Kartonnen hoekprofielen: vele namen

Kartonnen hoekprofielen staan bekend onder vele namen, zoals kartonnen hoekbeschermers, hoeklijnen, hoekranden en hoekbescherming van karton. Ze zijn een ideaal hulpmiddel om tijdens transport de hoeken en randen van palletladingen, dozen en meubels te beschermen. De kartonnen hoekbeschermers zijn gemaakt van meerdere laagjes verlijmd karton. Hierdoor zijn ze oersterk en bieden ze een prima bescherming. De kartonnen hoekprofielen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt en kunnen op verschillende manieren bescherming bieden.

Kartonnen hoekbeschermers vastmaken

Onze kartonnen hoekbeschermers zijn niet zelfklevend. Voor een goede bescherming is het dus nodig dat je deze vastzet. Dit kun je onder meer doen met kleine stukjes verpakkingstape. Het is daarnaast ook mogelijk om de hoekbescherming van karton vast te maken met omsnoeringsband. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PP band. Tot slot kun je hoekprofielen van karton ook nog op hun plaats houden door middel van wikkelfolie. Hierdoor bescherm je niet alleen de kwetsbare randen van je lading tegen beschadigingen, maar bescherm je ook nog eens je lading tegen stof, vocht en vuil.

voordelen van hoekprofielen van karton

Je vraagt je misschien af wat de voordelen zijn van hoekprofielen van karton. Allereerst zijn ze direct bruikbaar en makkelijk op maat te maken. Ze kunnen daarbij ook worden hergebruikt. Door dit feit, en dankzij het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, is het een duurzame manier om je lading te beschermen. Doordat je lading goed beschermd is met de kartonnen hoekbeschermers, heb je weer minder kosten door schade. De profielen zijn ook bijzonder licht, waardoor jij je niet zorgen hoeft te maken over extra verzendkosten. Tot slot; de kartonnen hoekprofielen zijn zowel per stuk te koop, als in grote hoeveelheden.

Hoekprofielen karton en verschillende functies

Een hoekprofiel van karton is een uiterst veelzijdig product en je kunt het product op verschillende manieren gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat karton beschermhoeken niet alleen gebruikt worden voor de bescherming van kwetsbare hoeken, maar ook om dozen te verstevigen? We leggen je graag wat meer uit over de verschillende manieren waarop je dit veelzijdige product kunt gebruiken.

Kartonnen hoekbeschermers voor palletladingen

Kartonnen hoekbeschermers worden vaak gebruikt voor het beschermen van palletladingen. Palletladingen worden namelijk vaak omsnoerd met wikkelfolie of omsnoeringsband. Hierdoor blijft bijvoorbeeld een lading kartonnen, goed op zijn plek. Een nadeel is echter dat het omsnoeringsband in de dozen kan snijden en wikkelfolie kan de dozen indrukken. Kartonnen hoekbeschermers voorkomen insnijden en indeuken door hun robuuste karakter. Je gebruikt de lange hoekprofielen van karton om de randen van de lading te beschermen tegen het indeuken van de folie. Je kunt ook korte stukjes gebruiken, om alleen daar te beschermen waar het omsnoeringsband zit.

Hoekprofielen van karton bieden stabiliteit

Niet alleen bieden hoekprofielen van karton stevigheid aan een palletlading, maar ze kunnen ook een stukje stabiliteit bieden. Wanneer je namelijk meerdere dozen op elkaar stapelt, wordt een lading minder stabiel. Dozen kunnen bijvoorbeeld gaan schuiven, met alle gevolgen van dien. Door de hoekprofielen van karton uit één stuk op de randen van de dozen te plaatsen, worden de dozen met elkaar verbonden. Dit zorgt voor een stabielere lading, wat het transport en de werkomgeving een stuk veiliger maakt. Door hoekbescherming van karton te plaatsen, wordt de lading als één geheel steviger. Hierdoor blijft je palletlading ook tijdens langdurige opslag goed beschermd.

Hoekbescherming karton voor bescherming van houten meubels

Hoekbescherming van karton kan onmisbaar zijn tijdens een verhuizing of het anderszins transporteren van houten meubels, zoals kasten en tafels. Want wat is erg kwetsbaar tijdens het transport van houten meubels? Juist! De kwetsbare hoeken en randen. Hoekbescherming van karton voorkomt dat hoeken en randen deukjes, krassen of andere beschadigingen oplopen. De kartonnen hoekbeschermers kleven natuurlijk niet vanzelf, dus je kunt ze het beste vastzetten met een stukje verpakkingstape.

Profitip: zijn dit niet de hoekbeschermers die je zoekt? We hebben ook in ons assortiment ook nog schuimprofielen, welke een zeer goede bescherming bieden voor onder meer meubels.

Een hoekprofiel van karton voor de verbouwing

Een hoekprofiel van karton kun je ook goed gebruiken tijdens een verbouwing. Hoe? Dat is heel simpel. Ook hier gaat het weer om het voorkomen van beschadigingen, maar dan aan je interieur. Zo kun je bijvoorbeeld met een hoekprofiel van karton de kwetsbare randen van wanden, kozijnen en deuren beschermen. Zo voorkom je beschadigingen tijdens een verbouwing. Je kunt op dezelfde manieren kartonnen hoekprofielen gebruik tijdens een verhuizing.

Gebruik een kartonnen hoekprofiel in een doos

Een kartonnen hoekprofiel kan ook worden gebruikt om een kartonnen doos te verstevigen. Je kunt meerdere profielen aan de binnenranden van de verpakking plaatsen. Hierdoor krijgt een doos met kartonnen hoekprofielen meer stevigheid en wordt de laadcapaciteit vergroot. Daarnaast voorkomt deze vorm van bescherming, dat producten naar buiten stoten door het karton. Een andere manier om een doos te verstevigen is door op de buitenranden kartonnen hoekbeschermers te plaatsen. Deze kun je vastzetten met omsnoeringsband. Dit zorgt voor een extra stevige verpakking, die ook nog beter kan worden gestapeld.

Karton beschermhoeken in verschillende lengtes

Bij Profipack hebben we karton beschermhoeken in 9 verschillende lengtes. Deze lengtes variëren van 50 mm tot 2050 mm. Alle karton beschermhoeken hebben een dikte van 3 mm. Doordat ze bestaan uit meerdere lagen van verlijmd karton, zijn ze erg stevig. De hoeken hebben een L-profiel en elke hoek is 90 graden. Je kunt kiezen uit breedtes van 2 x 35 mm en 2 x 50 mm. Op aanvraag zijn ook andere breedtes mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Voordat je een bestelling plaatst is het belangrijk om eerst op te meten hoe lang de kartonnen hoekbeschermers moeten zijn. Je kunt ze gemakkelijk op maat snijden met een stanleymes of een hoekprofielsnijder.

Een kartonnen hoekprofiel en duurzaamheid

Duurzaamheid, is ook iets wat in de verpakkingswereld steeds belangrijker wordt. Onze kartonnen hoekprofielen zijn dan ook bijzonder duurzaam. Zo zijn ze allereerst voor 100 % gemaakt van gerecycled karton. De kartonnen hoekbeschermers zijn daarbij ook nog meerdere malen te gebruiken en gaan lang mee. Na gebruik kunnen ze gerecycled worden met het oud papier. Onze kartonnen hoekbeschermers hebben daarbij ook nog eens een FSC-certificaat. Hierdoor zijn onze producten ook de juiste keuze voor de duurzame ondernemer.

Koop voordelig kartonnen hoekprofielen

Bij Profipack kun je voordelig kartonnen hoekprofielen aanschaffen, van uitstekende kwaliteit. Het is mogelijk om kartonnen hoekprofielen in kleine aantal af te nemen, maar ook in een grote hoeveelheid. Door in één keer grote hoeveelheden kartonnen hoekbeschermers te kopen, kun je gebruik maken van onze aantrekkelijke staffelkortingen. Naast onze hoekbescherming van karton, hebben wij ook nog hoekbescherming van andere materiaal. Kijk gerust eens rond in onze webshop.

Kartonnen hoekprofielen moeten gebruikt worden wanneer er bescherming nodig is voor de hoeken van producten, bijvoorbeeld tijdens transport. Dit is vooral relevant wanneer er gewerkt wordt met scherpe omsnoeringsmaterialen of wanneer producten kwetsbaar zijn en vatbaar voor beschadigingen door krassen, schokken of andere factoren. De hoekprofielen geven daarnaast ook extra stevigheid aan de palletlading.

Kartonnen hoekprofielen kunnen op maat gesneden worden met een hoekprofielsnijder. Profipack biedt de hoekprofielsnijder KS 110 aan, die ideaal is voor het snijden van kartonnen hoekprofielen. Deze snijder maakt het gemakkelijk om de hoekprofielen precies op de juiste maat te snijden en is een effectieve oplossing voor het verkrijgen van een nauwkeurige en efficiënte productie van beschermende hoekprofielen.

Nee, kartonnen hoekprofielen kunnen zowel horizontaal als verticaal bescherming bieden. Ze zijn ontworpen om de hoeken van producten tijdens transport te beschermen tegen krassen, schokken en andere beschadigingen, ongeacht of ze zich in een horizontale of verticale positie bevinden. Hierdoor kun je ze op een efficiënte en effectieve manier toepassen, afhankelijk van de specifieke beschermingsbehoeften van jouw producten.