Wat zijn luchtkussen enveloppen?

Voor een ieder die op zoek is naar praktische en handzame enveloppen om kwetsbare producten te verzenden, zijn luchtkussen enveloppen een goede keuze. Luchtkussen enveloppen worden ook wel bubbeltjes enveloppen genoemd, vanwege de schokbestendige noppenfolie aan de binnenkant van de envelop. De buitenkant van luchtkussen enveloppen is van kraftpapier gemaakt, wat een stevige papiersoort is. 

De luchtkussen enveloppen hebben een zelfklevende strip om ze mee af te sluiten en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Ook producten die minder of niet bepaald kwetsbaar zijn kun je overigens prima in deze luchtkussen enveloppen verzenden. Ze bieden immers meer bescherming tegen onder anderen scheuren en vocht dan een gewone envelop.

Waarom kiezen voor deze bubble enveloppen?

Als jij als ondernemer regelmatig producten verstuurt die wel wat extra bescherming kunnen gebruiken, maar die je niet direct in een te grote kartonnen doos wilt versturen, dan is een bubbel envelop ideaal. We vertellen je graag meer over de voordelen die een bubbel envelop biedt, zodat je voor jezelf een afweging kunt maken of dat het gebruik van luchtkussen enveloppen iets voor jou is:

Optimale bescherming tegen schokken

Luchtkussen enveloppen zijn, vanwege hun compacte formaat, ideaal om kleine producten te versturen die gevoelig zijn voor krassen of zelfs breekbaar zijn. Het feit dat er noppenfolie aan de binnenkant van de bubbel enveloppen zit, geeft een goede bescherming tegen onder meer de schokken die tijdens het verzenden regelmatig voorkomen. Verzenden met luchtkussen enveloppen garandeert een optimale bescherming.

Licht van gewicht

De bubble enveloppen zijn licht van gewicht en natuurlijk plat, waardoor je ze overal gemakkelijk kwijt kunt. Ruimte nemen ze maar weinig in beslag, wat uiteindelijk ook weer kostenbesparend is. Dankzij hun gewicht, te samen met het ideale formaat, worden deze enveloppen toegestaan als brievenbuspost. Ook dit houdt de verzendkosten aanzienlijk lager. Dit maakt het gebruik voor ondernemers aantrekkelijk. Het feit dat producten per brievenbuspost verzonden kunnen worden, is voor veel klanten bovendien ook voordelig. Naast de beperkte kosten, hoeven zij immers niet thuis te blijven voor ontvangst.

Eenvoudig hanteerbaar

Het is slechts een kwestie van je producten in deze bubble enveloppen doen, dichtplakken en klaar. Je producten extra verpakken ter bescherming, alvorens ze in de bubble enveloppen te doen, is niet nodig. Bubbel enveloppen zijn eenvoudig te sluiten middels een zelfklevende plakstrip. Je hoeft dus niet nog extra met een schaar en tape aan de gang om elke zending goed dicht te maken. Dit werkt snel en efficiënt.

Het gebruik van een luchtkussen envelop

Luchtkussen enveloppen zijn dus erg eenvoudig in gebruik. Dit geldt zowel voor de verzender als voor de ontvanger. Als verzender is het zo simpel als je product in de bubbel envelop doen en deze dichtplakken middels de zelfklevende plakstrip. Overige handelingen, zoals dichttapen met een verpakkingstape, zijn niet nodig.

Ook voor de ontvanger is het slechts een kwestie van de envelop openmaken bij de plakstrip. Als de ontvanger de plakstrip vervolgens verwijdert, is de plastic noppenfolie los van het kraftpapier weg te gooien. Dit draagt bij aan een optimaal recyclingsproces. Steeds meer klanten hechten waarde aan duurzame verzendmaterialen en wij van Profipack doen dat ook. Op deze manier dragen we gezamenlijk ons steentje bij.

Bubbel enveloppen bestellen

Profipack heeft luchtkussen enveloppen met verschillende afmetingen. Zo kun je altijd gaan voor de luchtkussen envelop die bij jouw producten past. Natuurlijk kun je ook verschillende afmetingen van deze bubble enveloppen bestellen, zodat je nooit meer verpakkingsmateriaal gebruikt dan nodig is. Zo is de kleinste luchtkussen envelop uit ons assortiment 100x165mm die en is 345x470mm de maximale afmeting. Afhankelijk van de afmeting leveren wij in dozen van 50, 100 en 200 stuks. Al onze luchtkussen enveloppen zijn gemaakt van extra wit papier met een kwaliteit van 80g/m².

Bestel je luchtkussen enveloppen eenvoudig online

Kijk in onze webshop om jouw bubbeltjes enveloppen direct te bestellen. Is het toch net niet wat je zoekt? Geen probleem. Wij bieden niet alleen een ruim assortiment luchtkussen enveloppen, maar ook andere enveloppen aan: van honingraat enveloppen en bordrug enveloppen tot kartonnen enveloppen en monsterzakken, we hebben het allemaal. Bij ons profiteer je bovendien niet alleen van vriendelijke prijzen, maar ook nog eens van staffelkortingen. Gebruik je vaak luchtkussen enveloppen? Dan loont het dus zeker om er direct wat meer van te bestellen.

Luchtkussen enveloppen, ook wel bekend als noppenfolie enveloppen, beschermen goederen extra goed tegen stoten. De envelop is van de binnenkant bekleed met bubbel plastic, hierdoor worden de producten die worden verstuurd extra goed beschermd. Ideaal om bijvoorbeeld sieraden veilig en netjes in te versturen.

Een luchtkussen envelop beschermt kleine goederen extra tijdens het transport. Wil je bijvoorbeeld kleine breekbare of harde producten versturen en deze beschermen tegen schokken en stoten? Dan is een envelop, die van binnen is bekleed met bubbeltjesplastic, wat je zoekt!

Bij Profipack zijn er veel verschillende maten luchtkussen enveloppen verkrijgbaar. Ideaal om veel verschillende formaten producten mee te versturen. De kleinste luchtkussen envelop heeft een afmeting van 100 x 165mm. De grootste bubbel envelop heeft een afmeting van 345 x 470mm.