De vele voordelen van plastic zakken

Plastic zakken hebben als voordeel dat ze waterdicht en vochtbestendig zijn. Vaak zijn plastic zakjes ook erg sterk. Daarnaast is een plastic zak vrij goedkoop. De meeste grote supermarkten hebben bij hun stands met groente en fruit zelfs vlakke zakken die gratis beschikbaar zijn. Een ander voordeel van plastic zakjes is het lage gewicht, de hygiënische eigenschappen en het gemak van transport en gebruik.

Plastic zakken voor diverse doeleinden

Wanneer het gaat om plastic zakjes, dan zijn innovatie en materialen essentieel om koopwaar goed te houden en deze gemakkelijk te kunnen transporteren. Het meest gebruikte materiaal voor plastic zakjes is polyethyleen. Dit materiaal wordt veelvuldig gebruikt vanwege zijn grote duurzaamheid en weerstand.

Verschillende toepassingen vlakke zakken

Vlakke zakken van polyethyleen hebben in de verpakkingsindustrie verschillende toepassingen. Zo dienen plastic zakken uit onze verpakkingsmateriaal webshop om de producten tijdens transport in perfecte staat te houden. Plastic zakjes van polyethyleen hebben verschillende maten dus ze zijn geschikte voor kleine of grotere producten.

Meer naamsbekendheid met een plastic zak

Plastic zakken zijn ook goed te gebruiken voor promotionele doeleinden, aangezien je ze met een logo kunt laten bedrukken. Op een geschikte plastic zak kun je een logo plaatsen, een pakkende reclameslogan en een bedrijfsnaam. Een dergelijke actie zal de naamsbekendheid en herkenning van jouw bedrijf beïnvloeden.

Plastic zakken van verschillende soorten polyethyleen

Zakken van polyethyleen kunnen een lage of een hoge dichtheid hebben. Een polyethyleen plastic zak met hoge dichtheid (HDPE) heeft een grote hardheid, slijtvastheid, stijfheid en sterkte dan (LDPE) polyethyleen met lage dichtheid. Ook zijn deze zakken beter bestand tegen chemicaliën en hogere temperaturen.

LDPE: wereldwijd meest gebruikte plastic

Plastic zakjes van lage dichtheid polyethyleen (LDPE) zijn vanwege hun zachtheid gemakkelijk te buigen. LDPE behoort tot de familie van olefinepolymeren. Het is een glanzende, kneedbare en resistente kunststof. Opgemerkt moet worden dat alle soorten LDPE recyclebaar zijn. Het is niet voor niets het meest gebruikte én het meest gerecyclede plastic ter wereld.

Vraag naar LDPE plastic zakken neemt toe

Vanwege de grote veelzijdigheid groeit in alle industrieën de vraag naar LDPE. Het dagelijkse leven laat ons zien hoe wijdverbreid het gebruik ervan is. Zo worden LDPE zakken veel gebruikt om producten erin in te vriezen en om voedsel in te verpakken. Een LDPE zak is ook zeer geschikt voor het verpakken van kabels of elektronica.

Waar koop je vlakke zakken van plastic?

Vlakke zakken zijn bij Profipack verkrijgbaar in standaard formaten, maar het is ook mogelijk om ze gepersonaliseerd aan te vragen in verschillende diktes en formaten, al dan niet met bedrukkingen. Het is wel erg belangrijk om de zakken te kiezen op basis van hun geschiktheid voor het product. Ga ook na of de plastic zakjes compatibel zijn met het transport- en conserveringsproces.

Waarvoor gebruik je plastic zakjes?

Het is ook handig om te weten aan welke temperaturen plastic zakken en de daarin bewaarde producten worden blootgesteld bij opslag of transport. Kan de plastic zak bijvoorbeeld schokken opvangen zonder te scheuren? Maakt het niet uit of de inhoud te zien is kies je in dat geval voor transparante kunststof zakken?

De juiste plastic zakken bestellen

Dergelijke informatie maakt deel uit van een goede strategie bij de aankoop van LDPE zakken. Dit vertaalt zich namelijk in hogere winsten door het vermijden van onnodige kosten als gevolg van slijtage, breuk of verlies van goederen door het gebruik van de verkeerde zak.

Waarom vlakke zakken kopen bij Profipack

We hebben het grootste assortiment aan verschillende soorten plastic zakjes in vele formaten en verschillende doeleinden, zoals de plastic zakjes waarin je allerlei producten netjes kunt verpakken terwijl ze gewoon nog goed zichtbaar zijn. Deze vlakke zakken zijn per 50 stuks verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Transparante plastic zakken kopen

LDPE plastic zakken koop je bij Profipack tegen een zeer voordelige prijs en altijd uit voorraad leverbaar. Onze vlakke zakken worden per 50 of 100 stuks verkocht. Ze worden gebruikt voor veel kleine en grotere producten en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. De levering geschiedt snel en veilig: plastic zak vandaag besteld, morgen in huis!

Profipack biedt verschillende plastic zakken aan, waaronder vlakke zakken. De vlakke zakken zijn ideaal om producten netjes in te verpakken. Doordat deze plastic zakjes transparant zijn, kan je de inhoud altijd goed zien. De vlakke zakken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. Bekijk onze ruim 30 verschillende soorten vlakke zakken.

Vlakke zakken zijn transparante plastic zakken. Deze zakken zijn zeer geschikt om producten netjes mee in te pakken. De zakken zijn gemaakt van LDPE. Daarnaast zijn de zakken niet alleen verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar ook in verschillende diktes.

Vlakke LDPE zakken zijn ideaal om verschillende producten in te verpakken. Door de verschillende diktes kunnen er ook veel verschillende producten in verpakt worden. Daarnaast zijn deze LDPE zakken geschikt om eten in te verpakken.