WAT ZIJN GEBRUIKTE DOZEN?

De gebruikte dozen van Profipack, zijn duurzame verpakkingen die prima nog een tweede ronde mee kunnen. Ze bevatten soms lichte gebruikssporen, een kleine stukje tape, maar zijn erg stevig en in prima staat. Elke batch die we binnenkrijgen onderwerpen we aan een strenge kwaliteitstest. Zijn de gebruikte dozen té beschadigd of niet schoon? Dan recyclen we ze met het oud papier. In veel gevallen zijn onze tweedehands dozen echter misproducties, met bijvoorbeeld een kleine drukfout. Zo heb je dus eigenlijk een gloednieuw product, maar voor een veel lagere prijs.

Profitip: ben je nog op zoek naar goedkope verhuisdozen? Ook dan zijn tweedehands dozen van dubbelgolfkarton een duurzaam alternatief.

WAAROM TWEEDEHANDS DOZEN GEBRUIKEN?

Allereerst zijn gebruikte dozen natuurlijk een stuk goedkoper dan nieuwe exemplaren. Hierdoor kun je met dit product in veel gevallen flink geld besparen het logistieke proces. Bij Profipack vinden we alleen dat niet alles moet draaien om geld, maar ook om duurzaamheid. Voor de productie van nieuwe kartonnen dozen zijn nieuwe grondstoffen nodig, water en een hoop energie. Ook bij het recyclingproces is er veel energie en water nodig. Door gebruikte dozen te gebruiken, geef je deze verpakkingen een tweede leven en draag je bij aan een duurzamere en groenere wereld.

DUURZAAM ONDERNEMEN MET GEBRUIKTE DOZEN

Door tweedehands dozen weer terug te brengen in het logistieke proces, besparen we dus onder meer op energieverbruik en grondstoffen. Dit product is dus ideaal wanneer je als webshop een stap wilt nemen richting duurzaam ondernemen. Vanuit de overheid komen er steeds meer eisen aan bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Het is dus beter om nu al langzaam stappen te nemen naar een duurzamere bedrijfsvoering. Het gebruik van deze gebruikte dozen is daar een goed begin van.

Profitip: ga je een product verzenden dat je hebt verkocht via marktplaats of Facebook? Ook dan zijn onze gebruikte kartonnen verzenddozen echt een uitkomst.

GEBRUIKTE DOZEN KOPEN ANDER DUURZAAM VERPAKKINGSMATERIAAL

Bij Profipack kun je niet alleen duurzame gebruikte dozen kopen, maar ook ander milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Zo hebben wij in ons assortiment ECO-noppenfolie, FSC-gecertificeerd opvulmateriaal en verpakkingen van 100% gerecycled materiaal. Ook voor biologische afvalzakken ben je bij ons aan het juiste adres. Ga dus niet alleen gebruikte dozen kopen als je op onze webshop rondkijkt, maar bestel ook nog wat van onze andere duurzame verpakkingen.

WAT VOOR GEBRUIKTE KARTONNEN DOZEN HEBBEN JULLIE?

Onze gebruikte kartonnen dozen zijn de standaard Amerikaanse vouwdozen, welke ook wel Fefco 0201 worden genoemd. Dit type wordt wereldwijd het meest gebruikt en is niet zonder redenen zo populair. Dit type gebruikte dozen wordt onder meer veel gebruikt in de industrie en E-commerce. Het is een betrouwbaar model met veel verschillende toepassingen. Al onze tweedehands dozen bevatten 4 panelen en hebben 4 kleppen aan zowel de boven- als onderkant. Je vouwt de verpakking simpel en snel dicht. Vervolgens hoef je de naden alleen nog dicht te plakken en voilà: de gebruikte kartonnen doos kan weer gebruikt worden.

TWEEDEHANDS KARTONNEN DOZEN VAN DUBBELGOLFKARTON

Al onze tweedehands kartonnen dozen zijn vervaardigd uit dubbelgolfkarton. Deze dubbele golf zorgt ervoor dat de verpakkingen bijzonder stevig zijn en wel tegen een stootje kunnen. De tweedehands kartonnen dozen zijn zeer geschikt voor de verzending van zware en breekbare producten. Echter, ze zijn ook geschikt voor het lichtere werk en opslag. De gebruikte dozen zijn door hun kwaliteit ook geschikt voor langdurig internationaal transport. Zo weet jij zeker dat je producten veilig aankomen bij de klant. De verpakkingen hebben verder een goede stapelweerstand en zijn zeer geschikt voor het vervoer op pallets.  Profitip: wil je de stabiliteit van jouw palletladingen verbeteren? Maak dan gebruik van kartonnen hoekprofielen. Dit handige product kun je ook binnenin een gebruikte kartonnen doos gebruiken voor extra stevigheid. Combineer ook kartonnen hoekprofielen met palletdozen.

TWEEDEHANDS DOZEN IN VERSCHILLENDE FORMATEN

Bij Profipack bieden we drie verschillende formaten tweedehands dozen aan. We zijn echter afhankelijk van het aanbod op de markt. Hierdoor kan het soms voorkom dat een bepaald formaat gebruikte doos tijdelijk niet leverbaar is. Geen paniek in dit geval. We hebben namelijk ook een ruim assortiment aan nieuwe dozen, waar vast het juiste formaat voor jou tussen zit. Profitip: kies gebruikte kartonnen dozen, die qua afmeting het dichts bij de afmetingen van jouw product in de buurt zitten. Hierdoor verbruik je minder karton én opvulmateriaal. Wel zo duurzaam!

Lees ook het blog: "DIY: honingraat van gebruikte kartonnen dozen"

HOE DUURZAAM ZIJN DEZE GROENE DOZEN?

Doordat deze groene dozen een tweede leven krijgen, zijn ze natuurlijk allereerst al enorm duurzaam. Daarnaast zijn de verpakkingen in de basis gemaakt van houtpulp en dat is een hernieuwbare grondstof. Als je toch uiteindelijk klaar met deze groene dozen, zijn ze natuurlijk weer voor 100% te recyclen of te composteren. Hierdoor komt het kartonnen product uiteindelijk weer in een duurzame kringloop terecht. Helaas kunnen we niet altijd garanderen dat elke groene doos is gemaakt van FSC-gecertificeerd materiaal. Dit komt doordat we telkens nieuwe batches inkopen.  Profitip: wist je dat we bij Profipack ook nog verpakkingen van graskarton hebben? Naast onze gebruikte dozen, zijn dat uitstekende producten om je bedrijf groener te maken.

TWEEDEHANDS DOZEN KOPEN BIJ PROFIPACK

Tweedehands dozen kopen doe je natuurlijk bij een partij die verstand heeft van karton. Dankzij onze jarenlange ervaring in de verpakkingswereld, weten wij welke verpakking nog een tweede kans verdient. Bij Profipack kun je dus altijd tweedehands dozen en andere  verpakkingsmateriaal kopen  van goede kwaliteit. Naast goede kwaliteit, staan wij ook garant voor een aantrekkelijke prijs en een snelle levertijd. Plaats je een bestelling in onze webshop op een werkdag voor 16:00 uur? Dan verzenden wij jouw producten diezelfde nog. Zo heb jij jouw groene dozen lekker snel in huis!

Naast dat het gebruik van gebruikte kartonnen dozen een stuk goedkoper is, zijn gebruikte kartonnen dozen ook nog eens super duurzaam. Doordat bestaande dozen opnieuw worden gebruikt, zijn er minder grondstoffen nodig. Daarnaast hoeven de dozen niet omgezet worden in nieuwe kartonnen dozen wat energie en water bespaart.
Elke batch gebruikte kartonnen dozen die wij binnen krijgen onderwerpen we aan een strenge kwaliteitstest. Zijn de dozen te beschadigd of niet schoon? Dan worden de gebruikte kartonnen dozen gerecycled als oud papier. De gebruikte kartonnen dozen bevatten soms lichte gebruikssporen, zoals een stukje tape, maar zijn nog prima in staat. In de meeste gevallen gaat het echter om een misproductie, zoals een drukfout en zijn de dozen nog nooit op transport geweest.
Een enkelgolf kartonnen doos heeft één laag golfkarton. Een doos met dubbelgolf is zoals je al verwacht een doos met een dubbele laag golfkarton. De golven werken schokabsorberend en maken de doos sterker. Een doos met een dubbele golf is steviger dan een enkele golf. Voor zware of breekbare producten raden wij je aan om gebruik te maken van een doos met een dubbele golf.