Het gebruik van machinewikkelfolie

Wikkelfolie, ook wel bekend als rekfolie of stretchfolie, is bij Profipack verkrijgbaar als handwikkelfolie en als machinewikkelfolie. Het is in meerdere kleuren leverbaar, maar ook als transparante machinewikkelfolie. Zowel hand- als machinewikkelfolie is het ideale verpakkingsmateriaal dat nagenoeg onmisbaar is in elk magazijn. Voor machinewikkelfolie gebruik je een palletwikkelaar waar je een rol machinewikkelfolie eenvoudig op bevestigt. Zodoende maak je gebruik van een bijzonder handig systeem en gaat het werken met machinewikkelfolie grotendeels vanzelf.

Waarom gaan voor machinewikkelfolie?

Het gebruik van een folie om verzenddozen en pallets te omwikkelen zorgt er voor dat een zending gebundeld wordt. Ook voorkomt het dat er stof en vuil op de verpakking komt, waardoor een zending netjes blijft. Je zou natuurlijk ook kunnen gaan voor handwikkelfolie, dus wat maakt nu dat je in sommige gevallen beter machinewikkelfolie kunt kopen? Vooropgesteld dat machinewikkelfolie voornamelijk geschikt is voor het omwikkelen van grote aantallen kartonnen dozen of pallets, vertellen we je graag meer over de voordelen die machinewikkelfolie biedt.

Snel en moeiteloos werken met machinewikkelfolie

Als je gebruik maakt van machinewikkelfolie dan zul je merken dat dit veel sneller werkt, wat natuurlijk wel zo efficiënt is. Ook kost werken met machinewikkelfolie je nauwelijks moeite. Waar je bij het gebruik van handwikkelfolie nog wel eens last van je handen kunt krijgen, heb je hier bij machinewikkelfolie geen last van. Je gebruikt immers een palletwikkelaar met machinewikkelfolie die jou het werk uit handen neemt.

Meer rek en dus minder verbruik

Als je wikkelfolie handmatig zou gebruiken, dan is het lastiger om veel rek uit te oefenen. Dit is iets wat met een palletwikkelaar, en dus machinewikkelfolie, veel beter gaat. Zit er 1500 meter machinewikkelfolie op de rol en betreft het machinewikkelfolie met een stretchpercentage van 150 procent? Dan betekent dit dat de machinewikkelfolie uitgerekt kan worden tot een totaal van wel 2250 meter! Dit brengt het voordeel met zich mee dat je een stuk minder machinewikkelfolie gebruikt. Dit spaart materiaal en dus kosten. Ook is machinewikkelfolie op deze manier een duurzame keuze. Er zijn dus genoeg redenen om machinewikkelfolie te kopen in plaats van folie voor handmatig gebruik. Voor de prijs van machinewikkelfolie hoef je het overigens ook niet te laten, want bij Profipack stapelt de korting zich op als je direct meer machinewikkelfolie bestelt.

Lees ook: "Duurzame nanofolie: de nieuwe wikkelfolie"

De verschillende soorten

Onze machinewikkelfolie is verkrijgbaar in verschillende soorten. Wij maken onderscheid in kleur, dikte, afmeting en rekpercentage van de machinewikkelfolie. Veel gekozen is de transparant machinewikkelfolie, maar ook kun je bij ons machinewikkelfolie kopen in andere kleuren. Zo bieden wij ook zwarte en blauwe machinewikkelfolie aan. Allen zijn van uitstekende kwaliteit, dus aan jou naar welke machinewikkelfolie je voorkeur uit gaat.

Voor welke soort moet je nu kiezen?

Wij bieden standaard machinewikkelfolie aan met een rekpercentage van 150%, maar ben je nu op zoek naar rekfolie met een krachtige stretch, kies dan voor onze zware machinewikkelfolie met een rekpercentage van minstens 250%. Deze folies zijn extra sterk. Hierdoor is deze machinewikkelfolie nog beter bestand tegen scheuren en perforaties. Ook kan deze machinewikkelfolie zwaardere ladingen aan. Ditzelfde geldt voor de dikkere machinewikkelfolie. Hierbij moet je al snel denken aan een dikte van 20 micron of machinewikkelfolie met een dikte van 23 micron.

Transparant machinewikkelfolie of in kleur

Transparant machinewikkelfolie heeft als voordeel dat je altijd kunt zien wat er in de palletladingen zit. Wil je dit juist niet, kies dan voor zwarte machinewikkelfolie. Hierdoor ben je gegarandeerd van privacy. Met blauwe machinewikkelfolie kun je zorgen voor herkenbaarheid. Deze machinewikkelfolie valt namelijk goed op. Het kan ook een keuze zijn om voor verschillende soorten machinewikkelfolie te gaan: transparant machinewikkelfolie voor de ene aanbieder en blauwe of machine wikkelfolie zwart voor de ander.

machineWikkelfolie laten bedrukken

Wil jij machinewikkelfolie kopen, maar zoek je net dat beetje meer? Als extra service is het bij ons mogelijk om machinewikkelfolie te laten bedrukken. Wij doen dit bij de transparant machinewikkelfolie en het bedrukken zelf kan in twee kleuren. Je zou hiervoor kunnen kiezen rond de feestdagen, maar ook is het leuk om je logo of een korte slogan op de machinewikkelfolie te laten plaatsen. Hier maak je de machinewikkelfolie echt persoonlijk mee, wat ook nog eens bijdraagt aan de naamsbekendheid. Direct een stukje reclame, erg handig dus!

Rekfolie koop je bij Profipack

Zoek jij een aanbieder waar je machinewikkelfolie kan kopen? Dan heb je die bij deze gevonden. Profipack is leverancier van vele producten op het gebied van verpakken en verzenden. Naast machinewikkelfolie kun je dus ook voor diverse andere beschermingsmaterialen uitstekend in onze webwinkel terecht, veel uit voorraad leverbaar. Kijk gerust eens rond. Onder meer onze machinewikkelfolie hebben wij op voorraad, waardoor wij direct kunnen leveren. Vind je nu niet direct wat je zoekt? Neem dan contact met ons op. In veel gevallen kunnen we je alsnog van dienst zijn, bijvoorbeeld met producten op maat gemaakt.

Machinewikkelfolie is een type rekfolie dat wordt gebruikt voor het machinaal pallets in te wikkelen. Het is een soort stretchfolie dat is ontworpen om producten en ladingen tijdens transport te beschermen. Machinewikkelfolie is stevig en bestand tegen perforaties en scheuren, wat betekent dat het een uitstekende bescherming biedt voor jouw goederen. Bij Profipack hebben we machinewikkelfolie in verschillende kleuren, daarnaast is het mogelijk om wikkelfolie te laten bedrukken.

Je kunt machinewikkelfolie overwegen als je op zoek bent naar een efficiënte manier om pallets in te wikkelen voor transport. Machinewikkelfolie is speciaal ontworpen om te worden gebruikt met een foliewikkelmachine en kan daarom snel en gemakkelijk worden aangebracht. Het is een stevige folie die producten en ladingen goed beschermt tijdens transport.

Er zijn verschillende soorten machinewikkelfolie verkrijgbaar bij Profipack, dus het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste is voor jouw behoeften. Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van machinewikkelfolie: 

Dikte: Machinewikkelfolie is verkrijgbaar in verschillende diktes, van 15my tot 23my, hoe steviger het is. Kies de dikte die het beste aansluit bij de behoeften van jouw producten en ladingen. 

Rekbaarheid: Machinewikkelfolie kan meer of minder rekbaar zijn. Als je producten hebt met onregelmatige vormen of als je pallets wilt omwikkelen met een strakke, veilige wrap, kun je het beste kiezen voor een folie met een hogere rekbaarheid. 

Daarnaast is er transparante, blauwe en zwarte machinewikkelfolie. Wil je in één oogopslag blijven zien wat er op de pallet staat? Dan kan je het beste kiezen voor transparant. Wil je jouw lading beschermen tegen nieuwsgierige ogen of mankeren? Dan kun je kiezen voor zwarte of blauwe machinewikkelfolie.