Waarvoor worden deze platen gebruikt?

Een kartonnen plaat, is eigenlijk precies wat het zegt te zijn; het is een grote plaat gemaakt van karton. De platen worden eigenlijk voornamelijk gebruikt op palletladingen. Hier hebben de platen verschillende functies. Welke functies de golfkartonnen platen hebben? Dat vertellen wij je graag. Allereerst zorgen de karton platen ervoor dat je palletlading op een schone ondergrond staat. Pallets kunnen namelijk nog weleens vies zijn. Door je gestapelde dozen te stapelen op een karton plaat, zorg je ervoor dat je kartonnen dozen netjes en schoon blijven. Je klanten zullen erg waarderen dat hun lading gewoon netjes en schoon aankomt.

Meer stabiliteit aan je lading

De karton platen zorgen daarbij ook voor meer stabiliteit aan je palletlading. Ze kunnen namelijk minder snel gaan schuiven op de pallet. Het is belangrijk om dit te voorkomen. Een schuivende palletlading kan namelijk zorgen voor grote ongelukken. Zo kan een palletlading zonder grote kartonnen platen omvallen. Niet alleen kan hierdoor je lading beschadigen, maar het is ook mogelijk dat omstanders gewond raken. Voor nog meer stabiliteit, wordt een karton plaat ook wel gebruikt als tussenlegplaat. Hierdoor wordt de palletlading meer één geheel en ook weer stabieler. Voorkom ongelukken en maak goed gebruik van verpakkingsmateriaal.

Een kartonnen plaat kan daarnaast ook worden ingezet als afdekplaat bovenop de palletlading. Dit zorgt niet alleen voor nog meer stevigheid. Door de bovenkant van je lading af te dekken met een karton plaat kun je ook de bovenkanten van je palletladingen beschermen.

Al onze platen zijn erg duurzaam, omdat je ze kunt recyclen. Zo kun je er weer gerecycled golfkarton van maken. Door te recyclen, draag je bij aan een duurzame toekomst.

Soorten kartonnen platen

Bij Profipack kun je diverse grote kartonnen platen kopen. Zo hebben wij allereerst golfkartonnen platen. Dit zijn kartonnen platen die zijn gemaakt van golfkarton. Golfkarton is karton met een golf erin. Dankzij deze golf is het karton stevig en kan het goed klappen en stoten opvangen. Deze platen zijn nog behoorlijk flexibel en ze worden ook wel gebruikt om grote producten erin te rollen. Een stuk tape eromheen, en voíla, je hebt een verpakking op maat. We hebben ook nog massief kartonnen platen in ons assortiment. Deze massief kartonnen platen ontlenen hun stevigheid juist weer aan het feit dat ze massief zijn.

Massief kartonnen platen zijn bijzonder goed bestand tegen vocht. Om deze reden worden ze veel gebruikt in de voedingsindustrie. Een karton plaat van massief karton is minder buigzaam en werkt niet schokdempend. Het voordeel van de golfkartonnen platen is juist weer dat ze wel schokdempend zijn en dus ook schokken tussen lagen dozen kunnen opvangen. De massieve variant heeft juist weer als voordeel dat ze meer stabiliteit bieden aan de lading.

Karton platen op de magazijnvloer

Niet alleen worden grote kartonnen platen gebruikt op pallets. Ook in het magazijn kunnen de platen een ware uitkomst zijn. Zo hoef je niet perse je dozen op de vloer neer te zetten, maar kun je ze op karton platen neerzetten. Hierdoor voorkom je dat de onderkant van de doos vies wordt, of dat er optrekkend vocht in de producten kan trekken. Wil je karton platen met een dubbele golf voor extra stevigheid? Neem dan contact op met één van onze vertegenwoordigers. Zij vertellen je graag meer over alle mogelijkheden en helpen je graag verder.

Verschillende maten golfkartonnen platen kopen

Bij Profipack kun je verschillende afmetingen kartonnen platen kopen. Zo hebben wij platen voor EURO-pallets en BLOK-pallets. De kartonnen platen voor EURO-pallets zijn 75 x 115 cm en de platen voor BLOK-pallets zijn 95 x 115 cm. De BLOK-pallets zijn de platen in de grootste maximum afmeting die we hebben.

Lees ook: "Omsnoeringsbanden: effectief en snel gebruiken"

Sommige mensen willen graag kartonnen platen bestellen die ze kunnen vouwen. Sommige mensen wil zelfs wel platen tot vier vouwlijnen. Bij Profipack kun je niet standaard massief kartonnen platen of golfkartonnen platen kopen met vouwlijnen. Ben je toch echt op zoek naar dit product? Neem dan contact op met één van onze verpakkingsexperts.

Karton platen kopen bij Profipack

Bij Profipack kun je diverse grote kartonnen platen kopen voor scherpe prijzen. Zo weet je altijd dat je niet te veel betaald, maar een product krijgt met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een karton plaat van Profipack is stevig, betrouwbaar en is een product waarop je kunt bouwen. Of je nou massief kartonnen platen wilt bestellen, of juist platen van golfkarton, beiden heb je bij Profipack snel en voordelig binnen.

Kartonnen platen worden vooral gebruikt op palletladingen. Door gebruik te maken van kartonnen platen kun je jouw lading op een schone ondergrond plaatsen. De golfkartonnen platen werken schokdempend, waardoor de schokken tussen lagen dozen worden opgevangen. Daarnaast zorgen massief kartonnen platen voor een extra stabiele lading.

Er zijn verschillende maten kartonnen platen verkrijgbaar, namelijk platen voor Europallets en platen voor Blokpallets. Daarnaast zijn er platen gemaakt van massiefkarton en platen gemaakt van golfkarton. Het voordeel van een massief kartonnen plaat is dat ze zeer stevig en minder buigzaam zijn, wat zorgt voor een stabielere lading. Het voordeel van golfkartonnen platen is dat ze schokdempend werken en de schokken tussen de lagen dozen opvangen.