Wat is machine tape?

Machine tapes zijn verpakkingstapes die worden gebruikt op dozensluitermachines. Het wordt ook wel dozensluiter tape genoemd. De tape is geschikt voor machinale verwerking. Het zijn grote rollen, met een flinke hoeveelheid tape. Het is een tape die uitermate geschikt is als je in een magazijn veel dozen achter elkaar moet verwerken. Bevatten de standaard rollen tape namelijk 66 meter tape? Een standaard rol machine tape heeft zo 990 meter tape op een rol. In een dozensluitmachine, worden de dozen automatisch gesloten met de machinetape. Bij Profipack kun je kiezen uit bruine en transparante tape. Voor bedrukte dozen raden wij altijd transparante machine-tape aan.

Acryl machine tape of hotmelt tape

We hebben bij Profipack twee tapes voor machinaal gebruik. Zo hebben we de hotmelt tape met een hotmelt belijming. Deze heeft een hoge aanvangstack. Hierbij plakt de tape dus razendsnel en is deze is uitermate geschikt voor dozen met een hoge omloopsnelheid. Hij is wat minder geschikt voor dozen die voor een lange tijd moeten worden opgeslagen. Als je dozen hebt die voor een langere tijd in de opslag gaan, dan kun je beter kiezen voor onze acryl machine tape. Deze dozensluiter tape heeft een minder beperkte levensduur.

Lees meer: "Battle of the tapes: papier, PP of PVC?"

Heb je een tape nodig die geschikt is voor testliner dozen? Dan kun je het beste kiezen voor een hotmelt tape. Deze plakt namelijk ook goed op ruwere oppervlakken. De acryl machine tape plakt daarbij vooral goed op gladde ondergronden. Een klein nadeel aan de hotmelt machinetape is dat deze een snerpend geluid maakt bij het afrollen. Heb je dit liever niet? Dan kun je het beste kiezen voor de acryl dozensluiter tape.

Een uitgebreid assortiment aan verschillende tapes

Bij Profipack hebben we naast machinetape nog een uitgebreid assortiment aan verschillende tapes. Zo hebben we diverse tapes in ons assortiment met verschillende belijmingen. Zo hebben we PP tape met een hotmelt, acryl en solvent belijming. Deze zijn vooral geschikt voor het sluiten van dozen tot 30 kg. Ga je zwaardere dozen sluiten? Dan moet je kiezen voor een PVC tape. Hiermee kun je dozen tot wel 40 kg sluiten. Ook hebben we nog verschillende papieren tapes in ons assortiment.

Lees ook: "Hoe sluit ik mijn dozen dicht? 7 gouden tips"

Naast machine tape en verpakkingstape kun je bij ons ook terecht voor de meer specialistische tapes. Zo hebben we ook teflon tape en filament tape in ons assortiment. Een teflon tape is een heel andere soort tape dan een dozensluiter tape. Zo sluit je met een teflon tape schroefdraadverbindingen gas- en waterdicht af. Een filament tape is daarbij weer geschikt voor het sluiten van zeer zware kartonnen dozen, of UN dozen met een gevaarlijke inhoud. Deze tape ligt weer wat dichter bij hetzelfde doel als machine-tape.

Het gebruiken van machinetape heeft verschillende voordelen, zoals: 

  • Hogere productiviteit: Machinetape is veel sneller en efficiënter in het aanbrengen van tape dan handmatig werken, waardoor je meer tapes kunt verwerken in minder tijd. 
  • Hogere precisie: Machinetape biedt een hogere nauwkeurigheid bij het aanbrengen van tape, vooral bij complexe of precieze toepassingen zoals elektronische componenten. 
  • Consistentie: Machinetape biedt een consistente tape-applicatie, waardoor er minder fouten voorkomen en de kwaliteit van het eindproduct verhoogt. 
  • Lagere arbeidskosten: Machinetape kan de arbeidskosten verminderen doordat het minder arbeid vereist dan handmatig tape aanbrengen. 
  • Vermindering van afval: Machinetape kan het afval van tape verminderen door de precieze toepassing van de tape.

Bij Profipack zijn er niet alleen verschillende soorten machinetape verkrijgbaar, maar ook een dozensluitermachine. Met onze dozensluiter en onze machinetapes kunnen jouw dozen sneller, gemakkelijker en efficiënter gesloten worden.