Waarom kiezen voor zwarte wikkelfolie?

Er zijn verschillende redenen waarom men kan kiezen voor zwarte handwikkelfolie in plaats van andere kleuren. 

Een van de belangrijkste redenen is dat zwarte wikkelfolie de ingepakte goederen beschermt tegen UV-stralen. UV-stralen kunnen het verkleuren of beschadigen van sommige producten, zoals voedsel, veroorzaken. Zwarte stretchfolie biedt deze bescherming omdat deze kleur geen licht doorlaat. 

Een andere reden is dat zwarte wikkelfolie het verbergen van producten eenvoudiger maakt. Zwarte wikkelfolie kan worden gebruikt om producten te verbergen die niet bedoeld zijn om te worden gezien, zoals bijvoorbeeld bij beveiligingsdoeleinden. 

Lees ook: "Duurzame nanofolie: de nieuwe wikkelfolie"

Ten slotte kan men voor wikkelfolie zwart kiezen vanwege esthetische redenen. Zwart is een neutrale kleur die vaak wordt beschouwd als professioneel en elegant, en die bij vele soorten verpakkingen past. 

In het algemeen, zwarte handwikkelfolie kan een efficiënte oplossing zijn voor vele soorten verpakkingen die bescherming en esthetiek vereist.

Wikkelfolie zwart als bescherming tegen UV straling

Ja, zoals eerder genoemd, kan zwarte wikkelfolie worden gebruikt om producten te beschermen tegen UV-stralen. Dit komt omdat zwart geen licht doorlaat, waardoor UV-stralen niet in staat zijn om het product te bereiken. Dit is van groot belang voor producten die gevoelig zijn voor verkleuring of beschadiging door UV-stralen, zoals voedsel, kunstwerken, en cosmetica. 

Houd wel in de gedachte dat als het product dat je wilt beschermen als UV gevoelig is, het het beste is om het product te beschermen met UV beschermende folie of UV beschermende verpakkingen in plaats van wikkelfolie zwart alleen.

Gekleurde wikkelfolie versus transparante wikkelfolie?

Gekleurde of zwarte wikkelfolie en transparante wikkelfolie zijn beide soorten van wikkelfolie die worden gebruikt voor het inpakken en beschermen van producten.

Gekleurde handwikkelfolie

Gekleurde wikkelfolie is een soort van wikkelfolie met kleur. Dit type folie is er in verschillende kleuren en wordt vaak gebruikt voor decoratie of identificatie van de inhoud van het pakket. Bijvoorbeeld, een winkel kan gekleurde folie gebruiken voor producten van een specifieke categorie. Gekleurde folie kan ook worden gebruikt om producten te onderscheiden, zoals bijvoorbeeld rode folie voor gevaarlijke stoffen.

Transparante wikkelfolie

Doorzichtige wikkelfolie is een soort van wikkelfolie waardoor de inhoud van het pakket duidelijk zichtbaar is. Dit type folie is vaak gebruikt voor producten waarvan de inhoud duidelijk zichtbaar moet zijn, zoals bijvoorbeeld voedsel of elektronische producten. Doorzichtige folie wordt vaak gebruikt voor verkoop- en productpresentatie en bescherming van het product tegen stof en vocht. 

Lees ook: "Duurzaam verpakken en beschermen tijdens transport en verhuizingen"

In het algemeen wordt gekleurde wikkelfolie voornamelijk gebruikt voor decoratie en identificatie, terwijl transparante wikkelfolie voornamelijk wordt gebruikt voor productpresentatie en bescherming.

Zwarte mini wikkelfolie

Onze zwarte mini wikkelfolie, ook wel bundelfolie genoemd, is een veelzijdig product dat in elk magazijn en op elke inpaktafel aanwezig zou moeten zijn. Het wordt vaak gebruikt voor het bundelen van verschillende producten, zoals het samenbinden van kartonnen dozen voor verzending zonder het gebruik van een pallet. Ook wordt het vaak gebruikt voor het bundelen van langwerpige voorwerpen.

Ruim assortiment aan wikkelfolie zwart uit voorraad leverbaar

Wikkelfolie zwart kopen doe je bij Profipack Verpakkingsmaterialen voor een voordelige prijs. Onze rekfolies zwart zijn daarbij praktisch altijd uit voorraad leverbaar, zodat je niet snel misgrijpt in onze webshop. Wil je daarbij meteen een grote hoeveelheid wikkelfolie zwart bestellen? Neem dan even contact op met één van onze verpakkingsexperts. Ben je daarbij een nieuwe klant? Dan krijg je bij Profipack altijd een mooie welkomstkorting. Met de stretchfolie zwart van Profipack kun je in ieder geval met een gerust hart je ingepakte goederen stevig, veilig en professioneel verzenden.

Zwarte wikkelfolie heeft diverse voordelen, ten opzichte van transparante wikkelfolie. De voordelen van zwarte wikkelfolie zijn onder andere: 

  • Het stabiliseren en veilig vervoeren van palletladingen, waardoor kostbare goederen beschermd worden tegen beschadiging. 
  • Bescherming tegen licht, UV-straling, vuil, stof en vocht. 
  • Bescherming tegen ongewenste blikken. 
  • Verkleint de kans op diefstal.

Profipack biedt wikkelfolie zwart in verschillende diktes aan. Naast zwarte wikkelfolie, is er bij Profipack ook transparante en vele andere kleuren, zoals blauw en rood verkrijgbaar. Toch op zoek naar een kleine zwarte bundelfolie? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres!