Wat is handwikkelfolie

Handwikkelfolie is een dunne folie op rol die wordt gebruikt om je pallet lading mee te beschermen. Het product wordt ook wel rekwikkelfolie of bundelfolie (meestal zijn dat wat kleinere varianten) genoemd. Het materiaal is gemaakt van stevig LDPE voor een optimale bescherming. De folie wordt rondom de pallets gewikkeld, waardoor je palletlading in een handomdraai is beschermd. Maar waar wordt je palletlading nu tegen beschermd. Allereerst is je lading goed beschermt tegen vocht, stof en vuil. Je maakt de bescherming compleet af door je lading af te dekken met een tophoes. Doordat je lading ook een stuk stabieler is, voorkom je omvallen. Zo is je lading optimaal beschermd.

Het voordeel van handwikkelfolie transparant

Bij handwikkelfolie kun je kiezen uit verschillende kleuren. Zo kun je kiezen om je pallets te beschermen met een transparante handwikkelfolie, een zwarte, of een gekleurde wikkelfolie. Maar wanneer kies je voor welke? Dat leggen we je graag uit. We beginnen met de transparante folies. Het grootste voordeel is dat je palletlading continu zichtbaar is. Als je pallets in de opslag staan, kun je altijd direct zien wat er op de pallet staan. Het zorgt voor meer overzicht in je magazijn. De transparantie is ook erg handig tijdens het vervoer. Zo kan namelijk een chauffeur makkelijk en snel zien welke doos er op een pallet staat.

Een ander voordeel is dat de klant ook direct kan zien wat er op de pallets staat. Doordat de folies doorzichtig zijn, kunnen je klanten direct zien om wat voor palletlading het gaat. Hierdoor kan hij deze makkelijk en snel een plekje geven in zijn eigen magazijn.

Waarom handwikkelfolie zwart gebruiken?

Handwikkelfolie zwart is een andere optie die je kunt kiezen bij het omwikkelen van je pallets. De zwarte kleur van de folie heeft verschillende voordelen. Zo zorgt de zwarte kleur er allereerst voor dat je niet goed zicht hebt op de lading. Dit heeft onder meer een groot voordeel wanneer je zending vertrouwelijk is, of erg kostbaar. De handwikkelfolie zwart zorgt er zo ook voor dat je zending tijdens transport minder diefstalgevoelig is. Met een rol wikkelfolie in het zwart kan je dus flink wat problemen voorkomen.

Handwikkelfolie heb je daarbij ook nog in verschillende kleuren. Zo heb je het in de kleuren rood, geel, oranje en blauw. Maar wat is nu het nut van al die verschillende kleuren? Dat leggen we je graag uit. Met gekleurde handwikkelfolie kun je bijvoorbeeld ladingen voor verschillende klanten aangeven. Dit geeft overzicht in je magazijn. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren te gebruiken voor verschillende ritten. Daarnaast, hoe leuk is het om jouw pallets in het oranje te wikkelen tijdens een WK?

Kiezen uit verschillende diktes

Bij Profipack kun je handwikkelfolie kopen in verschillende diktes. Zo kun je zelf bepalen welke dikte de verpakking heeft. Zo hebben we handwikkelfolie met een dikte van 20 my en 23 my. Hoe dikker de folie, hoe minder snel deze scheurt. We hebben ook nog de ultradunne nanofolie. Deze rekfolie heeft een dikte van slechts 12 my, maar is net zo sterk als een folie van 20 my. Dit komt doordat het product is opgebouwd uit meerdere lagen. Handig toch?

Lees ook: "Duurzame nanofolie: de nieuwe wikkelfolie"

Je folie kopen bij Profipack

Koop bij Profipack je handwikkelfolie voor een aantrekkelijke prijs en krijg het ook nog eens razendsnel in huis. Koop jij in één keer een grote hoeveelheid folie? Dan profiteer je bij Profipack van aantrekkelijke staffelkortingen. Twijfel jij daarbij of je moet kiezen voor handwikkelfolie zwart, of handwikkelfolie transparant? Neem dan even contact op met onze verpakkingsexperts en zij helpen je graag verder. Wist je overigens dat we een compleet en uitgebreid assortiment hebben aan verschillende verpakkingsmaterialen, zoals kartonnen dozen en omsnoeringsmateriaal? Steeds meer verpakt, met Profipack.

Handwikkelfolie is folie die hoofdzakelijk wordt ingezet om een pallet handmatig mee in te wikkelen. Door de pallet in te wikkelen met handwikkelfolie voorkom je dat de producten van de pallet afvallen. De folie is gemaakt van LDPE en is onmisbaar in elk magazijn.

Handwikkelfolie is onmisbaar in elk magazijn. Met de folie kunnen pallets in geseald worden om de lading te stabiliseren of producten te beschermen tegen stof en vocht. De folie staat ook wel bekend als rekfolie en is verkrijgbaar in verschillende diktes en formaten.

Bij Profipack zijn er diverse diktes handwikkelfolie verkrijgbaar. De diktes variëren van 12 my tot 35 my. Wil je een pallet met een zware lading in sealen? Dan kan je het beste kiezen voor een dikkere folie. Hoe dikker de folie, hoe sterker.