Waar is dubbelzijdige tape geschikt voor?

Dubbelzijdige tape is een product dat eigenlijk in elke gereedschapskist of keukenlade thuishoort. Dubbelzijdige tape is namelijk multifunctioneel te noemen. In de basis gebruik je dubbelzijdige tape om twee producten aan elkaar te bevestigen, zoals bijvoorbeeld tapijt aan een vloer of een spiegel aan de wand.

Lees meer: "The battle of the tapes"

Eenvoudige bevestiging zonder schroeven en boren

Het grote voordeel van dubbelzijdige tape is dat je producten kunt bevestigen, zonder dat je moet boren. Natuurlijk is dit afhankelijk van het betreffende product en spreekt het voor zich dat je altijd je gezonde verstand moet gebruiken als het gaat om zwaardere producten. Toch kan dubbelzijdige tape veel aan. Zo wordt dubbelzijdige tape niet alleen gebruikt als montagemateriaal, maar gebruikt men dubbelzijdige tape ook geregeld op industrieel gebied.

Dubbelzijdige tape voor binnen en buiten

Gebruik je dubbelzijdige plakband dan maakt het niet uit of je dit binnen of buiten doet. Je kunt dubbelzijdige tape kopen voor zowel binnen- als buitengebruik. Het hecht op de meeste ondergronden en materialen. De kleefkracht van dubbelzijdige tape is sterk en houdt lang aan. Ook is dubbelzijdige tape goed bestand tegen wisselende temperaturen en vocht.

De werking van dubbelzijdige plakband

Dubbelzijdige tape bestaat doorgaans uit twee verschillende kleeflagen. Een van deze lagen is voorzien van een beschermlaag, die je voor gebruik kunt verwijderen. Dubbelzijdige tape heeft een sterke, maar zeer flexibele werking. Is dubbelzijdige tape nu niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan gerust in onze verpakkingsmateriaal webshop naar andere soorten bouwtape. Twijfel je over het gebruik van dubbelzijdige tape en wil je advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Tijdelijke of permanente bevestiging

Wil je de dubbelzijdige tape kopen bij Profipack en bestel je de dubbelzijdige tape high/low tack, dan krijg je dubbelzijdige tape die speciaal ontwikkeld is voor tijdelijk gebruik. Dit houdt in dat de dubbelzijdige tape na een tijdje eenvoudig te verwijderen is en hierbij geen lijmresten achterlaat. Ga je voor de dubbelzijdige linnentape, dan kun je deze dubbelzijdige tape ook voor permanente bevestiging van bijvoorbeeld een tapijt gebruiken. Ook deze dubbelzijdige tape is prima buiten te gebruiken.

Hoe gebruik je dubbelzijdige plakband?

Standaard wordt dubbelzijdige plakband op een rol geleverd. Wil je dubbelzijdige tape kopen, dan kan dit bij Profipack op rollen van 25 meter. De rolbreedte van de dubbelzijdige tape varieert van 19 tot 50 millimeter. Dubbelzijdige tape kopen doe je bij ons per rol, dus ook de prijs is per stuk. Als je iets wilt ophangen of bevestigen, dan rol je simpelweg de dubbelzijdige tape van de rol en knipt dit op de gewenste lengte af. Door het beschermlaagje van de dubbelzijdige tape te verwijderen, komt de tweede plaklaag tevoorschijn, waardoor je dus de dubbelzijdige werking krijgt. Plak de dubbelzijdige plakband op het betreffende product en druk het andere product vervolgens goed aan voor extra stevigheid. Gebruik je dubbelzijdige tape, zorg er dan wel altijd voor dat het oppervlak schoon en droog is. Op deze manier ben je verzekerd van een uitstekende kleefkracht van de dubbelzijdige tape.

Al je verpakkingsmateriaal snel in huis


Profipack is de leverancier voor al je producten op het gebied van verpakken en verzenden. Naast dubbelzijdige tape en andere bevestigingsmaterialen hebben wij ook veel bouwmaterialentransport en hygiënemateriaal ins ons assortiment opgenomen. Dit maakt ons een veelzijdige aanbieder bij wie je altijd goed zult slagen. Wij leveren daarbij een goede service en werken snel en secuur. En hoe zit het dan met de prijs, vraag jij je mogelijk af? Nou, ook dat zit goed. Onze prijzen zijn al laag en daar bovenop profiteer je veelal ook nog eens van oplopende staffelkorting. Dat zijn nu de voordelen van Profipack.

Profipack biedt vier verschillende dubbelzijdige tapes aan. De dubbelzijdige tapes zijn verkrijgbaar vanaf een rolbreedte van 19 mm tot een rolbreedte van 50 mm. Op elke rol dubbelzijdige tape zit 25 meter tape.

Het dubbelzijdige tape zit op een rolletje. Bij het afrollen van de tape kan de plakrand op bijvoorbeeld de muur worden geplaatst. Wanneer je het beschermlaagje van de tape verwijderd kunnen de voorwerpen aan elkaar geplakt worden. Hierdoor hoeft er niet geboord worden en is er niks van te zien.

Dubbelzijdige tape is ideaal om een voorwerp ergens anders aan vast te plakken. Zo kan een spiegel, foto´s, posters of een schilderij aan de muur worden bevestigd, zonder dat er geboord hoeft te worden. Daarnaast is de dubbelzijdige tape geschikt om tapijt aan jouw vloer of trap vast te zetten, let hierbij wel op de kleefkracht.