WAT IS DE KNAPZAK?

De knapzak is dé afvalzak om plastic afval mee in te zamelen. Deze vuilniszakken zijn speciaal gemaakt om verschillende soorten plastic afval mee in te zamelen. Opgeruimd staat netjes! Zo kun je er wikkelfolie mee inzamelen, omsnoeringsmateriaal, of ander kunststof afval. Bij Profipack kun je de knapzakken kopen in verschillende kleuren. Zo hebben we deze knapzakken in het rood, blauw, geel en oranje. Door gebruik te maken van verschillende kleuren, kun je ook verschillende afvalstromen inzamelen. Zo houd je overzicht in je magazijn.

OPGERUIMD STAAT NETJES MET PROFIPACK

Niet alleen hebben we bij Profipack deze plastic zakken in verschillende kleuren. We hebben ook de afvalzakken in verschillende formaten. Het meest gebruikelijke formaat is 400 liter, maar we hebben ook knapzakken van 60 liter en zelfs 1000 liter. Zo zit er altijd een knapzak tussen die geschikt is voor jou. Ook kun je kiezen voor een geperforeerde of ongeperforeerde variant. De geperforeerde varianten, hebben als voordeel dat je ze kunt persen. Hierdoor kun je jouw afvalvolume drastisch terugdringen.

KNAPZAKKEN VAN GERECYCLED MATERIAAL OF MDPE FOLIE

Bij Profipack hebben we knapzakken van onder andere gerecycled materiaal. Deze zakken zijn gemaakt van gerecycled LDPE. Doordat de zakken zijn gemaakt van gerecycled materiaal, kunnen ze soms qua troebelheid wat verschillen. Het is wel een bijzonder duurzaam product. Naast vuilniszakken van LDPE, hebben we ook nog knapzakken van MDPE folie. Deze zakken zijn beschikbaar in verschillende diktes. Zo hebben we zakken van 23 micron dikte en zakken van 40 micron dikte. Hoe dikker de zak, hoe steviger.

WAAROM KIEZEN VOOR HET KNAPZAKSYSTEEM?

De knapzak werkt in combinatie met een knapzakhouder. Het is enorm eenvoudig systeem. Om deze reden worden de plastic zakken op veel verschillende plekken ingezet. Heb je een klein bedrijf, of magazijn? Dan past er prima een knapzakhouder met knapzakken van 60 liter. Heb je een groot magazijn? Kies dan voor onze knapzakken voor 1000 liter, zodat je niet zo vaak de afvalzak hoeft te verwisselen. Het knapzaksysteem is zo effectief, doordat de knapzakken zo divers zijn en weinig ruimte innemen. Zo is er in elke bedrijfshal of magazijn wel plek voor een knapzakhouder.

Transparante vuilniszakken 60 liter

Kleine knapzakken, ook wel bekend als transparante vuilniszakken van 60 liter, zijn een handige oplossing voor het opruimen en opbergen van afval. Deze zakken zijn transparant, wat betekent dat de inhoud gemakkelijk kan worden geïdentificeerd zonder dat de zakken hoeven te worden geopend. Dit is een groot voordeel voor mensen die snel specifieke voorwerpen willen vinden of die willen weten welke afvalsoorten er in de zak zitten. 

Daarnaast zijn deze kleine knapzakken gemaakt van stevige en goed te recyclen, waardoor ze geschikt zijn voor het vervoeren van zwaar afval. Deze transparante vuilniszakken 60 liter zijn ook gemakkelijk te gebruiken en sluiten.

Waarneer moet ik kiezen voor een mini knapzak?

Transparante vuilniszakken van 60 liter, ook wel bekend als knapzakken, kunnen worden gebruikt in een aantal verschillende omgevingen en situaties. 

In huishoudens zijn deze zakken ideaal voor het opruimen en scheiden van afval. Ze kunnen worden gebruikt om afvalsoorten zoals papier, glas en plastic afval apart te houden. 

In kantoren zijn deze knapzakken een praktische oplossing voor het opruimen van kantoorafval zoals papieren en documenten. Ook kunnen ze gebruikt worden voor het verpakken van kleine items die verzonden of opgeslagen moeten worden. 

In industriële omgevingen zijn deze transparante vuilniszakken van 60 liter geschikt voor het opruimen van afval en afvalsoorten zoals metalen, hout en bouwafval. 

Ook in de horeca kan deze knapzakken een uitkomst zijn voor het verpakken van afval zoals folie, papieren en karton, en het scheiden van afvalsoorten. 

Kortom, transparante vuilniszakken van 60 liter kunnen in veel verschillende situaties en omgevingen worden gebruikt en zijn een praktische en veelzijdige oplossing voor het opruimen en opbergen van afval.

ZAKKEN OM JE CONTAINER SCHOON TE HOUDEN

Bij Profipack verkopen we ook containerzakken voor in je container. Deze grote afvalzakken passen prima in jou container. Door te kiezen voor containerzakken houd je jouw container schoon. Je kunt er prima verschillende soorten afval mee inzamelen zoals, standaard afval, folie en EPS. Onze afvalzakken zijn geschikt voor een container met een inhoud van 1100 liter. Deze zakken zijn niet voorzien van een sluitlint. Doordat de containerzak is geperforeerd, kan hij worden geperst, waardoor je afvalvolume drastisch afneemt. 

Het is belangrijk om je container goed schoon te houden. Niet alleen voorkom je met een containerzak dat je container vies wordt, maar het draagt ook bij aan de hygiëne en geur. Of je een geperforeerde zak gebruikt, of een ongeperforeerde zak, ligt eraan wat voor afval je wilt gaan inzamelen. Zamel je standaard afval in? Dan kun je beter ongeperforeerde zakken gebruiken. Zamel je bijvoorbeeld plastic afval in? Kies dan voor geperforeerde zakken, die dan kunnen worden geperst als ze vol zijn.

KNAPZAKKEN KOPEN BIJ PROFIPACK

Bij Profipack kun je voordelig en snel je containerzakken en knapzak kopen. Zo kun je snel bezig met het inzamelen van (plastic) afval in je magazijn, supermarkt of bedrijfshal. Met onze knapzakken is het mogelijk om verschillende afvalstromen in te zamelen, maar ze worden grotendeels gebruikt voor het verzamelen van plastic afval. Bestel je bij ons op een werkdag voor 16:00 uur? Dan wordt je bestelling nog diezelfde dag door ons verzonden. Bestel je daarbij knapzakken 400 liter voor een bedrag van €99,- of meer in Nederland? Dan betaal je bij Profipack Verpakkingsmateriaal geen verzendkosten. Zo wordt er steeds meer verpakt, met Profipack.

Een knapzak is een grote afvalzak tot wel 1100 liter. Een knapzak is ideaal om het plastic van een magazijn in op te vangen. Knapzakken hoeven minder vaak vervangen te worden dan een afvalzak. In een knapzak past namelijk 15 keer meer dan in een standaard afvalzak. In een knapzak kan je gemakkelijk grote hoeveelheden omsnoeringsband en wikkelfolie afvoeren.

Heb je een magazijn en zijn jouw standaard afvalzakken aan het eind van de dag altijd vol? Dan is een knapzaksysteem wat je zoekt! Met een knapzaksysteem hang je gemakkelijk grote knapzakken in jouw magazijn op. Met knapzakken tot wel 1100 liter hoef je afvalzakken niet meer dagelijks te vervangen.

Profipack biedt knapzakken aan van zowel LDPE als MDPE. De MDPE knapzakken hebben als voordeel dat ze een hoge scheurweerstand hebben. Het voordeel van de LDPE knapzakken is dat ze zijn gemaakt van gerecycled materiaal. De diktes van de knapzakken worden aangegeven in micron, hoe dikker de zak hoe steviger de zak.