DOZEN OP MAAT


Bij Profipack kun je voor een aantrekkelijke prijs dozen op maat laten maken van golfkarton van uitmuntende kwaliteit. Maar waarom zou je kartonnen dozen op maat laten maken? Een terechte vraag, waar wij graag antwoord op geven. Het heeft eigenlijk gewoon enorm veel voordelen. Zo is een doos op maat duurzaam, kun je er kosten mee besparen en draagt deze bij aan een positief imago..

Met onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van op maat gemaakte dozen, adviseren wij jouw graag bij het kiezen van de juiste verpakking. Wij vertellen jou graag meer over de verschillende mogelijkheden, levertijden en voordelen van een doos op maat.
dozen op maat laten maken
Aanvraag formulier
Invullen
De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.
Privacy *

sturen van bestanden

Wil je ons bestanden aanleveren voor de bedrukking? Stuur dit dan door naar info@profipack.nl

Diverse soorten kartonnen dozen op maat

Een doos op maat: welke modellen zijn er?

Wanneer je kiest voor een doos op maat, wil je natuurlijk het beste van het beste. De kwaliteit van het op maat gemaakte product moet goed zijn en de prijs moet ook in orde zijn. Bij het kiezen van het juiste model doos op maat, zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je moet veel keuzes maken en jezelf veel verschillende vragen stellen. Allereerst: welk model zoek ik? Hieronder zie je een overzicht van de verschillende soorten dozen op maat, die je bij ons kunt bestellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de standaard Amerikaanse vouwdoos, de postdoos, of de brievenbusdoos. Onze experts adviseren je graag over welk model er nodig is voor het verpakken van jouw product.

Dozen op maat laten maken: welke constructie geeft stevigheid?

Verschillende modellen hebben verschillende constructies. De ene constructie is de andere niet en geeft meer of minder stevigheid aan een model. Bij het afwegen van wat voor dozen je op maat laat maken, moet je hier rekening mee houden. Ook moet je bedenken of de dozen straks worden gestapeld en of ze een meedragend vermogen gaan hebben. Profitip: heb je vragen of weet je niet welk model je het best kunt kiezen? Neem dan contact op met één van onze verpakkingsexperts. Zij denken graag met je mee.Kartonnen dozen op maat: voor welke golf kies ik?

De stevigheid van een kartonnen doos op maat is voor een groot deel afhankelijk van de soort golf. Daarbij werkt de golf schokabsorberend, waardoor je producten beter beschermd zijn. Een kartonnen doos op maat met een enkele golf is het meest simpele model. Een doos met enkele golf gebruik je vooral voor stevige producten die lichter zijn dan 10 á 15 kg. Zoek je een kartonnen doos op maat voor kwetsbare producten of producten van 15 tot 30 kg? Dan kun je beter kiezen voor een model met een dubbele golf, welke twee lagen golfkarton heeft.


GA VOOR EXTRA VEILIGHEID

Wil je producten verpakken of verzenden die zwaarder zijn dan 25 kg? Dan kun je ook nog kiezen voor een driedubbele golf. Deze kartonnen dozen op maat zijn de echte krachtpatsers en hebben drie lagen golfkarton. Deze producten zijn zeer goed geschikt voor langere opslag en voor het overzees verzenden. Combineer dit product altijd met een stevige verpakkingstape. 

Naast de verschillende soorten golven, kun je bij onze kartonnen dozen op maat ook nog een keuze maken uit de dikte van de golven. Hoe zwaarder je product, hoe dikker het karton moet zijn. Onze verpakkingsexperts vertellen je hier graag meer over.

Kartonnen dozen op maat
Dozen op maat online kopen

KARTONNEN DOOS OP MAAT: VAN KRAFTLINER OF TESTLINER

Een belangrijke keuze bij het kiezen van de juiste kartonnen doos op maat, is de keuze tussen kraftliner of testliner. Dit is de kwaliteit van het papier van de buiten- en/of binnenlaag van de doos. Testliner is eigenlijk de basis- en budgetoptie bij een kartonnen doos op maat. Het is goedkoper dan kraftliner en ook bijzonder duurzaam. Het is namelijk voor 100 % gemaakt van gerecycled materiaal. Doordat het materiaal voor 100 % gerecycled is, zijn de papiervezels minder lang. Hierdoor is een kartonnen doos op maat van testliner minder stevig. Je kunt deze dan ook beter gebruiken voor eenvoudig gebruik en voor producten die niet zoveel waard zijn.


KRAFTLINER: DE BETERE KEUZE

Kraftliner is dan juist weer de Mercedes onder de papiersoorten. Hoewel duurder, zijn deze kartonnen dozen op maat een stuk steviger. Dit papier is namelijk gemaakt van nieuwe houtpulp, met een klein percentage gerecycled materiaal. Hierdoor zijn de vezels van het papier langer, wat het product steviger maakt en scheurvaster. Het materiaal heeft daarbij ook een goede weerstand tegen vocht. Dit materiaal is ook geschikter voor het verzenden van zwaardere producten. Dozen van dit materiaal zijn ook beter bestand tegen een hoge luchtvochtigheid en lage temperaturen. Uitermate geschikt voor onze Hollandse weer dus!
Een doos op maat laten maken met het oog
op duurzaamheid 

Als je ervoor kiest om een doos op maat te laten maken, dan is het ook belangrijk om te denken
aan duurzaamheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt immers steeds populairder
en klanten waarderen het wanneer een bedrijf kiest voor duurzaamheid. Bij het laten maken van
een doos op maat, kun je daarom bij ons ook kiezen voor een duurzame verpakking. Je kunt
bijvoorbeeld kiezen voor een product dat voor 100 % bestaat uit gerecycled materiaal. Ook is het
bij ons mogelijk om een doos op maat te laten maken van FSC-gecertificeerd materiaal. 
Kartonnen dozen op maat laten maken


Overige mogelijkheden bij een doos op maat maken

Bij een doos op maat maken zijn er zoals je ziet veel verschillende keuzes die je kunt maken. We hebben echter nog lang niet alle mogelijkheden opgenoemd.
Zo kun je namelijk ook nog kiezen uit verschillende kleuren, zoals naturel, wit en zwart. Of wat dacht je van een mooie bedrukking op de doos?
We kunnen ook een doos op maat maken met een interne vakverdeling, food-gecertificeerde dozen of verpakkingen met bijzondere vormen.
Onze dozenexperts vertellen je graag wat er allemaal nog meer mogelijk is. 


Levertijd dozen op maat maken door Profipack

Het liefst wil je jouw op maat gemaakte doos natuurlijk zo snel mogelijk in huis hebben. Bij Profipack begrijpen we dat en staan we garant voor een snelle levertijd.
Dozen op maat maken is echter niet iets wat je in één dag doet. Hier is iets meer tijd voor nodig. Dit hangt helemaal af van welke dozen wij op maat maken
voor jou. Zo kunnen wij bepaalde modellen al zeer snel leveren binnen 2 tot 3 weken. Andere modellen kunnen wat meer tijd kosten en heb je soms
binnen 6 weken in huis. Onze verpakkingsexperts kun je na het plaatsen van een offerte meer vertellen over de levertijd.

      

Wat zijn de voordelen van kartonnen dozen op maat?

Nu we je wat meer hebben verteld over de verschillende mogelijkheden van onze dozen op maat, vertellen we je ook graag wat over de vele voordelen. Er zijn verschillende redenen om voor een doos op maat te kiezen. Zo kun je er goed op maat gemaakte producten in kwijt of producten die niet in een standaarddoos passen. Eigenlijk kun je een verpakking laten maken die precies is zoals jij wilt. Een op maat gemaakte doos biedt ook meer bescherming aan je product. Zo kun je kiezen voor weinig loze ruimte, wat schuiven en beschadigingen aan je product voorkomt.

Natuurlijk hebben kartonnen dozen op maat nog meer voordelen. Zo zijn ze duurzaam, kostenbesparend en kunnen ze op een positieve manier bijdragen aan je imago. Hoe? Dat leggen we je graag uit.

Lees ook ons blog: "Hoe kun je een laptop veilig verzenden?"

Dozen op maat - laptop verzendenDozen op maat online kopen

Kartonnen dozen op maat zijn duurzaam

Karton is natuurlijk van zichzelf al een uiterst duurzaam product. Wist je dat karton wel tot 10 keer gerecycled kan worden? Door kartonnen dozen op maat te maken, ga je nog een stapje verder met die duurzaamheid. Doordat je een verpakking creëert die precies op maat is gemaakt voor jouw product, verbruik je niet meer karton dan je nodig hebt. Hierdoor ga je zuinig om met grondstoffen. Doordat je kiest voor een doos op maat laten maken, verpak je ook minder lucht. Hierdoor kunnen er meer verpakkingen in één vrachtwagen, wat weer bijdraagt aan een het verminderen van de CO2-uitstoot.

Dozen op maat online kopen

Dozen op maat laten maken is kostenbesparend

Veel mensen denken dat een op maat gemaakt product duur is, maar het kan juist heel kostenbesparend zijn. Doordat je namelijk elke centimeter van karton benut bij het dozen op maat laten maken, betaal je niet voor karton dat je niet nodig hebt. Wel zo voordelig dus. Doordat je dozen op maat hebt laten maken, heb je ook weer minder opslagruimte nodig voor je verpakkingen. Dit kan jou weer schelen in magazijnkosten.

Ook kun je besparen op opvulmateriaal doordat je weinig loze ruimte in je postdoos hebt. Door het gebrek aan loze ruimte, kan je product ook niet goed schuiven in de verpakking. Dit voorkomt beschadigen aan je product, waardoor je minder retourzendingen zult krijgen. Doordat er met dozen op maat meer verpakkingen in één vrachtwagen kunnen, bespaar je ook op transportkosten.

Dozen op maat online kopen

Een kartonnen doos op maat geeft een goed uitstraling

Draagt een kartonnen doos op maat bij aan je imago? Jazeker! Niks is namelijk vreemder voor een klant, dan een product thuis te ontvangen in een verpakking die veel te groot is. Zo laat het weinig zorg zien, aangezien er meer kans is op beschadigingen. Ook laat het zien dat een bedrijf niet echt duurzaam omspringt met het gebruik van karton. En dan hebben we het nog niet eens gehad over al het onnodige karton waar je jouw klant mee opscheept. Een kartonnen doos op maat geeft ook gewoon een meer verzorgde indruk. Jij hebt als bedrijf de moeite genomen om het product zo goed mogelijk te verpakken. Dit zal een klant zeker waarderen. 


Dozen op maat bestellen bij Profipack

Bij Profipack kun je dozen op maat bestellen voor een scherpe prijs en kun je altijd rekenen op de beste kwaliteit. Of je nou kiest voor één soort doos op maat bestellen,
of meerdere modellen, het kan bij ons allemaal. Wij staan garant voor een snelle levertijd en bij ons betaal je bij een bestelling vanaf € 99,- geen verzendkosten in Nederland.
Ga vandaag nog je dozen op maat bestellen bij Profipack en profiteer van onze jarenlange ervaring.

Bij Profipack hebben we ook nog ander gepersonaliseerde producten, zoals bedrukte tape en verzendzakken met logo.
Kijk gerust eens naar ons complete aanbod van gepersonaliseerde verpakkingen.

Profipack biedt jou de mogelijkheid om dozen op maat te laten maken. Onze experts staan klaar om samen met jou tot de perfecte doos te komen!

Het minimum afnamen aantal van een doos op maat is erg variabel. Zo wordt er rekening gehouden met de grote, soort en kwaliteit. De afmetingen van de doos, de manier waar op de doos in elkaar kan worden gevouwen en of de doos van enkel, dubbel of driedubbel karton wordt gemaakt bepaal jij. Neem voor meer informatie contact op met onze experts.

Ben jij op zoek naar een doos op maat? Er zijn verschillende manier om met ons in contact te komen. Op onze website vind je op de pagina ‘dozen op maat’ een formulier om specifieke informatie over jouw doos op te vragen. Liever zelf een mailtje sturen of bellen? Geen enkel probleem. 

Onze experts nemen na het invullen van het formulier contact met jou op. In dit overleg breng jij jouw voorkeuren over grote, kwaliteit, soort bedrukking en aantal bij naar voren. Na het overleg ontvangen onze experts van jou een mailtje met jou logo en eventuele kleurcodes. 
 Hierna maken wij voor jou een offerte, nu wordt niet alleen de prijs maar ook het minimalen aantal en de levertijd bekend. Nog steeds zo enthousiast als ons? Na jouw akkoord worden jouw gepersonaliseerde dozen gemaakt. Het is nu alleen nog maar wachten. Echt appeltje eitje!

De levertijd van de kartonnen dozen is afhankelijk van jouw eisen. De gemiddelde levertijd van de dozen op maat is 5 tot 6 weken. Wil jij een betere inschatting hoelang jouw doos op maat onderweg zal zijn? Neem dan contact op met onze experts.

Jazeker, jij bepaalt niet alleen de grote, soort en kwaliteit maar ook wat er op jouw doos komt te staan! De dozen op maat kunnen worden geleverd in het bruin en wit met jouw opdruk. Zo ontvang jij een ideale, originele doos. En maken wij niet alleen jou blij maar jij ook jouw klanten.

Onze dozen op maat zijn zeker duurzaam! De dozen kunnen namelijk worden gemaakt uit 100% gerecycled materiaal. Tevens wordt, doordat de doos precies op maat wordt gemaakt voor jouw product er geen onnodig extra karton gebruikt. Als laatste is het ook nog mogelijk jouw op maat gemaakte kartonnen doos te laten maken van FSC-gecertificeerd materiaal.