De naam zegt het al, afdekfolie is bedoeld om jouw vloer, meubels, gevel, dak, metalen of wanden af te dekken. Er zijn verschillende maten afdekfolie, maar nog belangrijker verschillende diktes. Profipack biedt afdekfolies tussen de 7my en 200my dik. De afdekfolies van 7my dik zijn bedoeld om jouw meubels te beschermen tijdens een verbouwing. De afdekfolie van 200my is ideaal om jouw dak, wand en gevel af te dekken. Profipack biedt ook verschillende diktes en soorten afdekfolies om jouw harden of zachte vloer te beschermen tegen stof, stuc en verf tijdens de verbouwing.
Er zijn veel verschillende soorten afdekfolies met verschillende doeleindes.

- Zelfklevende afdekfolie. Beschermt jouw vloer tegen vlekken, vuil en beschadigingen. 
- Afdekfolie voor een harde ondergrond. Ideaal om jouw stenen of houten vloer te beschermen. 
- Afdekfolie voor zachte ondergrond. Om jouw tapijt of vloerbedekking optimaal te beschermen. 
- Afdekfolie voor meubels. Beschermt jouw meubels tijdens een verbouwing. 
- Afdekfolie voor daken. Om jouw dak ook bij koude temperaturen af te dekken. 
- Afdekfolie voor gevels. Ideaal om jouw gevel of bouwmaterialen mee af te dekken.
- Corrosiewerende afdekfolie. Beschermt jouw metalen tegen vocht en roesten.
Profipack biedt verschillende plastic afdekfolies. Zo zijn er afdekfolies van HDPE, LDPE, PE en VCI verkrijgbaar bij Profipack. VCI is ideaal voor metalen. Het beschermt jouw metalen niet alleen tegen vuil en vocht maar voorkomt ook dat het metaal gaat roesten.
Jazeker, alle afdekfolies binnen Profipack zijn waterafstotend. Zo beschermt de afdekfolie jouw vloer, dak, meubels, wand en gevel optimaal tegen de drie V’s, namelijk vocht, vuil en verf.
Profipack biedt zowel stucloper als stucfolie aan, maar deze twee producten zijn niet hetzelfde. Stucloper is namelijk bedoeld om de vloer te beschermen tegen stuc en verf en is door het stevige materiaal ervoor gemaakt om op te lopen. 

Stucfolie is gemaakt van een plastic in veel verschillende diktes. Zo zijn er stucfolies die geschikt zijn om op te lopen. Maar ook stucfolies die niet geschikt zijn om op te lopen. Deze dunnere stucfolies zijn bijvoorbeeld alleen bedoelt jouw wanen, bank of andere meubels mee af te dekken.