale bescherming te bieden, kun je natuurlijk ook nog ander beschermingsmateriaal gebruiken. Wil je bijvoorbeeld vloeren afdekken? Dan kun je goed gebruikmaken van ons afdekvlies. Hierdoor blijft je vloer netjes en verfvrij. Wil je jouw meubels beschermen tegen verf? Dan kun je dit prima afdekken met onze PE folie. Dit beschermmateriaal is goedkoop, sterk en superefficiënt.

SCHILDERSTAPE VOOR GESCHILDERDE ONDERGRONDEN EN MEER!

Bij Profipack hebben we niet alleen een ruim aanbod aan afplaktape. We hebben namelijk wel nog dertig andere verschillende soorten tape in ons assortiment. Zo hebben wij diverse soorten aluminium tape voor isolatiedoeleinden. Wil je iets verpakken? Dan moet je echt een kijkje nemen tussen onze verpakkingstape. Zo hebben we een ruim aanbod van verschillende soorten papieren tape en PP tape.

Wanneer schilderstape verwijderen?

Wanneer moet ik schilderstape verwijderen? Het is een terechte vraag, die menig klusser of zelfstandige zichzelf weleens heeft afgevraagd. We zijn natuurlijk geen schildersbedrijf, maar geven wel graag een advies. Het beste kun je schilderstape verwijderen als de verf nog nat is en je net klaar bent op een specifiek gedeelte. Wanneer je langer wacht, kun je de tape namelijk niet makkelijk verwijderen. Daarbij heb je een grote kans dat je het schilderwerk kapot trekt, doordat de verf dan inmiddels is opgedroogd. Dit soort tape is niet bedoeld om voor langere tijd vast te zitten. Om deze reden adviseren wij altijd om niet te lang te wachten met schilderstape verwijderen.

Lees ook ons blog: "Wanneer schilderstape verwijderen?"

AFPLAKTAPE KOPEN BIJ PROFIPACK

Afplaktape kopen van topkwaliteit? Dan moet je bij Profipack zijn. We bieden een ruim assortiment aan van tape, geschikt voor bijna elke ondergrond. Of je nou je behang wilt schilderen, kozijnen of deuren, onze gele schilderstape is geschikt voor elke toepassing. Wil je in één keer een grote hoeveelheid van de beste schilderstape kopen? Dan kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke staffelkortingen. Hierdoor ben je met Profipack altijd voordelig uit en heb je producten van topkwaliteit.

Ben je van plan te gaan schilderen? Wil je hierbij een muur of vloer afplakken? Dan is Masking schilderstape wat je zoekt. Deze papieren tape is geschikt om hout, metaal en kunststof mee af te plakken. De tape is waterdicht met een hoog hechtvermogen. Daarnaast is de tape makkelijk te verwijderen en laat als je de tape direct na het verven verwijderd geen lijmresten achter. Als laatste is de tape ook nog eens makkelijk met de hand af te scheuren.
De papieren schilders Masking tape is geschikt voor zowel hout, metaal, kunststof en muren. Doordat de tape waterdicht is wordt, die vaak gebruikt om muren, vloeren of hoekjes af te plakken tijdens het schilderen.
Hoe zorg je voor het beste eindresultaat? Wij raden jou aan om de tape direct na het schilderen te verwijderen. Zo zorg je ervoor dat de tape zich niet te vast hecht aan jouw muur of vloer. Daarnaast heeft het verwijderen van de tape bij natten verf nog meer voordelen. Zo voorkom je dat er scheurtjes in de verf ontstaan bij het verwijderen van de tape. Als laatste voorkom je dat de tape vast blijft plakken door de opgedroogde verf.