Houd je container schoon met containerzakken

Containerzakken zijn stevig genoeg om grote hoeveelheden afval te kunnen houden. Ze zijn dus gemaakt van stevig materiaal, in veel gevallen van LDPE. Over dit materiaal vertellen we verderop iets meer. Een groot voordeel van het gebruik van containerzakken, is dat je jouw container schoon houdt. Hierdoor hoef je jouw container veel minder vaak schoon te maken. En we weten immers allemaal dat dit geen leuk karwei is, of wel? Een containerzak functioneert eigenlijk net zoals een afvalzak in een prullenbak. Ook gaat je container veel minder snel stinken, wanneer je gebruikmaakt van stevige containerzakken.

Snel je container leegmaken

Zijn er nog meer voordelen aan het gebruik van container zakken? Jazeker. Welke? Dat vertellen wij je graag. Zo kun je door gebruik te maken van containerzakken, ook razendsnel en efficiënt je containers legen. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer je per dag veel afval verwerkt en je dus al snel een volle container hebt. De afvalverwerker komt niet iedere dag, dus dan is het handig dat jij snel tussendoor de container kunt legen. Je haalt snel de containerzak eruit en stopt er een nieuwe in en je kunt weer verder. Een kind kan de was doen. Verwerk je per dag erg veel afval? Dan kun je ook gebruikmaken van knapzakken. Met het knapzaksysteem, zamel je makkelijk afval in en verwissel je razendsnel van zak. Het knapzaksysteem werkt met een speciale knapzakhouder. Hier hang je de zak overheen, waardoor je de zak snel kunt verwisselen.

Verschillende afvalzakken

Bij Profipack kun je niet alleen terecht voor je containerzakken. Wij hebben namelijk een uitgebreid assortiment op het gebied van producten voor afvalverwerking. Zo hebben wij allereerst een ruim assortiment aan standaard afvalzakken naast onze containerzakken. Ook kun je bij ons terecht voor kliko afvalzakken en pedaalemmerzakken. Ben je werkzaam in de bouw en zoek je stevige bouwzakken voor je afval? Ook dan zit je bij ons aan het goede adres. Zo kun je bij ons puinzakken kopen voor al jouw bouwpuin. Heb je erg veel bouwpuin? Koop dan onze big bags. Kom je asbest tegen? Voer dit dan af met onze asbestzakken.

LDPE containerzakken met of zonder sluitlint

Bij Profipack verkopen wij onder meer LDPE containerzakken. LDPE is een afkorting voor lagedichtheidpolyetheen. LDPE is een uitstekend materiaal om containerzakken van te maken. Het materiaal heeft allereerst een lage dichtheid. Grappig weetje is dat het juist onder hoge druk wordt geproduceerd. Doordat de container zakken een lage dichtheid hebben, zijn ze stukken steviger dan een zak van HDPE. HDPE staat voor hogedichtheidpolyetheen. Het is een materiaal waar ook vaak afvalzakken van worden gemaakt. LDPE containerzakken zijn verder zachter, een stuk elastischer en zullen minder snel uitscheuren wanneer er een gat in komt. 

Profitip: houd altijd de containerzakken buiten het bereik van kinderen in verband met mogelijk verstikkingsgevaar.

Bio containerzakken

Ben je op zak naar bio afvalzakken voor een container? Dan ben je bij Profipack zeer zeker aan het juiste adres. Een bio containerzak kun je goed plaatsen in je GFT afvalcontainer. GFT afval, is vaak één van de viezere soorten afval die we produceren. Het is vaak nat, slijmerig en er komen gauw bacteriën op af. Om die reden wil je er natuurlijk voor zorgen dat je jouw GFT container netjes en schoon houdt. Dit voorkomt onder meer in de zomermaanden dat je vieze beestjes in je afvalcontainer krijgt. De bio container zakken zijn composteerbaar, waardoor er na verloop van tijd in een industriële compostinstallatie alleen water en CO2 overblijft. Lekker duurzaam.

In ons assortiment hebben we diverse milieuvriendelijke containerzakken. Zo hebben wij diverse zakken die zijn gemaakt van gerecycled LDPE. Ook hebben wij bio afvalzakken in ons assortiment. Deze kunnen voor de volle 100% worden gecomposteerd.

Een aantal van onze containerzakken hebben een sluitlint. Hiermee kan je de zakken snel en efficiënt afsluiten en heb je geen overig sluitingsmateriaal nodig. Voor de andere containerzakken kan je bijvoorbeeld drilbinders of tyraps gebruiken om de zak af te sluiten.