Wanneer spreek je van zware kwaliteit noppenfolie?

Noppenfolie is verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte van dit verpakkingsmateriaal wordt uitgedrukt in micron, afgekort my. Hoe hoger dit getal is, hoe dikker de folie en dus hoe zwaarder de kwaliteit is. Ben je op zoek naar noppenfolie zwaar, dan moet je kiezen voor noppenfolie van 100 my of voor noppenfolie van 150 my. Noppenfolie zwaar is zelf dikker en zwaarder, maar noppenfolie zwaar wordt ook gebruikt voor zwaardere producten. De noppenfolie zwaar bestaat uit een dubbele laag met luchtkussentjes er tussenin.

Waarom kiezen voor noppenfolie zwaar?

Gebruik je voor zware materialen geen dikke folie, maar kies je voor standaard noppenfolie dan bestaat de kans dat producten en materialen toch onvoldoende beschermd zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van meubelstukken of andere zeer kwetsbare goederen. 

Lees ook: "Wat je nog niet wist over noppenfolie"

Ook in het geval van scherpe randen en hoeken die door het verpakkingsmateriaal heen kunnen prikken, is een stevigere beschermlaag gewenst. Schade wil je immers altijd voorkomen. Ga daarom in dergelijke gevallen altijd voor noppenfolie voor zwaar materiaal. Je kiest dan voor noppenfolie 100 my of noppenfolie 150 my als beschermingsmateriaal. Met noppenfolie zwaar ben je verzekerd van optimale bescherming. Noppenfolie zwaar is ook nog eens recyclebaar, waardoor het een duurzame keuze is.

Optimale bescherming en isolatie met noppenfolie zwaar

Bij het vervoeren en versturen van zware materialen is dikke folie dus meer dan gewenst. Onze dikste noppenfolie is 150 my. Dit is dan ook echt een stevige kwaliteit. Noppenfolie zwaar is niet makkelijk scheurbaar. Dit maakt deze noppenfolie zwaar zeer geschikt ter voorkoming van stoten en krassen en perforeren, maar ook als isolatiemateriaal is noppenfolie zwaar uitstekend geschikt. Toch is noppenfolie zwaar flexibel in gebruik. Houd je tuinkas of zwembad goed geïsoleerd met noppenfolie zwaar en je kunt rekenen op lagere stookkosten en minder bevriezing.

Verschillende rolbreedtes

Noppenfolie zwaar kun je krijgen in verschillende afmetingen. Bij Profipack zit er op een rol noppenfolie zwaar standaard een hoeveelheid van honderd meter. Dit is een behoorlijke lengte, dus je kunt er zeker wel even mee vooruit. Gebruik jij vaak noppenfolie voor zwaar materiaal, dan kun je natuurlijk meerdere rollen bestellen. Hierbij profiteer je ook nog eens van onze oplopende staffelkortingen. Extra voordelig dus! Naast de lengte hebben wij diverse breedtes in ons assortiment en verkopen wij noppenfolie van 100 my en noppenfolie van 150 my.

Lees ook: "Noppenfolie als inpakmateriaal: waar gebruik je het voor?"

Noppenfolie 100 my

Kies je voor noppenfolie 100 my dan is deze in de meeste gevallen prima geschikt voor het verpakken en beschermen van producten. Ook voor isolatie is deze noppenfolie zwaar doorgaans zeer geschikt. Het is dan ook een veel gekozen soort folie, vandaar dat we van de noppenfolie 100 my een ruime keuze aanbieden in rolbreedtes, te weten: 50cm, 100 cm, 120cm en 150cm. Kies de noppenfolie voor zwaar materiaal in de juiste breedtemaat, zodat je niet extra hoeft te snijden om de gewenste afmeting te krijgen.

Noppenfolie 150 my

Twijfel je nu of noppenfolie 100 my stevig genoeg is? Dan kun je altijd gaan voor noppenfolie voor zwaar materiaal dat nog net iets dikker is, namelijk noppenfolie van 150 my dik. Deze noppenfolie is zwaar van kwaliteit door zijn stevigheid en kan dus veel aan. Twijfel je wat voor jou de beste keuze is? Laat je dan inlichten door onze adviseurs. Zij vertellen je graag meer over het beschermen van zware materialen met dikke folie en kunnen aangeven of noppenfolie van 150 my dik de juiste keuze is of dat je evengoed voor onze andere noppenfolie zwaar kunt gaan.

Altijd goed verpakt met de producten van Profipack

Bestel je bij ons noppenfolie zwaar en doe je dit op een werkdag voor 16:00 uur, dan heb je het de volgende werkdag doorgaans al in huis. Zowel de noppenfolie van 100 my als de noppenfolie van 150 my hebben wij op voorraad. Zoek je nu ander verpakkings- of verzendmateriaal, zoals wikkelfolie of kartonnen dozen, ook dan kunnen wij in de meeste gevallen voldoen aan de vraag. Profipack heeft een uitgebreid assortiment en levert producten tegen scherpe prijzen.

Noppenfolie zwaar is extra dikke noppenfolie. De zware noppenfolie bestaat uit twee lagen folie met luchtbubbels. Deze noppenfolie zwaar is ideaal wanneer je zware producten of producten met scherpe hoeken wilt beschermen. Daarnaast wordt de zware folie regelmatig ingezet als isolatiemateriaal.

Ben je van plan zware of scherpe producten te gaan versturen? Of wil je jouw producten extra beschermen tijdens transport? Dan is noppenfolie zwaar wat je zoekt. Deze folie beschermt jouw producten nog beter tegen schokken, stoten en krassen. Wil je daarnaast gaan isoleren met noppenfolie? Dan is noppenfolie zwaar de beste keus.

Het belangrijkste verschil tussen standaard noppenfolie en noppenfolie zwaar is de dikte van de folie. Noppenfolie zwaar is een extra dikke variant van noppenfolie die bestaat uit twee lagen folie met luchtbubbels. Standaard noppenfolie is doorgaans dunner en minder taai dan noppenfolie zwaar. Hierdoor is standaard noppenfolie minder geschikt voor het verpakken van zware voorwerpen of voorwerpen met scherpe hoeken, en is het minder geschikt als isolatiemateriaal. Standaard noppenfolie is wel geschikt voor het beschermen van voorwerpen tegen kleine schokken en krassen, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing of verzending.